ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Η ισχύς της Συλλογικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων και της Διεύθυνσης του ΚΕΘΕΑ  εκπνέει στις 14/2/13 σύμφωνα με τους νόμους που επιχειρούν την διάλυση του πλαισίου συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα.

Μετά την παραπάνω ημερομηνία, οι όροι της Συλλογικής Σύμβασης  μεταμορφώνονται, με ταχυδακτυλουργικό τρόπο, σε όρους ατομικής σύμβασης του καθενός με το ΚΕΘΕΑ, η οποία όμως, εξ ορισμού, είναι ατομικά διαπραγματεύσιμη.

Αυτό σημαίνει ότι σημαντικά θέματα που ρυθμίζουν την εργασιακή πραγματικότητα της καθεμιάς και του καθένα από εμάς στο εσωτερικό του Οργανισμού θα μπορούν να αμφισβητηθούν ευθέως:

Ρυθμίσεις όπως οι άδειες ασθένειας για παιδιά, οι άδειες ειδικών συνθηκών, οι προσωπικές, η συνεισφορά του Οργανισμού στη μακροχρόνια ασθένεια, το συμβόλαιο ιατρικής κάλυψης του προσωπικού, η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων στην Επιτροπή Υπηρεσιακών Θεμάτων, ακόμη και αυτός ο Κανονισμός Εργασίας είναι μέρη της Συλλογικής  Σύμβασης.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι να προασπίσουμε το δικαίωμα στη Συλλογική Διαπραγμάτευση, χωρίς το οποίο όλα τα προηγούμενα θα ήταν αδύνατα.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θεωρούμε ότι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον Οργανισμό είναι απάντηση και συμβολή τόσο στα προβλήματα των εργαζομένων στον Οργανισμό όσο και στην προοπτική ανατροπής των βίαια αντικοινωνικών νόμων, στα εργασιακά και αλλού, στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο.

Στις Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να συμμετέχουμε όλοι για να θέσουμε, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο διαπραγμάτευσης για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Συνέλευση για το παράρτημα Αθήνας ορίζεται για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, στις κεντρικές υπηρεσίες ΚΕΘΕΑ, στις 17:00.

Ο Πρόεδρος                                                                                               Ο Γραμματέας

Θανάσης Τζιούμπας                                                                        Τάκης Χαλδαίος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.