O νέος «εκσυγχρονιστικός» Μεσαίωνας…

Αναδημοσιεύουμε άρθρο, που σχετίζεται με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών απο την ΕΛ.ΑΣ. Θεωρούμε πως το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο την Αστυνομία, αλλά σχετίζεται με ένα ευρύ πλέγμα σημείων,  με θέματα όπως τα  «υπερ-ευαίσθητα», στην προκειμένη περίπτωση, προσωπικά δεδομένα, το ιατρικό απόρρητο, την παροχή βοήθειας σε ευαίσθητους σωματικά και ψυχικά ασθενείς, τον στιγματισμό και την δημιουργία αποδιοπομπαίων τράγων. Ιδιαίτερη έκπληξη, προκαλεί η «μυστική» δημοσκόπηση(?) της εταιρείας MARC, για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Θεωρώντας, καλόπιστο τον σκοπό της δημοσκόπησης και αξιόπιστα τα αποτελέσματα  (και θέλοντας να πιστεύουμε πως αυτά δεν εξυπηρετούν την «ιδεολογική» συνηγορία και προετοιμασία της κοινωνίας υπέρ όποιων έχουν παραβεί τη δεοντολογία ή την νομιμότητα),   με έκπληξη μπορεί κάποιος να υποδεχτεί τα αποτελέσματα και την κοινωνική ετοιμότητα – του δείγματος τουλάχιστον-  για τον εξοβελισμό και την διαπόμπευση των κοινωνικά αποκλεισμένων.  Δείγμα, πως η παρακμή, ο φόβος, ο κανιβαλισμός,  η κατάρρευση των αξιών πάνε  χέρι-χέρι με την οικονομική κρίση. Δείγμα, πως η πάλη για αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη ενάντια στην βαρβαρότητα, θα είναι ένας συνεχής αγώνας, παράλληλα με τις άλλες αντιστάσεις που χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε.
Παρακάτω, όλο το δημοσίευμα.
Πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=488047
«Ξένοι δικαστές για τη μεταχείριση των ιερόδουλων από την ΕΛ.ΑΣ
Μυστική δημοσκόπηση του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνει ότι το 80,6% των πολιτών ζητούν να δημοσιοποιούνται φωτογραφίες των οροθετικών γυναικών.
Το γκάλοπ και οι μαρτυρίες.
Ανώτατοι δικαστές από την Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία και άλλες χώρες δίνουν «το παρών» στην Ελλάδα, για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται δικαστικά οι πάσχοντες από AIDS αλλά κυρίως οι οροθετικές, μετά και την δημοσιοποίηση φωτογραφιών τους από την ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μυστική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ και την οποία παρουσιάζει «Το Βήμα», το 80,6% των πολιτών που ρωτήθηκαν θεωρούν σωστή την τακτική των διωκτικών αρχών να δείχνουν φωτογραφίες των ιερόδουλων που είναι θύματα του AIDS και έχουν κατηγορηθεί για «δόλια μετάδοση της νόσου» …
Δημοσκόπηση
Οι ξένοι δικαστές συμμετέχουν σε διημερίδα που οργανώνει ο Συλλογος Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα «Ελληνική Δικαιοσύνη, Νομοθεσία και HIV/AIDS. Η παρουσία των ξένων δικαστικών λειτουργών αλλά και του νομικού συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Χάρη Μπότσαρη, θα θέσει το θέμα της δικαστικής μεταχείρισης των οροθετικών αλλά και της δημοσιοποίησης των στοιχείων και των φωτογραφιών τους, που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Για αυτό το ζήτημα ωστόσο παρουσιάζεται διχογνωμία των πολιτών, των κοινωνικών φορέων και των αρχών ασφαλείας. Σε πρόσφατες δηλώσεις της, μια από τις γυναίκες που δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία της, ανέφερε ότι «μετά τις φωτογραφίες, έδιωξαν την κόρη μου από το σχολείο. Τα προβλήματα που δημιούργησαν στην οικογένεια μου είναι τεράστια, τους δύο αδερφούς μου τους έδιωξαν από τις δουλειές τους και δεν βρίσκουν άλλη δουλειά. Εμένα με δείχνουν με το δάκτυλο. Φοβάμαι πως όταν βγω έξω θα με λιντσάρουν…».
