12/04 Ημέρα Δράσης για την Ψυχική Υγεία, την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων και την Πρόληψη

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 

Είμαστε οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, το 18 ΑΝΩ, το ΚΕΘΕΑ, τα Κέντρα Πρόληψης, το logotypoπρόγραμμα Ψυχαργώς.

Είμαστε αυτοί που προσπαθούμε, σε συνθήκες άγριας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, να βοηθήσουμε τους εξαρτημένους στην πορεία προς τη θεραπεία. Αυτοί που προσπαθούμε για την κοινωνική επανένταξη, την υποστήριξη και τη θεραπεία παιδιών και ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές, ενάντια στην ασυλοποίηση. Αυτοί που δουλεύουμε καθημερινά ενάντια στην εξάρτηση με γονείς, εκπαιδευτικούς, και νέους.

Είμαστε η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των ευάλωτων ομάδων που η πολιτική της κυβερνητικής τρόικας προορίζει για τον κοινωνικό Καιάδα: Οι περικοπές στους προϋπολογισμούς του ΟΚΑΝΑ, των δομών του Ψυχαρχώς και των Κέντρων Πρόληψης έχουν ως αποτέλεσμα εργαζόμενοι 6, 8 και 11 μήνες απλήρωτοι να κρατούν τις δομές ζωντανές, οι υπηρεσίες μας να υπολειτουργούν και να απειλούνται με κλείσιμο, οι άνθρωποι που εξυπηρετούμε να κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, στο περιθώριο, σε νέα «άσυλα» και «κέντρα κράτησης», με τον κίνδυνο υποτροπής εξυπηρετούμενων στην Ψυχική Υγεία και την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων να ενισχύεται σημαντικά από αυτή την κατάσταση.

Εργαζόμενοι και σωματεία της Πρόληψης, της Αντιμετώπισης της Εξάρτησης και της Ψυχικής Υγείας έχουμε συναντηθεί εδώ και αρκετούς μήνες,  έχουμε κάνει μαζικές διαδηλώσεις και παραστάσεις στο Υπουργείο Υγείας, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στη Βουλή, έχουμε απευθυνθεί στην κοινωνία κι έχουμε δεχθεί την αλληλεγγύη συμπολιτών μας κι άλλων εργαζομένων.

Η συνεχιζόμενη εγκληματική πολιτική περικοπών του κοινωνικού κράτους, η αδιαφορία για τους εργαζόμενους που δουλεύουν απλήρωτοι, οι συνεχείς καθυστερήσεις να δοθεί μία οριστική και αξιοπρεπής λύση, οι υποκριτικές μεταθέσεις ευθυνών από Υπουργείο σε Υπουργείο, η υποδοχή μας στο Υπουργείο Υγείας με χημικά και ξύλο δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε και να ασκούμε πιέσεις για όσο χρειαστεί.

Στις 12 Απρίλη συναντιόμαστε πάλι! Απεργούμε, διαδηλώνουμε, διεκδικούμε!

  • Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα όσων απευθύνονται στις υπηρεσίες μας να έχουν δημόσια, δωρεάν και ποιοτική φροντίδα.
  • Αγωνιζόμαστε για τη δική μας συλλογική, εργασιακή και προσωπική επιβίωση και αξιοπρέπεια.

Την Παρασκευή 12/04:

-Συγκέντρωση στο ΥΥΚΑ στις 11.00πμ για τα σωματεία Απεξάρτησης και Ψυχικής Υγείας

-Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 9.30 για το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

-Συνάντηση όλων των Σωματείων στο Υπουργείο Οικονομικών

-Κοινή πορεία ως τη Βουλή και κατόπιν ως το Υπουργείο Υγείας

 

Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΚΑΝΑ

Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο.

Σωματείο Εργαζόμενων Περιβολάκι

Σωματείο Εργαζόμενων στα Κέντρα Πρόληψης

Σωματείο Εργαζόμενων ¨ΠΥΞΙΔΑ¨ Ηπείρου

Εργαζόμενοι 18ΑΝΩ

Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

 

One thought on “12/04 Ημέρα Δράσης για την Ψυχική Υγεία, την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων και την Πρόληψη

  1. Όλα καλά και άγια, αλλά αυτό το «είμαστε η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή» μου προξενεί αλλεργία, από την πρώτη φορά που το άκουσα στις δράσεις του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος. Γιατί υπάρχουν και οι εργολάβοι της φωνής, επαναστατικώ δικαίω διορισμένοι, που η ύπαρξη τους εν τέλει εξαρτάται από το κατα πόσο οι δίχως φωνή θα εξακολουθήσουν να είναι άφωνοι. Αν αποκτήσουν φωνή ο ρόλος της αλαζονικής πρωτοπορείας τελειώνει. Οι στρατηγοί για να παραμείνουν τέτοιοι έχουν ανάγκη τα στρατιωτάκια, πραγματικά ή μολυβένια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.