Ενημέρωση απο το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Με αφορμή τις ερωτήσεις συναδέλφων, το ΔΣ του συλλόγου ενημερώνει για τη πορεία της καταγγελίας της ΣΣΕ Ενημέρωση για ΣΣΕ

14 σκέψεις σχετικά με το “Ενημέρωση απο το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιο είναι το κείμενο με το οποίο προτείνεται η διενέργεια ΓΣ σε όλα? τα μέλη του Συλλόγου και αν υπάρχει γιατί δεν έφτασε σαν πρόταση σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας.

    Να σας γνωστοποιήσω ότι πριν κάποιο χρονικό διάστημα βρήκα πάνω στο γραφείο μου ένα ανυπόγραφο κείμενο σε σχέση με το ασφαλιστικό (καν δεν θυμάμαι το περιεχόμενό του γιατί αρνούμαι να διαβάζω κείμενα ενυπόγραφα), το οποίο
    με καλούσε να υπογράψω τι??????????

    Μπορεί το ΔΣ στις δύσκολες σημερινές συνθήκες να μην ενεργεί πάντα άμεσα αλλά από την άλλη πια είναι η συμμετοχή των μελών στις ΓΣ που γίνονται?

    Ποιος είναι έτοιμος να συγκρουστεί με την διοίκηση ανεξάρτητα με το προφίλ του οργανισμού όταν στο ΚΕΘΕΑ έχει πραγματοποιηθεί ΜΙΑ αν θυμάμαι καλά μόνον κινητοποίηση στα τόσα χρόνια?

  2. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από κακή συνεννόηση το κείμενο «ενημέρωση του ΔΣ για την ΣΣΕ» που αναρτήθηκε εδώ, αποτελούσε ένα κείμενο πρότασης για συζήτηση μεταξύ των μελών του ΔΣ, θεωρήθηκε ότι είναι τελικό και αναρτήθηκε χωρίς να έχει υποστεί τελική επεξεργασία, ώστε να συνθέτει όλες τις απόψεις και τους προβληματισμούς των μελών του οργάνου.
    To ΔΣ του Συλλόγου.

  3. “Θέλαμε αρχικά να χαρακτηρίσουμε θετικό το γεγονός ότι μέλη του Συλλόγου αναρωτιούνται και εκφράζουν αγωνίες, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει και αφορμή για μεγαλύτερη συμμετοχή στις διαδικασίες. Όσο λοιπόν κι αν είναι κουραστικό να απαντούν τα μέλη του ΔΣ σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκλέχτηκαν για να κουράζονται”.

    Ανακοίνωση που απευθύνεται σε «κακούς» μαθητές στα συνδικαλιστικά μαθήματα που παραδίδει δωρεάν ο σύλλογος εργαζομένων ΚΕΘΕΑ – είναι τόσο κακοί που κουράζουν τους δασκάλους…

    Δίλλημα 1: να μιλήσεις όπως σου μιλάνε και να γίνεις χυδαίος (όλοι μπορούν) ή να μιλήσεις όπως θα ήθελες να μιλήσεις κάτω από φυσιολογικές συνθήκες;
    Δίλλημα 2: να απαντήσεις στις επιθέσεις που δέχεσαι σε προσωπικό επίπεδο (μερικές ιδιαίτερα αλαζονικές και ειρωνικές) ή να προσπαθήσεις να μιλήσεις πολιτικά παραμένοντας στο γενικό;

    Αγαπητοί συνάδελφοι θα βγάλετε συμπέρασμα στο τέλος. Μακάρι να μπορούσα να τα κάνω όλα.

