ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συνάδελφοι,35072-t4010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ως εργαζόμενοι και ως πολίτες αυτές της χώρας, αντιμέτωποι με ένα ζοφερό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, αναλογιζόμαστε τα παρακάτω:

–          Η κυβέρνηση που διαλύει την Παιδεία και δημιουργεί 64% ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών, δεν μπορεί να νοιάζεται για τα κεφάλια που κόβει.

–          Η λογική των αριθμών δεν μπορεί να αναγορεύεται σε εκπαιδευτική πολιτική.

–          Οι αντιφάσεις ή οι στρεβλώσεις του εκπαιδευτικού συστήματος, που έθρεψαν οι πολιτικές ηγεσίες που σήμερα ευαγγελίζονται την «θεραπεία» τους», αξιοποιούνται για να συμπληρωθούν οι λίστες απολύσεων που πρέπει να στείλει η ελληνική κυβέρνηση στην τροικανή επιτροπεία.

–          Η κυβέρνηση που δημιουργεί τεράστια ανθρωπιστική κρίση δεν μπορεί να εμφανίζεται ως προστάτης του κοινωνικού συμφέροντος όταν διαλύει κάθε έννοιας κοινωνίας.

–          Το «εξαρτημένο» από τους επικυρίαρχους  μόρφωμα που κυβερνά και διαλύει την κοινωνική συνοχή, δεν μπορεί να ξεκινά από ανθρωπιστική αφετηρία για το …συμμάζεμα των Οργανισμών.

–           Οι «εξαρτημένοι» πολιτικοί δεν μπορεί να μιλούν για Παιδεία, για Υγεία, για απεξάρτηση  και για νομοσχέδια που τα ορίζουν, όταν αρκεί μια οικονομικοτεχνική μελέτη για να τους αδειάσει σε μια νύχτα αυτό που υποτίθεται με υπευθυνότητα ετοίμαζαν.

–          Η κοινωνική συναίνεση και ο διάλογος δεν ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με αυταρχικά, αντιδημοκρατικά μέτρα , όπως οι τελευταίου τύπου «μνημονιακές» επιστρατεύσεις

Για όλα τα παραπάνω και για άλλα τόσα συμπαραστεκόμαστε και βρισκόμαστε στο πλευρό των καθηγητών που αγωνίζονται.

Το ζήτημα της συμπαράστασης και της σύμπλευσης με τους καθηγητές, είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτικό και ηθικό.  Το μέτωπο αυτό πρέπει να είναι διευρυμένο. Μιλάμε για το μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του και για την προστασία των θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων.   Ένα όραμα για την παιδεία πρέπει να αποτελέσει το πεδίο όπου οι αγώνες και οι αγωνίες θα συναντηθούν και θα συνθέσουν την δημιουργική απάντηση στην μνημονιακή λαίλαπα, και στην κατεύθυνση αυτή ο ρόλος των εκπαιδευτικών ως παιδαγωγών και όχι ως συντεχνίας είναι αποφασιστικός.

Απέναντι στην βία των επιστρατεύσεων στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εκπαιδευτικούς στον δρόμο για :

–          Δημοκρατικά δικαιώματα.

–          Δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και απεξάρτηση

–          Δικαίωμα στην εργασία

–          Δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον του τόπου μας

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας την Πέμπτη 16/5/2013 (12:00 – 15:00) για την στήριξη των εκπαιδευτικών που αποφάσισε η ΓΣΕΕ. Η συγκέντρωση είναι στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Το ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

 

 Ο Πρόεδρος                                                                                                     Ο Γραμματέας

Θανάσης Τζιούμπας                                                                                      Τάκης Χαλδαίος        

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.