ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΣΣΕ

Συνάδελφοι,announcementicon

στις 9 Οκτωβρίου 2013, υπογράφηκε στο Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ορίζει τους όρους αμοιβών και εργασίας των εργαζόμενων, καθώς και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ορίζει την διατήρηση των όρων του Κανονισμού Εργασίας που ισχύουν στον ΚΕΘΕΑ.

Η ΕΣΣΕ, έχει τριετή διάρκεια ( 1.1.2013 έως 31.12.2015) και εφόσον δεν καταγγελθεί μέχρι την λήξη της, ανανεώνεται αυτομάτως για μια επιπλέον τριετία.

Το αποτέλεσμα αυτό, αποτελεί θετικό επιστέγασμα διαδικασιών, διαπραγματεύσεων, ζυμώσεων και αιτημάτων των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, σε μια χρονική διάρκεια που ξεκίνησε από το 2010, και είχε να αντιμετωπίσει όλες τις σεισμικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, που επέφερε το μνημόνιο και η οικονομική κρίση.

Θεωρούμε ότι στο υφιστάμενο πολιτικό, οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον, η υπογραφή της ΕΣΣΕ, αποτελεί ένα μίνιμουμ εξασφάλισης και διατήρησης όρων και συνθηκών στον Οργανισμό, αλλά και μια συνεχής προσπάθεια προάσπισής τους, τόσο εσωτερικά, όσο και σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον.

Παράλληλα, αποτελεί πεποίθησή μας, πως ο αγώνας και η προσπάθεια των εργαζομένων δεν τελειώνει εδώ και συνεχίζεται με στόχο τόσο την προάσπιση του θεραπευτικού έργου που επιτελούμε και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας στους θεραπευόμενους, όσο και για την αλλαγή των επαχθών όρων και συνθηκών που θέτει για τους εργαζόμενους, η αποικιοποίησης της χώρας και το οικονομικοπολιτικό μνημόνιο.

Στις συνθήκες αυτές, οι επόμενες διαδικασίες εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων, είναι καθοριστικές όσο ποτέ. Η συμμετοχή στις διαδικασίες και στις υποψηφιότητες, είναι πρωταρχικής συμμαχίας και νομίζουμε ότι θα πρέπει να δίνουν το μέτρο της αγωνιστικότητας, της υπευθυνότητας και των νέων αγώνων, που είναι σίγουρο πως θα έρχονται κάθε στιγμή.

Σύντομα, θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για τις εκλογοαπολογιστικές  Γενικές Συνελεύσεις και ο τρόπος κατάθεσης υποψηφιοτήτων.

                                                                       Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων

Παρακάτω : μπορείτε να δείτε τα συνημμένα κείμενα:

1. ΕΣΣΕ 2013
2. ΕΣΣΕ 2013 – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

3. ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

4. ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ / ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.