    1. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ: Επιμένω ότι μόνο καλά προετοιμασμένες και οργανωμένες συνελεύσεις μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή διεργασία για το σύλλογο αυτήν τη στιγμή. Εκεί, στο θέμα αυτό δεν είδα καμιά απάντηση. Άραγε είναι δύσκολο να βρεθούμε όσο μπορούμε περισσότεροι και να συζητήσουμε ανοιχτά για όσα διαφωνούμε και συμφωνούμε; Υπάρχει κάτι που φοβόμαστε; Είναι φανερό ότι υπάρχουν καινούρια δεδομένα (για τη συλλογική σύμβαση, νομικές απόψεις για το πιθανά «εφικτό» της διεκδίκησης ατόφιας εφαρμογής του πορίσματος), ποιος ο λόγος να αρκεστούμε σε διαδικτυακές συζητήσεις που έτσι κι αλλιώς δεν μας αφορούν όλους καθώς ελάχιστοι επισκέπτονται τον ιστότοπο του συλλόγου;
    2. ΕΚΛΟΓΕΣ: Εγώ δεν ζητώ εκλογές επειδή θεωρώ ότι μέχρι τον Ιανουάριο που είναι προγραμματισμένες, έτσι κι αλλιώς, δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο ποιοι είναι στο ΔΣ. Ότι ζημιά ήταν να γίνει έχει γίνει ή ότι καλό ήταν να κάνετε το κάνατε. Ωστόσο, είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου – μέλους του συλλόγου να ζητάει εκλογές όποτε θέλει. Κανείς δεν θα του πει αν πρέπει να κάνει πρόταση μομφής (στο κοινοβούλιο νομίζετε ότι βρίσκεστε;). Πιο καλά: η πρόταση μομφής εξυπηρετεί όσους αρέσκονται στις ηρωικές εξόδους. Όποιος θέλει να φύγει, φεύγει! Αλλά φεύγει, δεν κάνει ότι φεύγει.
    3. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Όταν λέω κάτι, προσπαθώ να είμαι ακριβής. Μίλησα για συνδικαλιστική ανωριμότητα του ΔΣ (και επιμένω) και όχι των άγνωστων Χ στους οποίους αναφέρεται ο Θανάσης Τζιούμπας στο παλιό του κείμενο (εκεί που έγραφε για συνδικαλισμό φοιτητικών εδράνων χωρίς να συγκεκριμενοποιεί τους φορείς του). Η τακτική να λέμε λόγια στον αέρα κι ότι πιάσουν έχει όνομα και δεν είναι καθόλου καλό. Επίσης, η κοπτορραπτική κειμένων που δεν μας αρέσουν, ως πρακτική για να φτιάξουμε μια ωραία απάντηση που δεν λέει τίποτα, υποτιμάει πρώτα τη νοημοσύνη αυτού που την μετέρχεται και μετά των υπολοίπων. Αν θέλεις ν’ απαντήσεις στον Δημήτρη Γιαννάτο και στον Τάκη Χαλδαίο απαντάς και στους δυο, δεν τους τσουβαλιάζεις. Αν νομίζεις ότι ελέγχεις την ανεξάρτητη σκέψη δυο ανθρώπων είναι δικό σου το πρόβλημα Θανάση Τζιούμπα, αυτά που γράφεις στο κείμενό σου συρράπτοντας προτάσεις έως και λέξεις των δικών μας κειμένων είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ. Άσε τα περί μνημονίου και τις άλλες μεγαλοστομίες. Τελικά σε ποιους απαντάς; Κάθε πρόταση και σε κάποιον, ίσως να είμαι βλάκας αλλά μόνο θόλωμα νερών μου φάνηκε το κείμενό σου. Προσωπικά, δεν ανέλυσα την άποψή μου για την επανάσταση στην Ελλάδα, μίλησα πολύ συγκεκριμένα. Εντέλει, δεν απαντάς τίποτα, εγώ αυτό καταλαβαίνω. Το ΔΣ, επαναλαμβάνω λοιπόν, – όλο το σώμα και όχι κάθε άτομο ξεχωριστά – είναι, κατά τη δική μου υποκειμενική και ταπεινή άποψη, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΝΩΡΙΜΟ στους τελευταίους έξι μήνες επειδή Α. Δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε αιτήματα για συνελεύσεις, Β. Δεν κατάφερε να διερευνήσει σοβαρά τις επιπτώσεις του νόμου (στο πόρισμα, στη διαδικασία καταγγελίας), Γ. Είχε συχνά προβλήματα στην εσωτερική του επικοινωνία (δεν ήξερε ο ένας τι λέγανε οι άλλοι όπως φάνηκε και στην ανοιχτή συνεδρίαση του Αυγούστου), Δ. Δεν κατάφερε να μεταφέρει με τρόπο αξιοπρεπή τις απόψεις του ενός παραρτήματος στο άλλο (δείτε την κατανομή αποτελεσμάτων σχετικά με την καταγγελία), Ε. Εξέδωσε δυο απαράδεκτες – προσβλητικές ανακοινώσεις (μια ως απάντηση στην πρώτη συλλογή υπογραφών, και την τωρινή που ξεκινά μ’ αυτό το ειρωνικό κομάτι που έβαλα στην αρχή του κειμένου) και για άλλους λόγους που θα τους πω στις συνελεύσεις. Άντε, απαντήστε πάλι με «χλευασμούς, έξυπνες ατάκες, μη προσωποποιημένες προσβολές και σιωπή»… το είχα γράψει απ’ το πρώτο κείμενο, το πέτυχα, έτσι απαντήσατε… εδώ είναι ο καθένας.
    4. Περί ήθους: Σέβομαι τους πάντες. Είτε έχουν συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες είτε όχι. Αλλά δε σέβομαι κανέναν δουλικά όταν δεν με σέβεται εκείνος κι ας είναι όποιος είναι. Ειλικρινά λυπάμαι για κάποια που διάβασα. Προχωρήστε λοιπόν εσείς ξεκούραστοι στο «πεδίο δόξης λαμπρό» με το οποίο κλείνετε το κείμενό σας χωρίς να ντρέπεστε. Είστε εννέα άτομα και πολύ θα ήθελα να ξέρω αν υπογράφετε όλοι αυτό το κατάπτυστο κείμενο. Προσωπικά, σας το επιστρέφω.

