ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»

…απαγορεύεται πας γογγυσμός και αυθάδης λόγος

Στις μέρες μας δεν υποφέρουν μόνο οι δημοσιονομικοί δείκτες, το κοινωνικό κράτος και το λαϊκό εισόδημα. Η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, που – μην ξεχνάμε – ανήκει στον ελληνικό λαό ο οποίος έχει δικαίωμα στην ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση, εισπράττει και αυτή το μερίδιό της.

Σήμερα το πρωί έπεσαν οι «τίτλοι τέλους» στην πραγματικότητα σε ολόκληρη την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη από την Γενική Διεύθυνση του Τομέα Ενημέρωσης της ΕΡΤ. Είχε προηγηθεί η «μείωση» στο μισό της αντικειμενικά  επιτυχημένης 4ωρης εκπομπής, ιδιαίτερα στα θέματα κοινωνικής ευαισθησίας. Κόπηκε λοιπόν ολόκληρη όχι με βάση την αξία και απήχησή της στο κοινό, όχι με βάση την αξιολόγησή της από τον κόσμο αλλά από την διαρκή αξιολόγηση ενός και μόνο κριτηρίου: Τι και με πιο τρόπο συμβαδίζει με τις επιλογές της κυβέρνησης.

Πρακτικές σαν αυτές συνιστούν μεγάλο κίνδυνο για τη δημοκρατία. Τα φαινόμενα, σε αυτή την κατεύθυνση είναι απανωτά: δημοσίευση λίστας και σύλληψη Βαξεβάνη (όταν πρώην υπουργοί μας εμπαίζουν για το ποιος πήρε και που έδωσε τα ηλεκτρονικά αρχεία), παρουσία στρατού στη Θεσσαλονίκη, προληπτικές προσαγωγές. Όλα αυτά μας ανησυχούν ιδιαιτέρως.  Απαιτούμε να γυρίσουν στις θέσεις τους οι δύο δημοσιογράφοι και όλο το επιτελείο τους, γιατί το δικαίωμα στην ενημέρωση αποτελεί αδιαπραγμάτευτη απαίτησή μας ως πολιτών, ως εργαζομένων.

Η απόφαση αυτή πρέπει άμεσα να ανακληθεί!!!!

Ο Πρόεδρος                                                                                           Ο Γραμματέας

 Θανάσης Τζιούμπας                                                                        Τάκης Χαλδαίος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.