ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ

Success  story?

Η κατάμαυρη  οθόνη της τηλεόρασης στις 11 το βράδυ της 11ης Ιουνίου, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στην ακολουθία των «επιτυχιών» της ολοκληρωτικής κυβέρνησης μιας κατεχόμενης χώρας.  imagesλ

Η απολυταρχική αυτή απόφαση δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ και το σύνολο των Οργανισμών που εποπτεύει η Κεντρική Κυβέρνηση και αύριο θα είναι στη θέση της, αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού απέναντι στο οποίο επιτίθεται η κεντρική εξουσία.

Αποτελεί τον προάγγελο μελλοντικών αποφάσεων, όταν με πραξικοπηματικά νομοθετήματα, ο λαός θα χάνει τη δουλειά του, το σπίτι του, τον τόπο του, τη ζωή του.

Μας αφορά όλους κι όλες, ΓΙΑΤΙ:

–          Μας αφορά κυρίως η ίδια η διαδικασία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η καταστρατήγηση κάθε νομιμότητας, συντάγματος ή κοινωνικού συμβολαίου, συνεχίζοντας την διαδρομή της επιστράτευσης των καθηγητών, των ναυτεργατών, των οδηγών, την βία απέναντι στους κοινωνικούς αγώνες.

–          Αύριο κάποιοι άλλοι θα βρεθούν στη  θέση των συναδέλφων των δημόσιων ΜΜΕ, όταν οι επικυρίαρχοι θα απαιτήσουν κι άλλα κομμένα κεφάλια. Το μαύρισμα των τηλεοπτικών οθονών είναι σε συμπυκνωμένο χρόνο αυτό που σταδιακά συμβαίνει στην ίδια την πατρίδα και τις ζωές μας.

–          Μας κοροϊδεύουν ενεργοποιώντας τον αγαπημένο τους κοινωνικό αυτοματισμό «καταγγέλλοντας» την παθογένεια που είναι δικό τους πολιτικό έργο.  Υποσχόμενοι επιστροφή του «ανταποδοτικού τέλους», θέλοντας να  εξαγοράσουν την αξιοπρέπεια για λίγα ευρώ, που φυσικά δεν θα υπάρξουν, όπως ο φόρος αλληλεγγύης και ο φόρος υπέρ ανέργων δεν έφτασαν ποτέ στους άνεργους.

–          Πάνω από 2.500 οικογένειες θα προστεθούν στον ατέλειωτο κατάλογο των θυμάτων των «οικονομικών δολοφόνων» και των εδώδιμων τσιλιαδόρων τους σε έναν τόπο που σωριάζεται σε ερείπια.

–          Τα Δημόσια ΜΜΕ, μπορούσαν  – έστω με δυσκολία- να κινηθούν και έξω από την εμπορευματοποιημένη τηλεθέαση και να αποτελούν φιλόξενο βήμα για τα κοινωνικά προβλήματα (όπως αυτό των εξαρτήσεων). Να ψάχνουν διεξόδους πολιτισμού ενάντια στα σκουπίδια που παράγουν οι καθοδηγητές της πολιτισμικής μας αλλοτρίωσης.

Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτής της απόφασης.

Να μεταβάλλουμε τον αγώνα για το ψωμί και το δικαίωμα στην εργασία σε αγώνα για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια.

Στη νέα αποικία των επικυρίαρχων και του κεφαλαίου, ο αγώνας θα είναι μακρύς, επίπονος και επίμονος.  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΙ!

 

ΤΟ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.