Προβεβλημένα

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ διοργανώνει μεγάλη συναυλία, ενάντια στην κυβερνητική πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καταργεί με αυταρχικό τρόπο το αυτοδιοίκητο του οργανισμού.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι:
ALEX K. & STEF (The Last Drive)
Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias
Στάθης Δρογώσης – Stathis Drogosis
Δημήτρης Μητσοτάκης / Dimitris Mitsotakis (ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ)
Thodoris Mavrogiorgis
Γιώτα Νέγκα
Panx Romana II
Παναγιώτης Σκουλάς
ΧΟΡΔΕΣ (ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ)
ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ (ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ)
ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΕΜΠ

Σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας με τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων, τους Συλλόγους Οικογένειας, το προσωπικό και τους φίλους του ΚΕΘΕΑ.

Είμαστε ΟΛΟΙ ΚΕΘΕΑ!
Αγωνιζόμαστε για το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, για δωρεάν, χωρίς διακρίσεις απεξάρτηση σε όλους.

Συνεχίστε να στηρίζετε την προσπάθειά του ΚΕΘΕΑ για την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου υπογράφοντας το διαδικτυακό ψήφισμα στο Avaaz:
https://secure.avaaz.org/en/community_petitions/_Psifizoyme_gia_to_aytodioikito_ton_therapeytikon_koinotiton_KEThEA

Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Προβεβλημένα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, αλλάζει εκ θεμελίων η οργάνωση και η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Οργανισμού, αντικαθιστώντας το εκλεγμένο και άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο με ένα διορισμένο και έμμισθο! 

Η αναγκαιότητα της ακραίας μορφής θεσμικής λειτουργίας μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου, αιτιολογείται από την «εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για τη θέσπιση κανόνων χρηστής διαχείρισης και διοίκησης…». Ουδέν ψευδέστερο για έναν Οργανισμό, ο οποίος άλλωστε βρίσκεται υπό την εποπτεία του κράτους και του υπουργείου Υγείας και στη Διοίκηση του οποίου τα δύο μέλη ήδη διορίζονται από την κυβέρνηση.

Το ΚΕΘΕΑ, στην 37χρονη ιστορία του δεν έχει προκαλέσει ποτέ οικονομικό σκάνδαλο, δεν είχε ποτέ ανοίγματα στον προϋπολογισμό του, ούτε “έπαιξε” ποτέ στα πρωτοσέλιδα ως κακή είδηση. Ποτέ. Αντιθέτως, είναι ο μόνος οργανισμός της χώρας με διεθνή εμβέλεια και κύρος, με αποκορύφωμα την επιλογή του ως συμβούλου του ΟΗΕ για ζητήματα απεξάρτησης. 

Παρόλα αυτά είχε επιχειρηθεί ξανά στο παρελθόν τροποποίηση στον τρόπο συγκρότησης και αρμοδιοτήτων του ΔΣ του Οργανισμού και του τρόπου διοίκησής του. Γιατί τότε λοιπόν επανέρχεται σήμερα μια άλλη κυβέρνηση όχι μόνο να ξαναβάλει τέτοια ζητήματα αλλά και να τα επιβάλει με τέτοιο υποτιμητικό τρόπο ;

Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στην ελληνική κοινωνία ποια είναι ακριβώς η μεγάλη και επείγουσα ανάγκη, που επιβάλει την αλλαγή του τρόπου διοίκησης ενός δημόσιου Οργανισμού με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και όχι με την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία. Αλλιώς μένει έκθετη.

Η ίδρυση του ΚΕΘΕΑ αποτέλεσε την απαρχή της ιστορίας της απεξάρτησης στη χώρα, έδωσε διέξοδο σε συνανθρώπους μας που θεωρούνταν “τελειωμένοι”, επανεντάσσοντάς τους στην κοινωνία. Άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία ενός πλέγματος υπηρεσιών που καλύπτει σήμερα – έστω και ανεπαρκώς, μιας και χρειάζονται πολλά να γίνουν – χιλιάδες κόσμου που εγκλωβίζεται στην εξάρτηση. Ο Υπουργός Υγείας έχει, νομίζουμε, την ηθική υποχρέωση να εξηγήσει γιατί επιλέγει να “εκτελέσει” με τόση σπουδή κι αυταρχισμό μια τέτοια προσπάθεια.

Κυρίως έχει να εξηγήσει, στους εργαζόμενους που έβαλαν πλάτη για να παραμείνουν ζωντανοί οι Οργανισμοί απεξάρτησης και να παρέχουν υπηρεσίες επιπέδου τα τελευταία δέκα χρόνια στο χώρο των εξαρτήσεων, αν η πολιτεία στήριξε τα προγράμματα, έκανε του σχεδιασμούς σε εθνικό επίπεδο, συντόνισε ή δεν συντόνισε τη δράση τους. 

