Συγκεντρωτικά αποτελέσματα ψηφοφοριών

Συνολικά στις Γενικές Συνελεύσεις συμμετείχαν 135 άτομα. Η συμμετοχή ανήλθε στο 50,7% του συνόλου των ψηφισάντων, συνεπώς μπορεί να θεωρηθεί ότι υπήρχε απαρτία. Τα συνολικά αποτελέσματα έχουν ώς εξής:
Για την έγκριση του σχεδίου πρότασης για τη διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας:

ΥΠΕΡ:87, ΚΑΤΑ: 16, ΛΕΥΚΑ: 8

Για τη διεξαγωγή νέας γενικής συνέλευσης με θέμα τη Νέα Συλλογική Σύμβαση

ΥΠΕΡ:54, ΚΑΤΑ: 55, ΛΕΥΚΑ: 2

Για τις επόμενες ενέργειες του Δ.Σ του Συλλόγου θα ακολουθήσει πολύ σύντομα αναλυτική ενημέρωση.

14 σκέψεις σχετικά με το “Συγκεντρωτικά αποτελέσματα ψηφοφοριών

  1. Υ.Γ η θέση της συναδέλφου Φραντζέσκας με βρίσκει σύμφωνο ( ώς πρός τα πρακτικά εννοώ).

  2. Τελικά, η ουσία ήταν στο …κανονιστικό πλαίσιο και όχι σε άλλα σημεία!
    Αναμένω κι εγώ λοιπόν …»εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς».

    Υ.Γ η θέση της συναδέλφου Φραντζέσκας με βρίσκει σύμφωνο.

  3. Καταρχήν, μπράβο για την προσπάθεια σας Πέτρο και Θανάση Ντούσκο που άμεσα υλοποιήσατε την απόφαση της δημιουργίας του blog.
    Το blog όμως – και ευτυχώς- δεν αντικαθιστά το ζωντανό διάλογο που τουλάχιστον στη δική μας συνέλευση φάνηκε οτι είναι απαίτηση προκειμένου να δούμε τι θα κάνουμε το επόμενο διάστημα, πως θα κερδίσουμε ξανά οτι με προκλητικό τρόπο χάσαμε μέσα σε έξι μήνες!! Καλό θα είναι και οι συνάδελφοι που ψήφισαν κατά (!) της διεξαγωγής συνελεύσεων θεωρώντας οτι οι δυο μέρες άδεια λύνουν τα προβλήματα μας να πάρουν θέση. Γιατί δεν πρέπει να διεκδικήσουμε το 13ο & 14ο μέσω της Συλλογικής Σύμβασης? Που θα καταγραφεί η αντίθεση μας? Εκτός και αν θεωρούμε οτι έχουμε ανάγκη το μνημόνιο για να εξορθολογήσουμε τις δαπάνες μας.
    Καλώ το ΔΣ να κοινοποιήσει τα πρακτικά των Γ.Σ για να καταλάβουμε το σκεπτικό των οριακών αποτελεσμάτων
    Αλλό θέμα οι διεκδικήσεις μας και άλλο οι δυνατότητες της διοίκησης του οργανισμού. Ας μην μπερδεύουν κάποια μέλη του ΔΣ τους ρόλους!!
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