    Υ.Γ.: δεν μπορώ να αποφύγω να αναφερθώ και σε κάτι προσωπικό: περισσότερο λυπάμαι για την ειρωνεία που εισέπραξα από τον Πέτρο Τρίαντο, με τον οποίο θεωρώ ότι συνεργαζόμαστε πολύ ουσιαστικά σε διάφορους τομείς… στην καλύτερη, το θεωρώ άστοχο Πέτρο. Ούτε την προκάλεσα και στην επιστρέφω. Εγώ όντως είμαι κουρασμένος…

    Τάκης Χαλδαίος

    1. Απαντώ στο φίλο Τάκη Χαλδαίο. Πραγματικά λυπάμαι αν εξέλαβες κάτι απο αυτά που έγραψα ώς ειρωνικό. Δεν συνηθίζω να ειρωνεύομαι είναι κάτι εντελώς ξένο στην αισθητική μου ιδιαίτερα τους ανθρώπους που εκτιμώ για τη θέση και την άποψή τους. ΄Εψαξα πραγματικά να βρώ το σημείο που μπορεί να εξελίφθει ώς ειρωνεία και ειλικρινά δεν μπόρεσα να το εντοπίσω. Αν εστιάζεσαι στην φράση με την οποία κλείνω το κείμενο και αναφέρεται στην «κούραση’ , φίλε Τάκη δεν την αποσύρω και εξηγούμαι.
      Δεν ήμουν και δεν είμαι κουρασμένος για να προσφέρω σε αυτό που είχα στο μυαλό μου όταν πρωτοξεκίνησα την εμπλοκή μου με το σύλλογο: την ανάπτυξη συνδικαλιστικής συνείδησης σε ένα χώρο όπου οι άνθρωποι είχαμε μάθει να είμαστε περισσότερο ταγμένοι, παρά εργαζόμενοι με δικαιώματα.
      Δεν ήμουν και δεν είμαι κουρασμένος να εκφέρω την άποψη μου στα συλλογικά όργανα και στις διαδικασίες οι οποίες είναι προβλεπόμενες ακόμα και αν μειοψηφώ. Δεν ήμουν και δεν είμαι κουρασμένος να προασπίζω την εύρυθμη λειτουργία των συλλογικών οργάνων (του ΔΣ συμπεριλαμβανομένου) ακόμα και αν δεν συμφωνώ με τις απόψεις που τελικά προκρίνονται.
      Όμως, και τελειώνω, δεν ήμουν ποτε δεν είμαι και δεν θα είμαι κουρασμένος να προασπίζω την αξιοπρέπεια μου (όσο βαρύγδουπο και αν ακούγεται).
      Αυτός ήταν και ο χαρακτήρας του τελευταίου μου κειμένου. Είναι όμως ώρα νομίζω να σταματήσουμε τις εσωστρεφείς αντιπαραθέσεις και μέσα απο τις γενικές συνελεύσεις να δούμε τι κάνουμε απο δω και πέρα. Απο όποια θέση είναι ή θα είναι ο καθένας μας
      Λυπάμαι αν παρεξηγήθηκα.
      Πέτρος Τρίαντος

