Προβεβλημένα

«… ἀπέσβετο καὶ λάλον ὕδωρ.»

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, τα μέλη των προγραμμάτων επίσης, οι οικογένειες που  υποστηρίζονται, τα στελέχη που συμμετέχουν στα προγράμματα πρόληψης, η κοινωνία ολόκληρη, παρακολουθεί τα δημοσιεύματα γύρω από τα έργα και επίσης ημέρες μέλους του διορισμένου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ και του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σχετικά με τη νομική στήριξη που παρέχεται από τον δικηγορικό σύλλογο.

Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία τοποθέτηση ούτε από τον ίδιο, ούτε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ. Ούτε έχει υπάρξει αντίδραση από την πολιτική ηγεσία, αν και η λογοδοσία ήταν ένα από τα επιχειρήματά επίσης όταν καταργούσε το αυτοδιοίκητο του οργανισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, καταδικάζει τη συμπεριφορά του συμβούλου του και ζητά την παραίτησή του από το δικό του Διοικητικό Συμβούλιο. Η παραίτησή του από τη Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να προστατεύσει το κύρος και το ήθος του οργανισμού, κι αυτό του ζητάμε να πράξει. 

Η νέα διοίκηση και η πολιτική ηγεσία οφείλουν επίσης να τοποθετηθούν και να προστατεύσουν από την απαξίωση έναν οργανισμό, το έργο του οποίου  οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν καλά και εκτιμούν.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26/11

Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και η επίδρασή της σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής, δημιουργούν ένα πλαίσιο κρίσης, από το οποίο δύσκολα θα ξεφύγουν οι σύγχρονες κοινωνίες. Η κυβέρνηση διαχειρίζεται την κρίση με τρόπο που δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για την επόμενη μέρα. Η κρίση χρησιμεύει ως ευκαιρία για να προωθηθούν αλλαγές που πλήττουν βαριά τη δημόσια υγεία αλλά και πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, αποσυνθέτοντας οποιαδήποτε δημόσια λειτουργία υφίσταται ακόμη μετά  μνημονίων. 

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου μέσω απλήρωτων υπερωριών, για περιορισμό της απεργίας, και, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους. Στο ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζουμε ήδη την άρνηση της διοίκησης του οργανισμού να συμμετάσχει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την πρόθεσή της να ρυθμίσει μονομερώς τις σχέσεις εργασίας. Αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα την υποβάθμιση των διαδικασιών του ΟΜΕΔ, ο οποίος θεωρεί ότι δεν δικαιούμαστε να προσφύγουμε μονομερώς στη Διαιτησία και για το λόγο αυτό έχουμε καταθέσει αγωγή που εκδικάζεται στις 11/12/2020 υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στις Συλλογικές Συμβάσεις.  

Η υπεράσπιση της εργασίας, της δημόσιας υγείας, των πολιτικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων δεν πραγματώνεται μόνο στα δικαστήρια αλλά στην καθημερινότητα και στο συνδικαλιστικό και πολιτικό πεδίο αγώνων. Ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κίνημα των εργαζομένων και την κριτική που μπορούμε να ασκήσουμε στις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, συλλογικά αλλά και ατομικά, αυτή τη στιγμή οφείλουμε να αντισταθούμε με όλους τους τρόπους στη μετωπική επίθεση της κυβέρνησης στη μισθωτή εργασία, τα σωματεία και τα εργασιακά δικαιώματα και να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και τις πολιτικές ελευθερίες.

Για αυτούς του λόγους συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 26/11 που διοργανώνεται από το ΕΚΑ, την ΑΔΕΔΥ και πλήθος σωματείων εργαζομένων, σεβόμενοι πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ, 24 Νοεμβρίου 2020