ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ…

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!

Κοινωνικό κράτος, κοινωνική πολιτική , κοινωνικές παροχές, έννοιες παρωχημένες κατά τον κύριο Σαμαρά, αποτελούν κατά δήλωσή του το παλαιό το οποίο αντιστέκεται σε πείσμα των καιρών.
Η δικτατορία των χρηματιστηριακών αγορών επιβάλλει νέα ήθη τα οποία συμπορεύονται με τον τοκογλυφικό ιμπεριαλισμό και μόνο. Θεωρεί παλαιό και αναχρονιστικό το κοινωνικό κράτος και οι υπάλληλοι της υπηρετούν πειθήνια τις επιταγές της.
Την ενοικίαση σε ιδιώτες μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίες «υπολειτουργούν»(!)  , εξήγγειλε, με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (βέβαια κατά την πάγια συστημική τακτική δεν αναφέρουν ποιός τα έφερε στην σημερινή στρεβλή κατάσταση). Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Αντρέας Λυκουρέντζος ανέφερε ότι θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία των νοσοκομείων!

Αφού συστηματικά και σχεδιασμένα υποβαθμίστηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με υποχρηματοδότηση, έλλειψη προσωπικού και απαξίωση των εργαζομένων, τώρα χαρίζεται στους ιδιώτες!

 Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, θα υπάρξει «αξιοποίηση της αργούσας δυναμικότητας περιφερειακών νοσοκομείων του ΕΣΥ», η οποία στοχεύει στο να εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι στο ΕΣΥ και να ενισχυθεί ο ιατρικός τουρισμός.
Είναι καλύτερα η χώρα να «εισάγει ιατρικό τουρισμό», παρά «να εξάγει καλούς γιατρούς σε άλλες χώρες», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με την αξιοποίηση της περιουσίας των νοσοκομείων, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι θα στηριχθεί σε μελέτη του 2006, όπου είναι καταγραμμένα όλα τα ακίνητα. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αξιοποιηθεί, με διακομματική συναίνεση», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

ΠΗΓΗ: www.iskra.gr

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.