Το θεσμικό πλαίσιο αυτοδιοίκησης του ΚΕΘΕΑ, σύμφωνα με το οποίο το Διοικητικό του Συμβούλιο εκλέγεται από μια ευρύτατη Γενική Συνέλευση, συμβάλλει στη διασφάλιση των ανθρωπιστικών χαρακτηριστικών στη  λειτουργία του Οργανισμού και στη σύνδεση και αλληλεπίδρασή του με την κοινωνία. Κυρίως σηματοδοτεί και όλο το μοντέλο της θεραπευτικής πρότασης του ΚΕΘΕΑ.

Αυτά όμως δεν είναι κανονικά πράγματα για να συμβαίνουν σε μιαν Ευρωπαϊκή χώρα. 

Δεν είναι εχέγγυο χρηστής διαχείρισης ένα διοικητικό συμβούλιο που, παρότι διαχρονικά συγκεντρώνει εξαίρετες προσωπικότητες, όχι μόνον εκλέγεται αλλά δεν αμείβεται κιόλας! Η κανονικότητα επιτάσσει οι οργανισμοί να διοικούνται από ένα διορισμένο διοικητικό συμβούλιο από τον εκάστοτε Υπουργό, ο οποίος θα μπορεί να αντικαθιστά κατά ο δοκούν τα μέλη του και να καθορίζει την αμοιβή τους, χωρίς πρόβλεψη οποιασδήποτε διαδικασίας ελέγχου ή προκήρυξης. Αναρωτιόμαστε αν τα παραπάνω θεωρούνται από την κυβέρνηση εχέγγυα χρηστής διαχείρισης. Γιατί από τον κοινωνία μάλλον δεν θεωρούνται.

Φοβόμαστε ότι όλα αυτά δεν αποτελούν παρά ένα πρώτο επεισόδιο στην προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν θεραπείας της εξάρτησης, με απώτερο στόχο την είσοδο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον χώρο της δημόσιας υγείας. Μόνο που εδώ δεν παίζονται δρόμοι και δημόσια έργα, αλλά ζωές ανθρώπων. 

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλους τους τρόπους για την απόσυρση ή την ακύρωση μιας πράξης που είναι συκοφαντική, αντισυνταγματική, βάζει σε κίνδυνο την πορεία χιλιάδων εξυπηρετούμενων και ανοίγει το δρόμο για τη διάλυση της απεξάρτησης, πασχίζοντας ταυτόχρονα να απαντήσουμε στα προβλήματα που ήδη έχουμε ανοιχτά για τη λειτουργία του οργανισμού. Και σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε τον κάθε πολίτη να αγωνιστεί μαζί μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΔΣ ΚΕΘΕΑ

Την Παρασκευή 24/1 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων με  το ΔΣ του Οργανισμού μετά από αίτημα που είχαμε αποστείλει στις 2/12/2019.  Ήταν μια συνάντηση δύσκολη, με εντάσεις σε κάποιες στιγμές και η συζήτηση κύλισε κάπως άναρχα, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο μετά από όλα όσα έχουν συμβεί από τις 30/9, με την έκδοση της ΠΝΠ.

Τέθηκε το θέμα της της συμμετοχής του Συλλόγου, ως παρατηρητής, στην Ομάδας Εργασίας για τον Οργανισμό του ΚΕΘΕΑ, η οποία θα εκπονήσει σχέδιο για με τον κανονισμό λειτουργίας και το οργανόγραμμα του ΚΕΘΕΑ. Μεταφέραμε τη θέση του Συλλόγου ότι θα πρέπει να γίνουν σεβαστό το κανονιστικό πλαίσιο του Κανονισμού Εργασίας, ο οποίος είναι προϊόν Συλλογικής Σύμβασης. Οποιαδήποτε αλλαγή στα όσα προβλέπονται σε αυτόν, δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαπραγμάτευσης. Καμία μονομερής αλλαγή των όρων του Κανονισμού δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους εργαζόμενους, καθώς θα έπληττε την ουσία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όχι μόνον στο ΚΕΘΕΑ, αλλά γενικότερα στη χώρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να υπερασπιστούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, νομικά και διεκδικητικά, τις Συλλογικές Συμβάσεις, γεγονός που θα φέρει πάλι το ΚΕΘΕΑ στο επίκεντρο της κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Μετά από μια μακρά συζήτηση, η Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας, κ. Λεομπίλλα, δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί τη συμμετοχή του Συλλόγου στις εργασίες της Ομάδας ώστε να τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα μέλη της και να αποφασιστεί ή όχι η συμμετοχή των εργαζομένων.

