ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τετάρτη, 29 Μάη 2013 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, του 18 ΑΝΩ, του ΟΚΑΝΑ και των Κέντρων Πρόληψης συναντηθήκαμε την Παρασκευή, 24 Μάη, στην Αθήνα, για να ανταλλάξουμε απόψεις και να συντονίσουμε τις κινήσεις μας.class%20struggle

Συμφωνήσαμε:

– Την αντίθεσή μας ενάντια σε οποιοδήποτε σχέδιο απεργάζονται ηγεσίες Υπουργείων και διοικήσεις Οργανισμών για απώλεια θέσεων εργασίας,  υπηρεσιών, δομών στον κρίσιμο χώρο της αντιμετώπισης της εξάρτησης.

– Την ανάγκη βαθύτερου και πλατύτερου διαλόγου μεταξύ των εργαζομένων.

– Την ανάληψη κοινής, ενιαίας δράσης των εργαζομένων για την σωτηρία όλων των δομών, του  δημόσιου χαρακτήρα τους και της ιδιαίτερης φιλοσοφίας καθεμιάς. Στο πλαίσιο αυτό, η 26η Ιούνη, «Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών», δεν μπορεί να περάσει στην κοινωνία σαν ένα ακόμα «πανηγύρι», σε συνθήκες έκρηξης του προβλήματος της εξάρτησης και αποψίλωσης των δομών αντιμετώπισής του.

– Την σύσταση τετραμελούς (τουλάχιστον) ομάδας από εργαζόμενους των φορέων για  συντονισμό, με στόχο να καλύψει την ανάγκη για βαθύτερο διάλογο μεταξύ των εργαζομένων αλλά και τις προϋποθέσεις για κοινές παρεμβάσεις των αιρετών εκπροσώπων, όπως η επιδίωξη επαφών με Υπουργεία και διοικήσεις Οργανισμών, για να παρουσιάσει τις ενιαίες θέσεις μας και να ζητήσει πληροφόρηση για τους σχεδιασμούς και τις προθέσεις τους.

– Νέα κοινή συνάντηση των εργαζομένων, την Παρασκευή, 31 Μάη.

 

Εργαζόμενοι 18 ΑΝΩ

Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.