      1. σύμφωνοι… προφανώς το λάθος είναι δικό μου Πέτρο ως προς το δικό σου κείμενο… το σημείο ήταν αυτό που λες, είχα χρησιμοποιήσει ανάλογη έκφραση… και συμφωνώ απόλυτα στην κατάληξη του κειμένου σου…

  4. Επειδή διαβάζω και ξαναδιαβάζω αναφορές στο δίλλημα οικονομικά αιτήματα ή όχι οικονομικά αιτήματα να τονίσω ότι κατά τη δική μου άποψη πραγματοποίηση συνέλευσης δε σημαίνει αυτόματα διεκδίκηση των χαμένων μισθών. Μπορεί για παράδειγμα να σημαίνει εύρεση άλλων τρόπων ανακούφισης των εργαζομένων μέσω της διεκδίκησης περισσότερων θεσμικών αιτημάτων. Σε καμιά όμως περίπτωση δε συμφωνώ με την καταγγελία της ΣΣΕ για τη διεκδίκηση μερικών επιπλέον ημερών άδειας, αυτό προσωπικά με προσβάλει τουλάχιστον όσο και το δήθεν δώρο που παίρνω αντί 13ου-14ου μισθού και θα προτιμούσα χίλιες φορές την παράταση της προηγούμενης ΣΣΕ!!

    Το λέω άλλη μια φορά, το έχω πει και σε συνέλευση, το έχω ακούσει και από άλλα στόματα συναδέλφων…

  5. Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι

    Βλέποντας ότι το θέμα του διαλόγου και της ενημέρωσης τείνει να εξελιχθεί σε προσωπική αντιπαράθεση θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις.
    Η συγκυρία που είχε να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ΔΣ, απο τις αρχές του χρόνου,θα συμφωνήσουμε όλοι πιστεύω, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί από πολύ δύσκολή έως πρωτόγνωρη. Σε όλη αυτή τη διαδικασία υπήρξαν εμφανή κενά και αστοχίες ενημέρωσης και αποτελεσματικού συντονισμού απο πλευράς του ΔΣ για τις οποίες έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε (ως ΔΣ) την αυτοκριτική μας.
    Παράλληλα όμως, υπήρχε και το δεδομένο της ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗΣ συμμετοχής των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις που, έστω και με αυτό τον μή ιδεατό τρόπο συγκαλούσε ο σύλλογος. Η μή έγκαιρη ενημέρωση σίγουρα υπήρξε αλλά όχι σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ όπως υποννοείται. Η επιστολογραφία του συλλόγου για πρόσκληση σε κινητοποιήσεις είναι στη διάθεση κάθε συναδέλφου.
    Καθώς τρέχαμε πίσω απο τα γεγονότα, τα οποία εξελίσσονταν με τρελλούς ρυθμούς δεν στάθηκε δυνατό να αναπτύξουμε την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και επιτρέψαμε την ανάπτυξη συμπεριφορών του τύπου «Εμείς βοηθάμε τον άνθρωπο, δεν είμαστε συνδικαλιστές για να συμμετέχουμε σε πορείες».Άλλωστε δείτε ποιοί συμμετέχουν σε συλλογικές διαδικασίες αλλά και ποιοί εκφράζουν την άποψη τους εδώ…
    Διαπιστώνω ότι συγκεκριμένα λάθη, παραλείψεις κλπ πλευράς του ΔΣ τείνουν να χαρακτηρισθούν ώς «ενδοτική στάση» ,» ένοχη σιωπή» ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να υπονοεί συνδιαλλαγή με τον οποιονδήποτε. Καθώς θεωρώ χρέος μου να προστατεύσω κατ’αρχήν την προσωπική ιδεολογική μου αλλλά και την συνδικαλιστική (εντός ή εκτός εισαγωγικών) αξιοπρέπεια θα προ(σ)καλέσω τα μέλη του συλλόγου που πραγματικά πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο ΔΣ αποτελεί τροχοπέδη στις διεκδικήσεις του των εργαζομένων, να καταθέσουν την αντίθεσή τους με μια πρόταση μομφής η οποία αφενός θα επιτρέψει μια γόνιμη, εκτιμώ και θέλω να ελπίζω αντιπαράθεση, αφετέρου θα επιταχύνει και τις εκλογικές διαδικασίες.
    Καθόλου κουρασμένος
    Πέτρος Τρίαντος

