ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

 

Κίνηση εργαζομένων ΚΕΘΕΑ για τη συγκρότηση ταξικού αγωνιστικού πόλου

με τη στήριξη του ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι,

Τα κυβερνητικά σενάρια για συγχώνευση-κατάργηση του ΚΕΘΕΑ είτε άμεσα είτε μεσοπρόθεσμα θα πραγματοποιηθούν -η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους φορείς του Δημοσίου και η εμπειρία της εφαρμογής της στην ΕΡΤ δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ως προς αυτό. Σε όποια εκδοχή κι αν τεθούν τελικά,  η ουσία είναι η ίδια: απολύσεις, μειώσεις μισθών και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, συρρίκνωση και απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του χώρου της απεξάρτησης.

Είναι μονόδρομος για την κερδοφορία των μονοπωλίων και την έξοδο από την κρίση προς όφελος τους η εφαρμογή αυτής της πολιτικής’ και καμία κυβέρνηση εφόσον αφήνει άθικτη την εξουσία των μονοπωλίων δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, άσχετα από το πώς αυτό-αναγορεύεται ή τι υπόσχεται. Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι ο ταξικός, συλλογικός και οργανωμένος αγώνας που θα απειλήσει την ίδια την εξουσία της αστικής τάξης και όχι απλά τη μια ή την άλλη κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντά της. Και γι’ αυτό ένας τέτοιος αγώνας θα είναι και αποτελεσματικός.

Συνάδελφοι,

Έχουν πολλούς τρόπους να παραπλανούν τους εργαζόμενους και να αποσπούν τη συναίνεση ή έστω την ανοχή τους απέναντι στα μέτρα που επιβάλλουν. Είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο, αλλά και με το «διαίρει και βασίλευε», μας θέλουν τον καθένα μόνο του και να στρεφόμαστε ομάδες εργαζόμενων εναντίον άλλων . Να μην «τσιμπήσουμε», ούτε και να φοβηθούμε! Να κάνουμε το «Όλοι για έναν και ένας για όλους» πράξη και στάση ζωής. Μπορούμε και έχουμε τη δύναμη να αντισταθούμε, να εμποδίσουμε αυτές τις εξελίξεις.

Μαζί με τα μέλη των προγραμμάτων και τις οικογένειες τους, σε συμμαχία με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που έχουν συμφέρον από την ανατροπή των μονοπωλίων, να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός ισχυρού συνδικαλιστικού κινήματος, δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία, που μόνο αυτή  μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού.

Στις διαρροές που στοχεύουν να μετρήσουν αντιδράσεις και να δημιουργήσουν κλίμα μοιρολατρίας και υποταγής στα σχέδια τους να απαντήσουμε με ενεργή, μαζική και οργανωμένη δράση στο σωματείο μας. Να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του συνδικαλιστικού μας φορέα, που μόνο σε βάρος μας θα είναι στη θύελλα που έρχεται.

Να απαιτήσουμε άμεσα να συγκληθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων, ώστε να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης και την ακύρωση στην πράξη των όποιων σεναρίων επεξεργάζονται.

Αθήνα, 21-6-2013

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.