ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση συναδέλφων :

Όλοι στην απεργία στις 6 Νοέμβρη!

Αγωνιστικό ραντεβού στην πλ. Κάνιγγος στις 10:00.megaphone

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ, συσπειρωθείτε στις γραμμές της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ στην Πρόληψη και την Απεξάρτηση. Δίνουμε την μάχη για το ζωντάνεμα και τον αγωνιστικό ταξικό επαναπροσανατολισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων στην πρόληψη και την απεξάρτηση

Την Παρασκευή 1-11-2013, ανταποκρινόμενοι στο ανοικτό κάλεσμα για συγκρότηση επιτροπής αγώνα εργαζομένων του ΠΑΜΕ στην πρόληψη και την απεξάρτηση, προσήλθαν εργαζόμενοι όλων των χώρων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων σε ένα ανοικτό διάλογο με κοινή συνισταμένη την κατάθεση της πρόθεσης για αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι στην απαξίωση των δομών της πρόληψης και απεξάρτησης.

Η μάχη απέναντι σε κάθε είδους εξάρτηση, δίνεται με κοινό πλαίσιο αξιών και αρχών, κοινωνικών, ιδεολογικών και επιστημονικών, προς την κατεύθυνση απεξάρτησης από τον καταναλωτικό εθισμό στα υποπροϊόντα και υπηρεσίες ενός εκμαυλισμένου κοινωνικού συστήματος που κατατρώει τις σάρκες του λαού υποθηκεύοντας το μέλλον του. Το καπιταλιστικό σύστημα εξαρτά την επιβίωση του από την συναίνεση σου να εξαρτάσαι από τα αφεντικά και από την αποδοχή σου, ως κανονιστικό αξίωμα φυσικής εξέλιξης, να σου απομυζούν την υπεραξία της εργασίας σου.

Θα είμαστε εκεί, την Τετάρτη 6 Νοέμβρη, 10:30, στην Πλ. Ομονοίας για να κραυγάσουμε ότι δεν φοβόμαστε ούτε τσιμπάμε στα εκβιαστικά διλήμματα και στη διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων. Με άξονα ενότητας τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων, που εκφράζονται από το πλαίσιο του  ΠΑΜΕ, δίνουμε βροντερό παρών στη συγκέντρωση με παλμό και αγωνιστικότητα.   

Διεκδικούμε:

  • Πλήρη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη δομών πρόληψης και απεξάρτησης με βάση τις ανάγκες.
  • Ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των δομών και απόσυρση του θεσμικού πλαισίου που ανοίγει το δρόμο σε ευρεία ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρόληψης και απεξάρτησης.
  • ΟΧΙ στο κλείσιμο ή τις συγχωνεύσεις. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στην πρόληψη και την απεξάρτησης. Καμία απόλυση.
  • Επαναφορά όλων των μισθών στα προ των περικοπών επίπεδα. ΟΧΙ στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία των κλεμμένων και παρακρατημένων από κράτος και εργοδότες.
  • Να σταματήσει η φορολεηλασία και τα κάθε είδους χαράτσια. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμός σε σπίτι εργαζόμενου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.