  4. Το αίτημα της δημιουργίας του blog δεν ήταν πολλών (η επιθυμία μπορεί) αλλά η αποδοχή του πιστεύω ήταν σχεδόν καθολική…
    Σαφώς και υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να προσεχθούν αλλά και να αλλάξουν αλλά γνώμη μου είναι ότι εάν προχωρούσαμε στην δημιουργία του blog μετά από συζητήσεις τότε έχω την εντύπωση ότι θα ήταν ένα σχέδιο το οποίο θα έμενε και αυτό στα λόγια και διαξιφισμούς(όπως έμεινε και το site)….(η πρόταση έγινε απευθείας στο ΔΣ του συλλόγου και το ΔΣ την αποδέχθηκε ομόφωνα)
    Πέρα από αυτό όσο αναφορά την ποιότητα του διαλόγου σε ένα blog την θεωρώ σαφώς μια πιο εξευγενισμένη και πιο σαφή μορφή διαλόγου από τον προφορικό ο «blogger» έχει δυνατότητα να συντάξει με ηρεμία αυτό που θέλει να πει και να παρουσιάσει τις απόψεις του αλλά και τις προθέσεις χωρίς να διακόψει τίποτε τον συνηρμο του…. υπάρχει άλλωστε και το πλήκτρο «backspace» αν δει ότι κάτι δεν του αρέσει…
    Σε μια συνέλευση ο χρόνος είναι περιορισμένος και η κατάσταση πιεστική με αποτέλεσμα στην ανάπτυξη της θέσεώς του ένας ομιλητής αναγκάζετε να χρησιμοποιεί λέξεις και φράσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σύγχυση καθώς αρκετοί δεν καταλαβαίνουν η ακόμη χειρότερα να παρεξηγηθούν….(τρανό παράδειγμα η τελευταία συνέλευση της Αθήνας που θύμισε αποτυχημένο διαγωνισμό διαλόγου )
    Βέβαια σε καμία περίπτωση το blog δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απαραίτητη προφορική συζήτηση αλλά πρέπει να το δούμε σαν μια προπαρασκευαστική διαδικασία των γενικών συνελεύσεων και όσο αναφορά το κομμάτι των μελών αλλά και όσο αναφορά το κομμάτι του Δ.Σ. τα οποία και τα δυο αυτά κομμάτια μπορούν να είναι προετοιμασμένα για τον διάλογο που θα συμμετάσχουν
    Η εμφάνιση και η λειτουργία του blog θα αναβαθμίζετε όταν αυτό είναι απαραίτητο και επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη του σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον (περιορισμός και συγκεκριμενοποίηση της πρόσβασης σε αυτό)

  5. Το blog είναι ένα μέσο εξαιρετικά άμεσο και δυναμικό και ως τέτοιο δεν κατανοώ γιατί θα πρέπει να μπεί σε μια λογική αυστηρής κωδικοποίησης, εισαγωγής παραμέτρων ασφαλείας κλπ.
    Άλλωστε, έγινε σαφές απο την πρώτη στιγμή ότι και πλαίσιο λειτουργίας υπάρχει, και διαχειριστές μέλη του συλλόγου. Προϋπόθεση για τα σχόλια είναι να είναι ενυπόγραφα και φυσικά να μην είναι υβριστικά. Με αυτά τα δεδομένα ο καθένας παίρνει την ευθύνη αυτών που γράφει.
    Προσωπικά θεωρώ πολύ μεγαλύτερα τα οφέλη που έχουμε αποκομίσει ήδη απο αυτή την ελεύθερη επικοινωνία απο τις όποιες δυσλειτουργίες, που φυσικό είναι να υπάρχουν στην αρχική φάση που διανύει το blog. Και είναι καιρός, θεωρώ, να γίνουμε πιο άμεσοι και αποτελεσματικοί στα όσα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε. Άλλωστε οι «ζυμώσεις» , από κάποια στιγμή και μετά γίνονται κουραστικές και ανευ νοήματος.
    Εκφράζοντας τη προσωπική μου θέση
    Πέτρος Τρίαντος

  6. Ενώ η ανάγκη για την δημιουργία ιστοσελίδας ήταν έντονη και αποτελούσε αίτημα ενός μεγάλου αριθμού μελών του Συλλόγου, η πρώτη θετική εντύπωση αρχίζει και θολώνει απο την τροπή που τείνει να πάρει ο δημόσιος διάλογος στο συγκεκριμμένο μέσο.
    Θεωρώ πως η έναρξη της ιστοσελίδας, εν μέσω βιασύνης, έντασης και ζυμώσεων, αγνόησε τις απαραίτητες συζητήσεις, προυποθέσεις και μεθόδους που θα όριζαν ένα κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της(σκοπός, διαχειριστές, κωδικοί συμμετοχής?, θεματολογία, κ.α)
    Θα πρέπει να προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός τοποθετήσεων δίκην επεξηγηματικών σχολίων και Πρακτικών εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς. Προκειμένου να μεταλλαχθεί η ιστοσελίδα και ο διάλογος σε υποκατάστατο συναντήσεων του Δ.Σ ή ακόμα και Γεν.Συνελεύσεων, θα ήταν προτιμότερο να κρατούνταν ή έστω πιά, να κρατούνται πρακτικά, που θα έθεταν τα πράγματα, τις θέσεις και τις απαντήσεις στην ώρα τους και θα είχαν πρόσβαση τα μέλη του Συλλόγου. Προτείνω στην επόμενη Γενική Συνέλευση να μπεί σε συζήτηση και το συγκεκριμμένο θέμα. (πλαίσιο Ιστοσελίδας και συναφή).