Μια άλλη οροθετική της οποίας φωτογραφία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σημείωσε «είμαι από μια επαρχιακή πόλη. Τη φωτογραφία μου έδειξαν και όλα τα τοπικά κανάλια, με είδαν σε κάθε σπίτι, τώρα όποια πέτρα και να σηκώσεις ξέρουν για μένα. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για την οικογένεια μου. Είμαι από πολύτεκνη οικογένεια. Ο αδερφός μου ήταν φαντάρος εκείνη την περίοδο. Μπήκε στο internet να μιλήσει με την μικρότερη αδερφή μου και είδε το πρόσωπο μου παντού. Δεν ξέρω πραγματικά πως να αντιμετωπίσω τους δικούς μου και τους γνωστούς μου, πως να αντικρύσω τον κοινωνικό, οικογενειακό και φιλικό μου περίγυρο…»
Όπως σημειώνει ο κ. Νίκος Δέδες, εκπρόσωπος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος, «δεν υπήρχε κανένας λόγος δημοσιοποίησης αυτών των φωτογραφιών. Οποιος έρχεται σε ερωτική επαφή με κάποια ιερόδουλο, είναι προφανές και αυτονόητο ότι πρέπει να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης. Επιπλέον τι ενημέρωση μπορεί να υπάρχει για τους πολίτες από αυτές τις φωτογραφίες που οι κοπέλες είναι σε αυτήν την κατάσταση και των ερωτικών συνευρέσεων που γίνονται μέσα στη νύκτα με γυναίκες βαμμένες που δύσκολα αναγνωρίζονται…»
Ωστόσο εντελώς διαφορετικά είναι τα δεδομένα σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία MARC, τον προηγούμενο Μάιο, σε δείγμα μεγέθους 1009 ατόμων, για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ποσοστό 80,2% των ανδρών και 80,9% των γυναικών θεωρούν σωστή την ενέργεια της ΕΛΑΣ να δώσει στην δημοσιότητα την φωτογραφία «ώστε να ενημερωθούν όλοι όσοι την είχαν επισκεφθεί και να σπεύσουν να εξεταστούν».
Στην ηλικία 18-34 ετών το ποσοστό αυτό ήταν 74,3%, στην ηλικία 35-44 ανέρχεται στο 77%, στην ηλικιακή ομάδα 45-54 φτάνει το 80,2%, στους ανθρώπους μεταξύ 55-64 ετών στο 83,5% και στους 65% και άνω στο 84,8%.
Ακόμη το 94,8% των πολιτών συμφωνεί με το μέτρο υποχρεωτικού ελέγχου των μεταναστών (ως σήμερα ήταν προαιρετικός), το 97,1% για τον υποχρεωτικό έλεγχο AIDS σε αδήλωτες ιερόδουλες ελληνίδες και αλλοδαπές. Επίσης το 94% αποδέχεται πλήρως την απόφαση οι εργοδότες μεταναστών να υποχρεούνται να απασχολούν εργαζομένους που έχουν πιστοποιητικό υγείας. Ακόμη το 94,4% ζητά επιτακτικά να σφραγίζονται οι χώροι μαζικής συγκατοίκησης αλλοδαπών που δεν διαθέτουν στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.
Σύμφωνα με την έρευνα το 91,2% των κατοίκων της Αττικής θεωρεί αναγκαία την λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την αύξηση των παρανόμων μεταναστών. Τέλος, το 61,3% των πολιτών συμφωνεί με την λειτουργία των κλειστών κέντρων φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, ενώ το 36,7% διαφωνεί με αυτήν την πρακτική».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.