  6. Κύριε Τζιούμπα και υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ας αφήσουμε το πώς λειτουργεί ο Σύλλογος και ας μας απαντήσετε πως λειτουργείτε εσείς στα πλαίσιά του. Σεβασμός στην πλειοψηφία είναι και οι 126 συνάδελφοι που ζήτησαν άμεσα και πριν την υπογραφή Σ.Σ.Ε., συνέλευση. Να σας υπενθυμίσω, γιατί μάλλον ξεχνάτε, τα αποτελέσματα της συνέλευσης που επικαλείστε: 55 κατα -54 υπερ-2 λευκά σύνολο 111. Κρύβεστε και το γιατί μόνο εσείς μπορείτε να το απαντήσετε.Τα ταξίδια προς την ελευθερία και εναντίον του μνημονίου δεν έχουν σύνορα. Αν κανείς θέτει τέτοια σύνορα,σίγουρα αυτά δεν είναι ο χώρος εργασίας του και το ΚΕΘΕΑ . Αν κύριοι πιστεύετε ότι το ΚΕΘΕΑ ανήκει κατά κύριο λόγο στην κοινωνία και όχι στον Δ/ντη του, ρωτήστε τον , με την ευχέρεια επικοινωνίας που έχετε μαζί του, γιατί πια μιλάτε για νούμερα και όχι για ανθρώπους , για ποσότητα και όχι για ποιότητα υπηρεσιών.Αυτά είναι δείγματα ιδιωτικής επιχείρησης και όχι κοινωνικής.
    Αλλά ας μη μιλάμε δυνατά γιατί μάλλον μας ακούνε…

  7. Ντροπή λοιπόν σε όσους με περισσό θράσσος θεωρούν ότι το «εργατικό κίνημα» μπορεί να δεχθεί κριτική, ασχέτως αν κάθε κομάτι του κατηγορεί το άλλο για προδοτική των εργατικών συμφερόντων συμπεριφορά.
    Το εργατικό κίνημα, για την ακρίβεια το κάθε «αληθινό» εργατικό κίνημα όπως κάθε ένα από τα κομάτια του αυτοχαρακτηρίζεται, προφανώς οφείλει κυρίως και καταρχήν να αποκαλύψει και να κατοτροπώσει του όποιους τολμούν να ασκούν κριτική σε αυτό, το οποίο βεβαίως την ασκεί σε όλους τους άλλους, δικαιωματικά, μιας και πρόκειται για το αληθινό κίνημα.
    Απαράδεκτο επίσης να θεωρεί το ΔΣ ότι μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε πράξη με την πλειοψηφία 1 μόνον ψήφου, ιδίως όταν οι συνάδελφοι, προφανώς παραπλανημένοι, πλειοψηφούν απέναντι στο αληθινά διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα και αρνούνται έτσι να καταγραφούν στις τάξεις του.
    Βεβαίως υπάρχει και η υποψία λαθροχειρίας από τη μεριά του ΔΣ μιας και οι συνελεύσεις μπορεί και να μην είχαν απαρτία οπως καταγγέλεται, χωρίς ωστόσο να κατατίθεται πρόταση μομφής για κάτι τόσο σημαντικό. Απλώς το λεμε, το αφήνουμε να αιωρείται και να λειτουργεί γενικότερη κατεύθυνση της φθοράς αυτού του ΔΣ το οποίο αποτελεί την ντροπή του συνδικαλιστικού κινήματος.
    Το ότι η μη κατάθεση πρότασης μομφής κατά του ΔΣ αποτελεί ταυτόχρονα και μη ανάληψη ευθύνης για τα καταγγελόμενα, προφανώς δεν απασχολεί κανέναν.
    Εκτός κι αν το ΔΣ προχωρήσει άμεσα σε εκλογές (αντί του Ιανουαρίου που προβλέπονται). Κάτι τέτοιο θα ήταν βεβαίως δικαίωση των σχολιαστών του blog, ενώ η μη κάθοδος των νυν μελών του ΔΣ στις επερχόμενες εκλογές θα αποτελούσε ηρωϊκή έξοδο των κουρασμένων και ταυτόχρονη ιστορική νικη της συνδικαλιστικής πρωτοπορίας.
    Και μετά;
    Αφού θα είχαμε απαλλαγεί από τα βαρίδια των κουρασμένων και συναινετικών, αφού οι παραπλανημένοι θα είχαν εκ νέου κερδηθεί, θα επιχειρούσαμε διεκδικητικά την επαναφορά των χαμένων μισθών των εργαζομένων από τη Διεύθυνση και το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και με ποιούς τρόπους;
    Νομίζω ότι εδώ χρειάζονται συγκεκριμένες απαντήσεις.
    Εκτός κι αν το ζητούμενο είναι να φύγουν οι προηγούμενοι για να ‘ρθουν οι επόμενοι. Εαν αυτό αληθεύει, ελπίζω πως όχι, τότε μάλλον δημιουργείται πολύ κακό για το τίποτα.