  7. Ένα αποτέλεσμα τόσο οριακό όπως αυτό των ψηφοφοριών για το περιεχόμενο της νέας ΣΣΕ και ο τρόπος που κατανέμεται, 2 συνελέυσεις έναντι 2 με ομόφωνα (ή σχεδόν) αποτελέσματα οπωσδήποτε δείχνει ένα πρόβλημα επικοινωνίας ή μεταφοράς απόψεων, φαινόμενο που σε τέυοια ένταση δεν είχαμε μέχρι τώρα, και που αποτελεί ένα ζήτημα που πρέπει να απαντηθεί για το καλό του Συλλόγου τώρα και στο μέλλον.
    Εδώ μπορώ να επαναλάβω μόνο την τοποθέτηση μου στο ΔΣ, που θα έκανα και στην Συνέλευση του Παραρτήματος μου αν είχα την ευκαιρία να συμμετέχω:
    Μου έιναι δύσκολα κατανοητή η επιμονή κάποιων να επαναφέρουν διαρκώς το ζήτημα των μισθολογικών αιτημάτων ως τρόπου αγωνιστικής απάντησης στην οικονομική πολιτική και το μνημόνιο. Οι κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης αντιμετωπίζονται κεντρικά και στον δρόμο, όπως επιχειρήθηκε να γίνει το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα που πρέπει να απασχολήσει όλο το συνδικαλιστικό κίνημα (επ’ αυτού θα επανέρθω κάποια στιγμή). Η εμμονή να θεωρήσουμε το ΚΕΘΕΑ πεδίο και μετερίζι της διεκδίκησης αυτής μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με μια σειρά προβλήματα όπως:
    1) Αδιέξοδο στο βαθμό που η Δ/νση επικαλεστεί τον Νόμο, όσο αυτός δεν έχει κριθεί αντισυνταγματικός και δεν προσέλθει σε διαπραγμάτευση.
    2)Στην περίπτωση αυτή ποιό θα ήταν το σχέδιο Β; Κινητοποίηση ενάντια στην Δ/νση που δεν μπορεί να ικανοποιήσει ένα δίκαιο αίτημα; Πιστεύουμε ότι θα έχουμε τους όρους (εσωτερικής συνοχής αλλά και εξωτερικής αλληλεγγύης) για να αντιπαρατεθούμε με αξιοπρέπεια ή θα υποχωρήσουμε κραδαίνοντας τα όποια παράσημα πολιτικής ορθότητας;
    3) Η υπογραφή ή όχι ΣΣΕ δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο φαίνεται από την διάρκεια της (2 ή 3 μήνες). Μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα όταν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μισθολογικών μέτρων που θα θίξουν κι εμάς (ενιαία μισθολόγια και οτι άλλο σκεφτεί η τρόικα), και τότε η έλλειψη ενεργής ΣΣΕ (και μόνο ο κανονισμός εργασίας) να αποδειχτεί ανεπαρκής προστασία
    4) Η εξίσωση των αιτημάτων που υπερψηφίστηκαν από τις Συνελεύσεις του περασμένου Απρίλη, στην οποία συμμετείχαν υποθέτω και οι ενιστάμενοι της σήμερον με τις … δυο μέρες συνδικαλιστικής άδειας η οποία αναφέρεται ας μείνει ασχολίαστη.
    Τελικά το ερώτημα δεν είναι ποιός είναι υπέρ ή κατά της διεξαγωγής Συνελέυσεων γιατι όλοι είναι υπέρ, αλλά η διασφάλιση της ουσιαστικής διαδικασίας ώστε οι Συνελέυσεις αυτές να μην έχουν την μοίρα των άλλων, στις οποίες μάθαμε την γραμματική του συνδικαλισμού, στα φοιτητικά αμφιθέατρα./
    Τελειώνω προσθέτοντας ότι το τελευταίο ΔΣ δέχτηκε ένα παρόμοιο σκεπτικό με 6 ψήφους. Δεν είναι τα μέλη από Θεσσαλονίκη και Λάρισα που άλλαξαν την άποψη τους. Αυτό θα μπορούσε να μην είναι πρόβλημα αν η δυναμική της Συνέλευσης της Αθήνας, ο διάλογος ή τα επιχειρήματα που έκαναν τους συναδέλφουν να διαφοροποιήσουν την πρόταση που εγκρίνουν, μεταφερόταν και στους υπόλοιπους μη κοινωνούς της διεργασίας της Αθήνας, ώστε οι διαδικασίες του Συλλόγου να είναι πραγματικά συλλογικές.

