Εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης: Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
 
                               ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα 72 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων της χώρας προχωρούμε σε στάση εργασίας (από τις 9πμ. ως τις 1μμ.), την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου. Καθώς οι δομές μας αναγκάζονται να λειτουργούν με το 25% περίπου της προβλεπόμενης κεντρικής χρηματοδότησής τους, τουλάχιστον 20 Κέντρα Πρόληψης έχουν ήδη οδηγηθεί σε αδυναμία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών και μισθοδοσίας.

Διεκδικούμε:

1). Όλα ανεξαιρέτως τα Κέντρα Πρόληψης ανοιχτά στον λαό. Όλες και όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους, ενισχυμένοι με νέο προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι οξυμένες ανάγκες των κατοίκων της χώρας για δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

2). Άμεση καταβολή των οφειλών του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΟΚΑΝΑ, που ξεπερνούν τα 20 εκ. ευρώ.

3). Καμία περαιτέρω περικοπή της χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης. Συνέχιση της υποχρηματοδότησης των δομών μας, πόσο μάλλον περαιτέρω μειώσεις, με ήδη περικομμένο, πρακτικά, το 75% της επιχορήγησής τους, ισοδυναμεί με απόφαση άμεσου κλεισίματος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κέντρων Πρόληψης.

4). Επίλυση του θεσμικού προβλήματος των δομών, με ενιαίο, διαφανές και δημοσίου χαρακτήρα πλαίσιο λειτουργίας.

5). Ισότιμη στήριξη και ανάπτυξη όλων των δομών Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, Ψυχικής Υγείας και γενικότερα Κοινωνικής Πρόνοιας, με σαφή τον καθολικό, άρα δημόσιο, χαρακτήρα τους και με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους.

Ως Σωματείο Εργαζομένων σε αποκεντρωμένες δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, με την δουλειά μας και με την συμμετοχή μας στους κοινωνικούς αγώνες θα παλέψουμε, όχι μόνο για να διασώσουμε τις δομές μας, που εδώ και χρόνια ψυχορραγούν, αλλά για να συμβάλουμε ενεργά στην ανατροπή μιας ενιαίας ζοφερής πραγματικότητας, που οδηγεί τον Άνθρωπο σε υλική, συναισθηματική και πνευματική εξαθλίωση.

Σε περίπτωση που η Πολιτεία συνεχίσει την τακτική του «Ποντίου Πιλάτου», χρεώνοντας την εμπρόθετη καταστροφή των δομών μας σε κάποιο «φυσικό φαινόμενο Μνημόνιο», απέναντι στο οποίο αλλά και στις επιπτώσεις του δήθεν δεν έχει νόημα να οχυρωθεί, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με κάθε μέσο. Η προστασία της Υγείας των κατοίκων της χώρας είναι καθήκον της Πολιτείας και όχι δημοσιονομική ρουλέτα.

Χαιρετίζουμε τις παράλληλες κινητοποιήσεις των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης για χρηματοδότηση των Δήμων, ώστε να μείνουν ανοιχτές στον δοκιμαζόμενο λαό όλες οι υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο των οποίων χιλιάδες εργαζόμενοι παρέχουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας ανά την Ελλάδα υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και από πλευράς των Αιρετών, ώστε να συμβάλουν σε μια δυναμική κοινωνική πίεση προς την υποτελή μνημονιακή κυβέρνηση.

Το Δ.Σ. του Σωματείου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.