ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΣΕ.

logotypoΣυνάδελφοι,

Την Τρίτη 30/4/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ με σκοπό την συζήτηση επί της πρότασης του Συλλόγου για την νέα Σύμβαση.

Υπήρξε διαφωνία στα εξής σημεία:

  1. Εάν τα αιτήματα που αφορούν σε άδειες και επέκταση του ασφαλιστήριου συμβολαίου υγείας προκαλούν μισθολογικό κόστος και, άρα, εμπίπτουν στις απαγορευτικές διατάξεις των μνημονιακών νόμων.
  2. Εάν η Διεύθυνση μπορεί να κάνει αποδεκτά τέτοια αιτήματα ή αν έχει νομικούς περιορισμούς.
  3. Σημείο διαφωνίας ήταν επίσης το ότι η Διεύθυνση δεν δέχεται κατ’ αρχήν την επέκταση όλων των παροχών της ΣΣΕ σε όλους τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ που είναι αναγκαία κατά την δική μας γνώμη για να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση όλων των εργαζομένων.

Η Διεύθυνση από την πλευρά της έθεσε στην συζήτηση το θέμα του κανονισμού εργασίας και του συστήματος αξιολόγησης, με το σκεπτικό ότι η ύπαρξη συμφωνημένου από μια ΣΣΕ πλαισίου λειτουργίας και εσωτερικής νομιμότητας, διαφυλάσσει σε κάποιο βαθμό το ΚΕΘΕΑ από κυβερνητικές παρεμβάσεις. Οι αντιπρόσωποι του Συλλόγου δήλωσαν πως δεν έχουν κατ’ αρχήν αντίρρηση να περιληφθεί το σύστημα αξιολόγησης σε μια συζήτηση που αφορά στην ΣΣΕ και ότι ο κανονισμός εργασίας αποτελεί ούτως ή άλλως μέρος της και επομένως η υπογραφή νέας ΣΣΕ επικαιροποιεί και την ισχύ του.

Τέλος, η συνάντηση κατάληξε στην επιλογή της από κοινού προσφυγής στον ΟΜΕΔ ως καταλληλότερου πλαισίου όπου μπορούν να λυθούν ζητήματα νομικών ερμηνειών. Οι νομικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών ανέλαβαν να συντάξουν το σχετικό κείμενο προσφυγής στον ΟΜΕΔ.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη.

  Ο Πρόεδρος                                                                                     Ο Γραμματέας

               Θανάσης Τζιούμπας                                                                        Τάκης Χαλδαίος

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.