  8. πολύ καλή η δυνατότητα επικοινωνίας αν και χρειάζεται μικροαλλαγές κατά τη γνώμη μου – αυτά εν καιρώ όμως…
    στο παρόν: θεωρώ έωλη την πιθανή απόφαση να μην γίνουν επόμενες συνελεύσεις αλλά – κυρίως – διχαστική. γιατί;
    1. οι συνελεύσεις έγιναν με εκπληκτική και πρωτόγνωρη ταχύτητα (αυτό επισημάνθηκε και δεν το λέω για πρώτη φορά)… πολλοί συνάδελφοι όπως λένε δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. αλήθεια που ακούστηκε ειδοποίηση δυο μόλις μέρες πριν για συνέλευση;
    2. το αποτέλεσμα από μόνο του είναι ενδεικτικό (55-54).
    3. η ανάλυση του αποτελέσματος πρέπει – αν μη τι άλλο – να προβληματίσει το δσ… οι όποιες απόψεις ψηφίστηκαν με απόλυτα ποσοστά στα παραρτήματα (αλήθεια πολύ θα ήθελα να ακούσω την επιχειρηματολογία γιατί ΔΕΝ πρέπει να γίνει νέα συνέλευση).

    το δσ νομίζω οφείλει να επαναλάβει τις συνελεύσεις λόγω του οριακού αποτελέσματος τουλάχιστον…
    περιμένω την επόμενη ανακοίνωση και θα είμαστε εδώ να τα ξαναπούμε…

  9. Από ότι αντιλαμβάνομαι -έστω και με την οριακή πλειοψηφία- το ΔΣ θα προχωρήσει σε διαπράγμάτευση της μονοετούς ΣΣΕ (για το 2010) με τους θεσμικούς μόνο όρους έτσι όπως έχουν καταγραφεί στη Συνέλευση του Ιανουαρίου. Θα μπει δηλ. στην επίπονη αυτή διαδικασία με σκοπό να πετύχει 1-2 ημέρες άδειας επιπλέον για τους επόμενους δύο μήνες ?? Τυπικό θέμα δεν υφίσταται (δεν έχουμε ΣΣΕ για το 2010) καθώς ήδη τελειώνει το 2010, προσλήψεις δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν, και εξάλλου έχουμε Κανονισμό Εργασίας

