ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ : ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΕΘΕΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ : ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΕΘΕΑ

Οι εκλογές στου Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2014, για την ανάδειξη των οργάνων του Συλλόγου μας αποκτούν images (5)ιδιαίτερη σημασία στις σημερινές συνθήκες.

Οι προκλήσεις από το εξωτερικό περιβάλλον (μειώσεις επιχορήγησης, «αξιολόγηση», πιθανές απολύσεις προσωπικού στο πλαίσιο της κατεδάφισης της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, μεταξύ άλλων) συνδυάζονται με την διάχυτη αίσθηση της ήττας, της ματαιότητας και την έλλειψη εμπιστοσύνης στην συλλογική δράση. Η κρίση εσωτερικεύεται με την μορφή της αποστράτευσης και της αποχής από τις διαδικασίες.

Με τη συμμετοχή μας δηλώνουμε τη θέλησή μας να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή, έχοντας την βεβαιότητα ότι στις μέρες που έρχονται η συλλογική έκφραση και δράση είναι το κύριο και έσχατο όπλο των εργαζόμενων για την διαφύλαξη της ύπαρξης και της αξιοπρέπειάς τους.

Στο συνδυασμό αυτό, μετέχουμε ως άτομα, όχι επειδή στερούμαστε ή θέλουμε να αποκρύψουμε τις πολιτικές μας ταυτότητες, αλλά γιατί πιστεύουμε πως σε ένα  χώρο όπως ο δικός μας, οι άνθρωποι πρέπει να κρίνονται ως παρουσίες κι όχι απλά από την κομματική/ ιδεολογική/ πολιτική τους ταυτότητα. Δεν συμφωνούμε με μια λογική που περιορίζει τα πρόσωπα στον ρόλο του απλού φορέα πολιτικών ιδεών. Η δράση, η στάση, η συνέπεια, η συναδελφικότητα, η ηθική, δεν ανάγονται μονοσήμαντα σε μια ιδεολογία αλλά αλληλεπιδρούν με αυτήν.

Πιστεύουμε ακόμη ότι κάθε συνάδελφος θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να επιλέξει πρόσωπα κι όχι κομματικές ταυτότητες. Η συλλογική δράση έχει πολλά υποφέρει στους εργασιακούς χώρους από τον κατακερματισμό του παραταξιακού συνδικαλισμού και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η υπάρχουσα νομοθεσία (Ν.  1264), αναγορεύοντας ως υποκείμενο την συνδικαλιστική παράταξη κι όχι τα πρόσωπα, συμβάλλει στην κατάντια του κινήματος των εργαζόμενων. Όταν τα υποκείμενα του συνδικαλισμού είναι απλοί ιμάντες μεταβίβασης των προταγμάτων ενός κομματικού συστήματος σε παρακμή και η συλλογικότητα του εργασιακού χώρου κατακερματίζεται από ταυτότητες προερχόμενες από διαδικασίες πάνω και έξω από αυτόν, η έννοια της συμμετοχής αλλοτριώνεται. Όταν υπέρτατος αγώνας και αυτοσκοπός – ιδιαίτερα στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα – είναι η κατάκτηση ποσοστών που θα δώσουν δικαίωμα στο Κόμμα να πανηγυρίσει και να εξαργυρώσει  την επιρροή του στο προνομιακό πεδίο της κεντρικής πολιτικής (κυβερνητικής ή αντιπολιτευτικής), η παθογένεια του συνδικαλισμού βαθαίνει.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων είχαμε ως τώρα μείνει μακριά από τέτοιες λογικές. Η συμμετοχή μας στον Ενωτικό Συνδυασμό υποψηφίων είναι μια έμπρακτη δήλωση, αφενός της άρνησης των παθογενειών που περιγράφηκαν και αφετέρου της δέσμευσής μας σε μια προσπάθεια ενότητας μακριά από την απαξίωση της συλλογικής δράσης.

Θανάσης Τζιούμπας                                            Ανδρέας Κρεμμύδας           

Δημήτρης Γιαννάτος                                          Εύη Μαλάμογλου                

Δημήτρης Τσιγκάνης                                          Αλέξανδρος Τάντος           

Χαλδαίος Παναγιώτης                                       Ανδρεαδάκη Ζαχαρένια

Δήμος Παπαζώης                                                  Ευγγελία Νταφούλη

Δασκαλάκης Μανόλης                                        Βενετία Ιωακείμ

Μανιώτη Κωνσταντία                                        Eριάννα Νταλιάνη

Δημήτρης Κολοκάθης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.