  8. Το κείμενο το οποίο υπογράφεται γενικώς σαν ΔΣ φανερώνει την παντελή έλλειψη ψυχραιμίας από τους συντάκτες του και την τάση να προωθήσουν την δικη τους προσέγγιση σχετικα με το τι έγινε τους προηγούμενους μήνες σε επίπεδο συλλόγου …
    Η θεση σας κυρίες και κύριοι είναι η προαγωγή του διαλόγου και συμβολή σας στην ανάπτυξη των θέσεων του συλλόγου και φυσικά η ενημέρωση των μελών για τις κινήσεις του ΔΣ… γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να προϋπήρχε ενημέρωση των μελών μέσω του blog,μέσω email,με ταχυδρομικά περιστέρια δεν ξέρω και εγώ με τι,ότι σαν ΔΣ θα προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση…. να γίνει κάλεσμα για συνέλευση… και έκθεση των απόψεων, προτάσεων για το πως θα προχωρήσουμε παρακάτω..Το ΔΣ υπάρχει για να προωθεί τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.Επ αυτού άπτονταν η αναφορά μου στο καταστατικό του συλλόγου… είναι ξεκάθαρο νομίζω…
    όσο αναφορά για την τηλεγραφική έκφραση που διακρινατε εδώ μέσα θα ήθελα να σας πω ότι από το ολότελα καλή και η παναγιώτενα, από την στιγμή που οι απελπιστικά λίγες συνελεύσεις που προγραμματίζονται δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις των καιρών.
    Οσο για τις εκλογές…. δεν λέω,σε κάποιες περιπτώσεις έχουν κάνει καλό… στην περίπτωσή μας όμως το πρόβλημα δεν είναι αυτό…(ούτως η άλλος η πλειοψηφία μπορεί να εκφραστεί και σε μια γενική συνέλευση που είναι και το ανώτατο όργανο του συλλόγου) το πρόβλημα είναι φανερά θεσμικό.

