Προγράμματα αντιμετώπισης της εξάρτησης: Ώρα Μηδέν -Εκδήλωση – συζήτηση την Πέμπτη 4 Απριλίου, ώρα 19.00, στο κατειλημμένο κτίριο διοίκησης του ΟΚΑΝΑ (Αβέρωφ 21).

Στην ενότητα η ελπίδα, με αγώνα η έξοδος από την κρίση.class%20struggle

Οι εργαζόμενοι στην αντιμετώπιση της εξάρτησης συζητούν, συνδιαμορφώνουν, παλεύουν για τη ζωή, την αξιοπρέπεια και τη δουλειά.

  • Στην εποχή της όξυνσης της κρίσης – σε μια κοινωνία εξαρτημένη από τους δανειστές και τα μνημόνια, σε μία κοινωνία εξαρτημένη από την «επόμενη δόση». Σε μια κοινωνία που διαλύεται από τη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια και την κοινωνική αδικία.
  • Όταν η κρίση αυξάνει τη νοσηρότητα από σωματικά και ψυχιατρικά νοσήματα, και η εξάρτηση από ουσίες («δόσεις») αφορά όλο και περισσότερους πολίτες.
  •  Με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να καταρρέει από τις τεράστιες περικοπές, όταν οι πολίτες περισσότερο από ποτέ το έχουν ανάγκη.
  • Όταν η Πολιτεία στραγγαλίζει τα προγράμματα υποκατάστασης και τα Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων, κλείνει τα Δημόσια Ψυχιατρεία και απειλεί τα «στεγνά» προγράμματα, την ίδια στιγμή που, υποκριτικά «αγωνιώντας για τη Δημόσια Υγεία», «περισυλλέγει» τους εξαρτημένους στο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας.

Ενάντια στο «πνεύμα των καιρών» και στον κοινωνικό αυτοματισμό, ενάντια σε τεχνητά διλήμματα  – εμείς δεν σκοπεύουμε να «ρίξουμε τον κλήρο, για να δούμε ποιος θα φαγωθεί».

Οι εργαζόμενοι στην αντιμετώπιση της εξάρτησης συζητάμε, οργανώνουμε τον αγώνα μας, παλεύουμε για το δικαίωμα όλων των ανθρώπων σε μια ζωή με υγεία και αξιοπρέπεια

  • για τη στήριξη και ανάπτυξη των προγραμμάτων αντιμετώπισης της εξάρτησης σ’ όλα τα επίπεδα (πρόληψη – θεραπεία – μείωση βλάβης – επανένταξη), και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε όλους όσους τις έχουν ανάγκη.
  • για τη διασφάλιση του Δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών, ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης
  • για εργασιακή αξιοπρέπεια   

Εκδήλωση – συζήτηση την Πέμπτη 4 Απριλίου, ώρα 19.00, στο κατειλημμένο κτίριο διοίκησης του ΟΚΑΝΑ (Αβέρωφ 21).

Εργαζόμενοι στο 18ΑΝΩ

Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.