Ζητήθηκε να διασαφηνιστεί η θέση της Διοίκησης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται στη φάση της Μεσολάβησης στον ΟΜΕΔ. Σημειωτέο ότι η Μεσολάβηση έχει ήδη κλείσει για τη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με διαπίστωση άρνησης συμμετοχής από την Διοίκηση του Οργανισμού ενώ η τελευταία συνάντηση για τον Κανονισμό Εργασίας είναι προγραμματισμένη για τις 29/1. Σε περίπτωση μη προσέλευσης της Διοίκησης, η Μεσολάβηση θα κλείσει με τον ίδιο τρόπο. Στη συνέχεια, με βάση τις αποφάσεις των συνελεύσεων, θα προσφύγουμε μονομερώς στη Διαιτησία, διαδικασία που θα καταλήξει σε απόφαση Συλλογικής Σύμβασης και Κανονισμού Εργασίας υποχρεωτικές για τα δύο μέρη. Από την πλευρά του ΔΣ του Οργανισμού μας ζητήθηκε να ξαναστείλουμε τις προτάσεις μας – πράγμα που ήδη κάναμε – και, αφού έγινε προσπάθεια να αμφισβητηθεί η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων, δηλώθηκε ότι θα εξετάσουν εκ νέου το θέμα, ενώ θα πρέπει να ενημερωθεί και η πολιτική ηγεσία. 

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΣΠΟΚ μέσω της διαδικασίας συλλογής υπογραφών, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του Οργάνου, ζητήσαμε την άμεση σύγκλησή του, καθώς τα θέματα πολιτικής που προκύπτουν από το κείμενο του Εθνικού Συντονιστή αλλά και η επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται με την μη λειτουργία των  Επιτροπών Δεοντολογίας και Εξωϋπηρεσιακής Απασχόλησης επιβάλουν τη συνεδρίαση του Οργάνου. Η παρέμβαση του Συλλόγου φάνηκε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, να έχει αποτέλεσμα και δημιουργήθηκε μια σύγκληση για τη συνεδρίαση του Οργάνου.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ δήλωσε ότι προτίθεται να στείλει επιστολή από το ΚΕΘΕΑ για του εργαζόμενους του ΟΑΕΔ με το πρόγραμμα των 5.500 στο Υπουργείο Εργασίας για να στηρίξει την ανανέωση των Συμβάσεων καθώς θα δημιουργηθούν δυσεπίλυτα κενά στον Οργανισμό. Υπήρξε μεγάλη συζήτηση και για τα δικαιώματα των εργαζόμενων του ΟΑΕΔ (άδειες, προϋπηρεσία) και των δύο προγραμμάτων και θα υπάρξει συγκεκριμένο υπόμνημα από το Σύλλογο σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το θέμα.  Για τα μπλοκάκια και τα εργασιακά τους δικαιώματα, φάνηκε να γίνεται κατανοητό το πρόβλημα και θα επανέλθουμε για τη διευθέτησή του στη βάση των θέσεων του Συλλόγου για πλήρη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης και του Κανονισμού Εργασίας.

Όσον αφορά στο δικαίωμα συμμετοχής των επιμορφωτών στις εσωτερικές προκηρύξεις θέσεων, για την οποία έχει ήδη ασκηθεί αγωγή από 42 συναδέλφους ενάντια στο ΚΕΘΕΑ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων και εκδικάζεται τον Φεβρουάριο, μας ζητήθηκε να κάνουμε μια προσπάθεια να επιλυθεί συναινετικά το θέμα με διαμεσολάβηση μέλους του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ πριν τη δίκη. Ο Σύλλογος Εργαζομένων θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό προκειμένου να λήξει – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – ένα ζήτημα απαράδεκτης διάκρισης που υφίσταται μια κατηγορία προσωπικού.

Η συνάντηση με το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ ήταν ένα βήμα που έπρεπε να γίνει, στο πλαίσιο των αποφάσεων των συνελεύσεων για την προάσπιση της καλής λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, διατηρώντας τις εκφρασμένες θέσεις του Συλλόγου για το πώς πρέπει να συγκροτείται η διοίκηση του Οργανισμού. Μας τονίστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνάντησης πως η καλή λειτουργία του ΚΕΘΕΑ είναι και το μοναδικό μέλημα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Από την πλευρά μας θα τηρήσουμε αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε και ελπίζουμε σε μιαν αντίστοιχη στάση της Διοίκησης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ, Αθήνα 29 Ιανουαρίου 2020