Περί αποκλεισμού.

 « Ο αποκλεισμός δεν είναι ούτε αυθαίρετος, ούτε τυχαίος. Προκύπτει από μία δημόσια διακηρυγμένη τάξη πραγμάτων, στηρίζεται σε κρίσεις και περνά από διαδικασίες, των οποίων η νομιμότητα είναι βεβαιωμένη και αναγνωρισμένη». (Ρομπέρ Καστέλ, Κοινωνιολόγος 1933-2013).

Οι προθέσεις του ειδικού καθεστώτος που ζούμε τα τελευταία χρόνια, έγιναν πάλι σαφείς και γνωστές.  Μετά το πραξικοπηματικό «κλείσιμο» της δημόσιας τηλεόρασης που αποτέλεσε τον πιο πρόσφατο κρίκο στην αλυσίδα της διακυβέρνησης μέσω Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένου, άλλες δυο πράξεις προστέθηκαν στο ενεργητικό της.troxos

Στις 25 Ιουνίου, δύο θεραπευόμενοι, στη Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και φορείς του AIDS συνελήφθησαν στις 25/6/2013 από την ομάδα ΔΙΑΣ έξω από το νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, όπου είχαν μεταβεί μαζί με άλλα μέλη της Κοινότητας για προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις.

Επιπλέον, μετά από λίγες ημέρες, ο νέος υπουργός υγείας επαναφέρει την υγειονομική διάταξη του Ανδρέα Λοβέρδου, βάσει της οποίας είχαν συλληφθεί και διαπομπευτεί οι οροθετικές ιερόδουλες.

Στον «κόσμο του μέλλοντος» που ετοιμάζουν, η καταστολή και  η ποινική «διευθέτηση» της υγείας, οδηγούν στην ολοκληρωτική πια, στιγματιστική περιθωριοποίηση των ευάλωτων πληθυσμών στο όνομα, υποτίθεται, της προστασίας των υπολοίπων. Στην πραγματικότητα η πολιτική αυτή διαιωνίζει τα κοινωνικά προβλήματα και βρίσκει λύση στα αδιέξοδά της, θυσιάζοντας εκείνους  που αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στην απάθεια, την παραίτηση, την εξάρτηση.

Είναι μια μορφή της μεταμοντέρνας βιοεξουσίας, που οδηγεί σε έναν νόμιμο βιοφασισμό, αρχικά μέσα από την εξόντωση των αδυνάμων και  «ασθενών» και στην συνέχεια όσων διαφωνούν με το πολιτικό και οικονομικό μοντέλο και καθεστώς.  Αποτελεί μια μορφή κοινωνικού δαρβινισμού και πολιτικής ευγονικής,  ώστε, στην πιο άγρια κρίση του συστήματος τα τελευταία χρόνια, να επιβιώσουν όσοι αντέξουν ή συνθηκολογήσουν, απαλλαγμένοι από τους «περιττούς».

Η άμεση αποφυλάκιση των δυο θεραπευόμενων του ΚΕΘΕΑ, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη απαίτηση του Συλλόγου μας, αλλά και όλων των ανθρώπων που αντιστρατεύονται μια κοινωνία μίσους και αποκλεισμών, προτάσσοντας τον αγώνα για αλλαγή, ελευθερία και αλληλεγγύη.

Δημήτρης Γιαννάτος

Αντιπρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων ΚΕΘΕΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.