Κίνηση εργαζομένων ΚΕΘΕΑ για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ

Όλοι στην απεργία στις 6 Νοέμβρη!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν σε συζήτηση και αποφάσεις για 24ωρη προειδοποιητική ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, πολλά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, αποφάσισαν την προκήρυξη απεργίας στις 6 Νοέμβρη.imagesΣ

Η απόφαση για απεργία δεν είναι μια τυπική διαδικασία, που αποφασίζεται «κάπου εκεί έξω», αλλά συνειδητή πράξη ευθύνης και αντίστασης στην επίθεση που δεχόμαστε. Είναι αναμέτρηση τάξης προς τάξη.  Όλες οι κατακτήσεις κερδήθηκαν με αγώνες και συγκρούσεις, τίποτα δε χαρίστηκε.

Να γίνει υπόθεση όλων μας η επιτυχία της απεργίας. Να καλέσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση για να συζητήσουμε τη σημασία της συμμετοχής μας, να αποφασίσουμε πώς θα διασφαλίσουμε την επιτυχία της και να προχωρήσουν επιτέλους(!)οι εκλογικές διαδικασίες.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, παρά τα προβλήματα επιβίωσης που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε, παρά την υπο-χρηματοδότηση και σταδιακή απαξίωση των φορέων, την απειλή της απόλυσης-διαθεσιμότητας και της κατάργησης-συγχώνευσης των οργανισμών, έχοντας κόντρα το ρεύμα της ναρκωκουλτούρας και του συμβιβασμού με το «πρόβλημα», όπως και τη λογική των οικονομικών νόμων της ελεύθερης αγοράς, ζούμε και δουλεύουμε ξεπερνώντας κυριολεκτικά τον εαυτό μας, ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους.

Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης. Τα νέα μέτρα θα έρθουν να προστεθούν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων. Η επιδείνωση της ζωής μας δεν θα έχει τελειωμό, αν δεν τους σταματήσουμε. 

Πρέπει και έχουμε τη δύναμη να τους φοβίσουμε!

Να ακυρώσουμε στην πράξη τα αντιλαϊκά μέτρα! Να μην τολμήσουν να προχωρήσουν τα σχέδια τους για συγχωνεύσεις-καταργήσεις-απολύσεις! Να γίνει η απεργία αυτή το έναυσμα για ένα κύμα σαρωτικών κινητοποιήσεων που θα οδηγήσει σε ριζικότερες αλλαγές προς όφελος του λαού! 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η πολιτική ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, επιβάλλει κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, υπηρεσιών πρόνοιας, πληρωμές ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, σπρώχνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αποκλείει κάθε δυνατότητα συλλογικής σύμβασης και διαπραγμάτευσης, φορτώνει με δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια τις λαϊκές οικογένειες.

Βιομήχανοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές, μαζί με τα κόμματα που τους υπηρετούν και με τα μαντρόσκυλά τους –τους φασίστες της Χρυσής Αυγής-, αλλά και με τους ευρωπαίους και άλλους «συμμάχους» τους,  παίρνουν τα μέτρα τους απέναντι στο λαϊκό- εργατικό κίνημα, ώστε αυτό να παραμένει εγκλωβισμένο και χειραγωγημένο, να μην αμφισβητεί την εξουσία τους, να μη χαράξει το δικό του δρόμο ανάπτυξης. Παράλληλα, στον μεταξύ τους ανταγωνισμό για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, δεν διστάζουν να εμπλέξουν το  λαό της χώρας μας σε πολεμικές συγκρούσεις, να τον βάλουν να σκοτώσει και να σκοτωθεί για τα κέρδη του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή.

Μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα, αναλώσιμη ύλη για τα κέρδη τους, χωρίς κανένα δικαίωμα, καμιά προοπτική. Είναι αδίστακτοι!

Ο αντίπαλος είναι ισχυρός, αλλά όχι ανίκητος. Μπορούμε να τον ανατρέψουμε! Μπορούμε να νικήσουμε! 

Προϋπόθεση είναι να πιστέψουμε στην δύναμη μας, αλλά και να ξεμπερδέψουμε με όσους δίνουν ανάσα  ζωής σε αυτό το σάπιο σύστημα. Τις εργοδοτικές και κυβερνητικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που καλλιέργησαν το συμβιβασμό και την υποταγή στους εργαζόμενους, τη λογική της «ατομικής λύσης» στα προβλήματά τους, τα ρουσφέτια και τους εκβιασμούς. Τους διάφορους «αριστερούς» που πίνουν κρασί στο όνομα της Ε.Ε. και της ανταγωνιστικότητας, που σπέρνουν αυταπάτες περί «υγιούς επιχειρηματικότητας» και υπόσχονται έναν καπιταλισμό όπου και ο εργαζόμενος και ο καπιταλιστής θα είναι κερδισμένοι… γεγονός που οπωσδήποτε θα συμβεί, όπως και η Δευτέρα Παρουσία.

Όλοι αυτοί ενδιαφέρονται για τη χειραγώγηση της εργατικής τάξης, για την υποταγή της δίκαιης αγανάκτησής της στις σκοπιμότητές τους. Διαβλέπουν ήδη την προοπτική ενός μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού και προσπαθούν να τον εκτρέψουν σε ανώδυνα για το σύστημα μονοπάτια (βλέπε: αλλαγή κυβερνητικού διαχειριστή, με οφέλη ασφαλώς και για τους ίδιους). Στο όνομα της ενότητας και της κοινής δράσης των εργαζομένων στήνουν «συντονιστικά» που εκπροσωπούν τους ίδιους, για να παίρνουν αποφάσεις για τους εργαζόμενους χωρίς τους εργαζόμενους. Μιλούν για διαδικασίες βάσης, ενώ δεν κάνουν το παραμικρό για την οργάνωση στη βάση των εργαζόμενων, για τη συμμετοχή τους στις Γενικές Συνελεύσεις, για την επιτυχία των κινητοποιήσεων. Θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνία και αυτοί να είναι οι «νόμιμοι» διορισμένοι εκπρόσωποι τους.

 

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Κάθε νίκη του κινήματος είναι και νίκη του κάθε κλάδου και του καθενός ξεχωριστά. Κάθε εμπόδιο που μπαίνει στη συνέχιση αυτής της βάρβαρης πολιτικής είναι κέρδος για τους εργαζόμενους, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την τελική νίκη.

 

Απαιτούμε:

  • Γενναία χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ, για την ανάπτυξη των προγραμμάτων του, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της απεξάρτησης.
  • Κανένα κλείσιμο προγράμματος ή μονάδων. Όχι στη συγχώνευση ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ.   
  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά όλων των μισθών στα προ των περικοπών επίπεδα.
  • Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να δοθεί σε όλους τους άνεργους και όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα.
  • Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό τομέα.
  • Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να παρθούν πίσω οι μειώσεις στις συντάξεις, να επιστραφούν στα Ταμεία τα κλεμμένα και παρακρατημένα από το κράτος και τους εργοδότες.
  • Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της Εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.