  10. Επιτρέψτε μου μερικές διευκρινήσεις σχετικά με τη ΣΣΕ.
    1. Η πρόταση για νέες συνελεύσεις δεν προέρχεται από το ΔΣ αλλά από 2 μέλη του. Στη σχετική ψηφοφορία στο ΔΣ, 6 ψήφισαν κατά της διεξαγωγής νέων συνελεύσεων για το θέμα και 2 υπέρ.
    2. Αποφάσεις των συνελεύσεων για τις διεκδικήσεις για τη ΣΣΕ υπάρχουν ήδη και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία: Προχωράμε στη διαπραγμάτευση για μονοετή ΣΣΕ με τα θεσμικά αιτήματα ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ για τα οικονομικά δεδομένης της γνωστής απαγόρευσης του γνωστού νόμου.
    3. Η πρόταση για νέες συνελεύσεις τέθηκε ώστε να ανατραπεί η απόφαση των προηγούμενων συνελεύσεων και να προχωρήσουμε στη διαπραγμάτευση ΘΕΤΟΝΤΑΣ τα οικονομικά αιτήματα, ακόμα και αν αυτό θα οδηγούσε σε αντικειμενική άρνηση διαπραγμάτευσης από τη Διεύθυνση λόγω της γνωστής απαγόρευσης.
    4. Η συγκεκριμένη θέση είχε ήδη καταψηφιστεί από τις προηγούμενες συνελεύσεις.
    5. Η πλειοψηφία του ΔΣ έκρινε ότι μια τέτοια θέση θα οδηγούσε σε αντιπαράθεση και αδιέξοδο στο εσωτερικό του οργανισμού για συμβολικούς λόγους αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, μιας και το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί εντός του οργανισμού αλλά αφορά το ευρύτερο πολιτικό πεδίο.

    Η πρόταση που τέθηκε σε ψηφοφορία δεν ήταν αν θα γίνουν ή όχι συνελεύσεις για τη ΣΣΕ αλλά αν θα γίνου ή όχι συνελεύσεις για την ανατροπή της προηγούμενης απόφασης των συνελεύσεων για τη ΣΣΕ.

    Ελπίζω να συνέβαλα λίγο στο διάλογο κι ελπίζω ο διάλογος αυτός να αναπτυχθεί.

  11. Να διευκρινίσω το προηγούμενο σχόλιο μου καθώς δύο συνάδελφοι ήδη μου είπαν πως δεν το κατάλαβαν.. Εννοώ ότι 4 συνελεύσεις ψήφισαν σχεδόν ομόφωνα οι μισές υπέρ και οι μισές κατά της δεύτερης πρότασης του ΔΣ. Αυτό εγώ το μεταφράζω ως μεγάλη διαφορά δυναμικής ανάμεσα στα παραρτήματα και αναρωτιέμαι που οφείλεται. Επιπλέον τώρα τι κάνουμε με το θέμα? Η ψηφοφορία είναι οριακή και το θέμα πολύ σοβαρό.

  12. Είναι δυνατόν συνάδελφοι να φηφίζουν κατά στο να γίνει συνέλευση με θέμα την νέα συλλογική σύμβαση??? Στην Θεσσαλία και στην Β.Ελλάδα δεν θέλεται να γίνει συνέλευση για να δούμε την συλλογική σύμβαση εργασίας συνάδελφοι? Ούτε τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου σε αυτές τις περιοχές θέλουν να γίνει συνέλευση?…..Γνώμη μου είναι οτι επρεπε με πρωτοβουλία και κάλεσμα του Δ.Σ. να πάμε σε νέες γενικές συνελέυσεις με θέμα την συλλογική σύμβαση εργασίας..

  13. Δεν καταλαβαίνω τελικά αν υπάρχει απαρτία ή όχι. Το μπορεί να θεωρηθεί ότι υπάρχει απαρτία μόνο γέλοια μου προκαλεί. Αν αποφασίσετε την διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας είναι υποχρέωση σας να απαντήσετε αν υπάρχει απαρτία ή όχι και που το στηρίζετε γιατί στο καταστατικό δεν αναφέρεται πουθενά.Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους από τα παραρτήματα της Β. Ελλάδος και της Θεσσαλίας όπως και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου από τα παραρτήματα αυτά για την δίαθεση τους να πραγματοποιηθεί συνέλευση με θέμα τη Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

  14. Μια και πλέον μας δίνεται η δυνατότητα να το κάνουμε δημόσια – και μπράβο γι αυτό – αναρωτιέμαι τι φταίει και ενώ όλες οι συνελεύσεις πήραν απόφαση σχεδόν ομόφωνα για το θέμα της πραγματοποίησης νέας γενικής συνέλευσης για τη συλλογική σύμβαση, το τελικό αποτέλεσμα είναι 50 – 50.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.