ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Θέμα: Εφαρμογή του Άρθρου 31 Ν. 4024/2011 στο ΚΕΘΕΑ

Αθήνα, 29/06/2012

Συνάδελφοι,

 Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ έστειλε στο Διευθυντή ΚΕΘΕΑ την παρακάτω επιστολή σχετικά με το θέμα επικείμενων μειώσεων στις αποδοχές του προσωπικού:

 Θέμα: Εφαρμογή του Άρθρου 31 Ν. 4024/2011 στο ΚΕΘΕΑ

 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο κύκλος των Συνελεύσεων των Παραρτημάτων του Συλλόγου που ασχολήθηκαν με το θέμα των νέων περικοπών στην μισθοδοσία ως προσαρμογή στο πλαφόν των 1.900,00 Ευρώ δεν κατάφερε στα χρονικά περιθώρια που είχαμε να διαμορφώσει μια έγκυρη πλειοψηφική άποψη για το θέμα. Αυτό που έγινε σαφές είναι ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων για τις επί πλέον μειώσεις που έρχονται να προστεθούν στις ήδη υφιστάμενες απώλειες εισοδήματος, όπως και μια διάχυτη αίσθηση ότι η αναλογική εφαρμογή του Ν. 4024 που επιλέχθηκε από την διεύθυνση χρειάζεται να αξιολογηθεί και να επανεξεταστεί. 

Είναι φανερό ότι παραμένει κυρίαρχη η βασική στάση του συλλόγου για συνολική αντίθεση στο Νόμο, στις επιπτώσεις του στην ΣΣΕ και την ανάγκη της κατάργησης του.

Το ΔΣ του Συλλόγου με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνει για τις γενικές αρχές  που ως Σύλλογος θεωρούμε βασικές στην παρούσα φάση, όπου το εξωτερικό περιβάλλον, η κυβερνητική πολιτική και το νομοθετικό πλαίσιο στην ουσία δεν επιτρέπουν μια ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση για τα μισθολογικά:

1) Θεωρούμε ότι στις παρούσες συνθήκες πρέπει να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας των ιδιαίτερα χαμηλών εισοδημάτων, που δεν θα πρέπει να θιγούν παραπέρα γιατί υπάρχει ζήτημα αξιοπρεπούς επιβίωσης. Ως τέτοια κατηγορία ενδεικτικά αναφέρουμε τους συναδέλφους που ο μισθός τους υπολείπεται των 1350 Ευρώ τον μήνα. Για όσους κι όσες βρίσκονται κοντά στο όριο αυτό η μείωση θα πρέπει να αφορά στο ποσό που υπερβαίνει το όριο αυτό.

2) Οι όποιες μειώσεις στους υπόλοιπους συναδέλφους δεν θα πρέπει να αποφασιστούν με κριτήρια ειδικότητας ή επαγγελματικής κατηγορίας, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αντιπαράθεσης επί μέρους ειδικοτήτων, κάτι που στην παρούσα φάση θα ήταν επικίνδυνο για την ενότητα του ΚΕΘΕΑ εν μέσω κρίσης.

3) Οι πρόνοιες κοινωνικού χαρακτήρα της ΣΣΕ (ασφαλιστήριο Υγείας, υποστήριξη της γονικής ιδιότητας) θα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν στις σημερινές συνθήκες.

            Ως Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ με έναν τρόπο που θα ενισχύσει την ενότητα μέσα στο ΚΕΘΕΑ και το κλίμα των εργασιακών σχέσεων, που έχει επιβαρυνθεί πολύ από τις συνέπειες της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στην καθημερινότητα και τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των  εργαζομένων.

           Πρόεδρος                                                                                                                   Γραμματέας

Θανάσης Τζιούμπας,                                                                                              Τάκης Χαλδαίος,

                                                                                                                            

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.