ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – Γ.Σ για ΣΣΕ.

Συνάδελφοι,

σε μια χρονική στιγμή που προωθείται η ακύρωση μια σειράς βασικών αρχών του εργατικού δικαίου ώστε να συντελεσθεί η συνολική κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, η υπογραφή της ΣΣΕ στον Οργανισμό αποτελεί μια θεμελιώδη επιδίωξη του Συλλόγου εργαζομένων ΚΕΘΕΑ.announcementicon

Έπειτα από τις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις και τις διεργασίες που ακολούθησαν σας γνωστοποιούμε οκτώ βασικές κατευθύνσεις διεκδικήσεων που προέκυψαν.

Τα επτά βασικά αιτήματα είναι τα εξής:

1. Ένταξη στη ΣΣΕ του ΚΕΘΕΑ όλου του προσωπικού της Μονάδας γραφικών τεχνών Σχήμα και Χρώμα με πλήρη εφαρμογή των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που προκύπτουν από αυτή.

2.Ένταξη στο Πρόγραμμα Υγείας  του συνόλου του προσωπικού αορίστου χρόνου, ανεξαρτήτως ωρών απασχόλησης στον οργανισμό.

3.Αύξηση των ημερών της άδειας ειδικών συνθηκών, οι οποίες καθορίζονται ως εξής:

  • Θεραπευτικό προσωπικό που εργάζεται στις φυλακές και το street work 7 ημέρες
  • Θεραπευτικό προσωπικό  που εργάζεται στις υπόλοιπες μονάδες 5 ημέρες
  • Προσωπικό Πρόληψης, Εκπαίδευσης, Έρευνας, Διοίκησης, Τεχνικό και Επιμορφωτές, που εργάζεται σε Προγράμματα ή σε ανεξάρτητες Μονάδες στις οποίες έχει άμεση πρόσβαση ο εκάστοτε πληθυσμός – στόχος, 3 ημέρες
  • Προσωπικό των παραπάνω κατηγοριών που εργάζεται σε Μονάδες ή Τμήματα διοίκησης στα οποία δεν έχει άμεση πρόσβαση ο εκάστοτε πληθυσμός – στόχος, 2 ημέρες.

4.  Κάλυψη μισθού σε περίπτωση μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας πάνω από 1 μήνα και για      6 μήνες ανά δεκαετία εργασίας χωρίς δικαίωμα μεταφοράς του υπολοίπου.

5. Προσθήκη 1 ημέρας άδειας με αποδοχές για ασθένεια παιδιού για κάθε παιδί μετά το  πρώτο.

6. Αύξηση της άδειας ανατροφής παιδιού από 7 σε 9 μήνες

7. Συγκρότηση επιτροπής μεταξύ Διοίκησης και Συλλόγου με σκοπό την επεξεργασία ενός συστήματος αξιολόγησης και προαγωγής σε βαθμό (βαθμολόγιο) για το σύνολο του προσωπικού. Το πόρισμα της επιτροπής θα πρέπει να εγκριθεί από τα θεσμικά όργανα της Διοίκησης και των Εργαζομένων.

8. Επιπλέον, ζητάμε ρητή δέσμευση και των δύο πλευρών, Εργαζομένων και Διοίκησης, να ενεργήσουν, από κοινού ή η και κάθε πλευρά μεμονωμένα όπου χρειάζεται, για την κατ’ εξαίρεση ένταξη στην κατηγορία ΤΕ των εργαζόμενων στο ΚΕΘΕΑ οι οποίοι, δεν έχουν μεν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν όμως αποδεδειγμένα εκπαιδευτεί και ειδικευθεί στην παροχή υπηρεσιών προς τον πληθυσμό-στόχο του Οργανισμού το ίδιο εξειδικευμένων και απαραίτητων με αυτές που παρέχουν οι πτυχιούχοι συνάδελφοί τους με την ίδια θέση εργασίας. Το πλαίσιο διεκδίκησης του αιτήματος αυτού σχετίζεται και με την γενικότερη υπεράσπιση της λογικής του μισθολογίου του ΚΕΘΕΑ που αποτελεί στόχο, όπως στόχος είναι και η αποκατάσταση των απωλειών του εισοδήματος των εργαζομένων με μια νέα ΣΣΕ, που τις συνθήκες για την δυνατότητα υπογραφής της αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε αντιπαλεύοντας την μνημονιακή εκτροπή.

Έως την Παρασκευή 15/02/2013, όσοι επιθυμούν μπορούν να στείλουν στο email του Συλλόγου τις τελευταίες προτάσεις τους, παρατηρήσεις ή συμπληρώσεις. Το τελικό κείμενο θα κατατεθεί στις προσεχείς Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασίσουμε για την έναρξη των διαδικασιών υπογραφής ΣΣΕ και το πολιτικό πλαίσιο, που θα ακολουθήσουμε γι’ αυτό.

Οι προσεχείς Γενικές Συνελεύσεις, θα πραγματοποιηθούν:

Αθήνα: Τρίτη  19/02/2013, 14:00 – 17:00 στις Κεντρικές Υπηρεσίες

Θεσσαλονίκη: Τρίτη 19/02/2013, 14:00 – 17:00 (σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική Συνέλευση θα είναι την Πέμπτη 21/02/2013, 14:00-17:00)

Λάρισα : Παρασκευή 22/02/2013,  15:00 -17:00

Κρήτη: Θα ανακοινωθεί τοπικά

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ στις 20 Φεβρουαρίου 2013 ενάντια  στην  σκληρή και αδιέξοδη πολιτικής της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας, των απολύσεων και της υπονόμευσης του κράτους πρόνοιας που υλοποιούνται με την εφαρμογή ενός εξοντωτικού μνημονίου οικονομικής επίθεσης στους εργαζομένους  και υποτέλειας της χώρας.

Τόποι προσυγκεντρώσεων:

Αθήνα : Υπουργείο Υγείας,  10:30 π.μ

στις άλλες πόλεις θα ανακοινωθούν τοπικά

Ο Πρόεδρος                                                                                              Ο Γραμματέας

 

Θανάσης Τζιούμπας                                                                         Τάκης Χαλδαίος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.