  9. Σχετικά με το κείμενο:
    «α) «Ο πολιτικός (ορθός) λόγος απευθύνεται στην λογική, υπακούει σε κανόνες και σέβεται τη λειτουργία της δημοκρατίας. Ο πολιτικός λόγος είναι μία διαδικασία δημιουργίας κοινωνικών σχέσεων. Επεμβαίνει δραστήρια στην κοινωνική αναπαραγωγή. Ο πολιτικός λόγος αποτελεί με το ιδεολογικό περιεχόμενο του, ένα προνομιούχο μέσο για τη διατήρηση της κοινωνικής συναίνεσης.
    Αντίθετα ο συναισθηματικός λόγος είναι ο λόγος που απευθύνεται μόνο στο συναίσθημα. Ο συναισθηματισμός ενδεχομένως να είναι θεμιτός όταν αφορά προσωπικά και ατομικά θέματα. Σε περιπτώσεις που αυτή η μορφή λόγου «ξεφεύγει» από το ατομικό επίπεδο λήψης αποφάσεων και ανάγεται στο συλλογικό, είναι σύνηθες φαινόμενο να δημιουργούνται προβλήματα σχετικά με την επικοινωνία και την έλλειψη στοιχειώδους ψυχραιμίας. Η χρήση συναισθηματικού λόγου ενθαρρύνει την ακόλουθη άποψη: όσοι διάλογοι επιχειρούνται να γίνουν πάνω σε σημαντικά ζητήματα συνήθως καταλήγουν σε πλήρη διάσταση απόψεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων προσώπων και φορέων «.
    β) «Η ικανότητα δόμησης ενός πολιτικού οράματος όχι με λογικά επιχειρήματα αλλά μιλώντας με/για συναισθήματα, έχει καταστεί το κλειδί της κατάκτησης της εξουσίας και της άσκησης της στις κοινωνίες εκρηκτικής ανάπτυξης των media, οι οποίες διαπερνώνται από τη συνεχή ροή φημών, διαστρεβλώσεων. Δεν είναι πλέον η ορθότητα που παρέχει στο δημόσιο λόγο την αποτελεσματικότητα του αλλά η ευλογοφάνεια, η ικανότητα να κερδίζεις το ακροατήριο, να γοητεύεις»» .
    Σχετικά με την πληροφόρηση:
    Τον Μάρτιο του 2010 (πράξη δεύτερη) ΔΕΝ είχε μεσολαβήσει το Μνημόνιο.

  10. Συμφωνώ απολύτως με την Φρατζέσκα.
    Τέτοια ευθεία και προκλητική επίθεση στις εργατικές κινητοποιήσεις, μόνο ο πρόεδρος της ΣΕΒ και οι ομοϊδεάτες του εκφράζουν.
    Ας μην σχολιάσω την ειρωνική διάθεση που διακατέχει όλο το κείμενο, απλά να σας ενημερώσω οτι βρίσκεστε σε αυτή τη θέση γιατί εμείς σας βάλαμε.

  11. Πολύ σωστά εξέθεσε τα θέματα χθες ο Τάκης, γι αυτό και δεν είχα σχολιάσει τα εύλογα ερωτήματα της Ιωάννας, μέχρι που σήμερα ήρθε η απάντηση του ΔΣ. Όμως πλέον τώρα δύο μόνο σχόλια:

    1. Η χρονική στιγμή παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στα πράγματα. Από τη συνέλευση του Σεπτεμβρίου, δύο μήνες πριν, και παρότι διαφορές φωνές αναρωτιόντουσαν για θέματα απαρτίας και οριακότητας του αποτελέσματος της ψηφοφορίας δεν υπήρχε καμιά κίνηση από το ΔΣ, ούτε προς την κατεύθυνση της πραγματοποίησης ΓΣ, ούτε προς την καταγγελία της συλλογικής σύμβασης. Εγώ προσωπικά θεωρούσα ότι κάτι συζητούν και αφουγκράζονται. Τη στιγμή που 126 άτομα – όχι και λίγα νομίζω – μαζεύουν υπογραφές για άμεση πραγματοποίηση ΓΣ καταγγέλλεται η σύμβαση.
    2. Το ΔΣ θεωρεί – με οριακό αποτέλεσμα στις συνελεύσεις, με σύγκλιση συνελεύσεων μετά από μηδενική σχεδόν προειδοποίηση και μετά από τη συλλογή υπογραφών – ότι θα εκπροσωπήσει στη διαπραγμάτευση τα συμφέροντα και τη βούληση του συνόλου των εργαζομένων; Και ακόμα περισσότερο, πιστεύει ότι θα έχει το χρόνο να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις πριν λήξει η θητεία του ή η μέχρι τότε πορεία τους θα πρέπει να δεσμεύσει το επόμενο ΔΣ;

  12. “Κοπάζουν ηττημένες οι πανεργατικές κινητοποιήσεις” ??? ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ !! Δεν είχατε την ευαισθησία να καλέσετε έγκαιρα σε μια κινητοποίηση ενώ ήρθαν τα πάνω κάτω μέσα σε έξι μήνες και έχετε το θράσος να αξιολογείτε το εργατικό κίνημα !!!! Συνάδελφοι νομίζω οτι ήρθε η ώρα να ξεκουράσουμε το ΔΣ! ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!! (για να μην έχουμε και άλλες ήττες …!!)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.