Επιστολή προς το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων

Προς το ΔΣ ΣΕ ΚΕΘΕΑ
15/11/2010

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Εκτιμώντας ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο όπου ανησυχίες, διαφωνίες και δυσφορίες εκφράζονται αποσπασματικά με διάφορους τρόπους, ότι δεν επιθυμείτε την πραγματοποίηση συνελεύσεων για τα θέματα που έχουν ήδη ψηφιστεί από προηγούμενες – παρά τα αιτήματα συναδέλφων, θα ήθελα να προτείνω τα παρακάτω:

1. Προγραμματισμός συνελεύσεων. Βρισκόμαστε χρονικά λίγο πριν το τέλος της θητείας του εν ενεργεία ΔΣ. Ταυτόχρονα, αιτήματα για συνελεύσεις ακούγονται από παντού. Προτείνω να ξεκινήσει ο προγραμματισμός απολογιστικών συνελεύσεων. Πιστεύω ότι θα ήταν καλό να προηγηθεί καλή προετοιμασία και ενημέρωση στα προγράμματα. Εάν μέχρι τέλος του χρόνου δεν είναι δυνατή η διενέργεια των συνελεύσεων εντός εργάσιμου χρόνου, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε μια ημερομηνία στις αρχές Ιανουαρίου (με την προϋπόθεση ότι θα ισχύσει ο γύρος ενημέρωσης στα προγράμματα και θα διερευνηθεί η δυνατότητα διεξαγωγής εντός ωραρίου εργασίας – με άδεια από την Δ/νση π.χ.)
2. Γραπτές προτάσεις. Προτείνω την κατάθεση γραπτών προτάσεων από την πλευρά του ΔΣ. Μιας, αν υπάρχει ομοφωνία ή περισσοτέρων σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Επίσης, προτάσεις μπορεί να καταθέσει αυτονόητα όποιος συνάδελφος το επιθυμεί.
3. Εισηγήσεις στις συνελεύσεις. Προτείνω τις εισηγήσεις στα διάφορα παραρτήματα να τις κάνουν οι συντάκτες των προτάσεων, είτε είναι μέλη του ΔΣ είτε όχι, με έξοδα του ΣΕ ΚΕΘΕΑ. Προσωπικά δυσπιστώ ως προς την «αντικειμενική» μεταφορά των διαφορετικών προτάσεων στα παραρτήματα. Άλλωστε είναι πάρα πολύ δύσκολο να μεταφέρει κανείς προτάσεις στις οποίες διαφωνεί απόλυτα. Ας τον απαλλάξουμε λοιπόν από αυτό το φορτίο. Είναι εύκολο!

Κύριο μέλημα, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να είναι η όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή συναδέλφων.
Παρακαλώ να αναρτήσετε το κείμενό μου στον ιστότοπο του ΣΕ ΚΕΘΕΑ (όχι ως σχόλιο βέβαια), Ευχαριστώ…
Τάκης Χαλδαίος
Μέλος ΣΕ ΚΕΘΕΑ, Αναπληρωματικό μέλος ΔΣ ΣΕ ΚΕΘΕΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.