ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.)

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ,  έστειλε στο ΔΣ, την παρακάτω ανακοίνωση: 

…………………………………………………………….

Συνάδελφοι,

Παραθέτουμε τα αποτελέσματα των εκλογών, όπως θεωρούμε ότι πρέπει να ανακοινώνονται, αντικειμενικά καιimages (5) ολοκληρωμένα, ώστε να μπορεί ο καθένας να βγάλει συμπεράσματα.

Στις εκλογές του Συλλόγου στις 18-1-2014, ψήφισαν πανελλαδικά 184 εργαζόμενοι σε σύνολο 468 εγγεγραμμένων στο μητρώο. Έγκυρα ψηφοδέλτια βρέθηκαν 178, άκυρα 5, και 1 λευκό. Η Αγωνιστική Συσπείρωση έλαβε 31 ψήφους και πήρε 1 έδρα, ενώ ο Ενωτικός Συνδυασμός 147 ψήφους και 8 έδρες. (Το 2011 ψήφισαν 201).

Ειδικότερα:

Στο Παράρτημα Αθήνας, σε σύνολο 250 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 86 εργαζόμενοι (75 στην Αθήνα και 11 στην Καλαμάτα). Για το Διοικητικό Συμβούλιο, η Αγωνιστική Συσπείρωση πήρε 14 ψήφους και ο Ενωτικός Συνδυασμός 71 (60 στην Αθήνα και 11 στην Καλαμάτα). Υπήρξε 1 άκυρο.

Για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ψήφισαν οι 75 στην Αθήνα. Στην Καλαμάτα δεν πήγαν ψηφοδέλτια. Η Αγωνιστική Συσπείρωση πήρε 25 ψήφους και ο Ενωτικός Συνδυασμός 45. Άκυρα 4 και 1 λευκό.

Στη Θεσσαλονίκη, από τους 122 εγγεγραμμένους στο μητρώο ψήφισαν 53. Για το Διοικητικό Συμβούλιο, η Αγωνιστική Συσπείρωση πήρε 13 ψήφους και ο Ενωτικός Συνδυασμός 36. Υπήρξαν 4 άκυρα.

Για το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ψήφισαν 50. Η Αγωνιστική Συσπείρωση πήρε 15 ψήφους και ο Ενωτικός Συνδυασμός 32. Άκυρα 3.

Στο Παράρτημα Λάρισας, από τους 60 εγγεγραμμένους ψήφισαν 30 (17 στη Λάρισα και 13 στο Βόλο). Για το Διοικητικό Συμβούλιο, η Αγωνιστική Συσπείρωση πήρε 4 ψήφους (2 στη Λάρισα και 2 στο Βόλο) και ο Ενωτικός Συνδυασμός 26 (15 στη Λάρισα και 11 στο Βόλο).

Στην Κρήτη, εγγεγραμμένοι είναι 36, ψήφισαν 15 για το Διοικητικό Συμβούλιο. Η Αγωνιστική Συσπείρωση πήρε 0 ψήφους και ο Ενωτικός Συνδυασμός 14. Υπήρξε 1 λευκό.

Αυτό που φαίνεται από τα αποτελέσματα είναι ότι:

  1. 284 εργαζόμενοι ή αλλιώς το 60,6% δεν συμμετείχαν στις εκλογές, συνέπεια προφανώς της απαξίωσης στην οποία οδηγήθηκε ο Σύλλογος με μεγάλη ευθύνη των προηγούμενων Διοικήσεων του Συλλόγου.
  2. 31 εργαζόμενοι ή αλλιώς το 17,4% των έγκυρων ψηφοδελτίων εμπιστεύτηκαν την Αγωνιστική Συσπείρωση για το Δ.Σ., παρότι πρώτη απόπειρα συμμετοχής του συνδυασμού στις εκλογές και παρά τις αμφιβολίες και τους ενδοιασμούς που το εγχείρημα αυτό προκαλούσε σε σημαντικό μέρος των συναδέλφων μας.
  3. Στην Αθήνα 25 εργαζόμενοι (το 35,7% των έγκυρων ψηφοδελτίων) και στη Θεσσαλονίκη 15 εργαζόμενοι (το 31,9% των έγκυρων ψηφοδελτίων) στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωσης για τα Εργατικά Κέντρα.

Συνάδελφοι,

Μετά και την ανακήρυξη των μελών του νέου Δ.Σ. αποκαλύπτεται πλέον σε όλους πόσο κάλπικο ήταν το επιχείρημα περί δυνατότητας αλλαγής του προσανατολισμού του οργάνου, μέσω της ψήφισης νέων, φρέσκων κ.λ.π. «προσώπων». Το «νέο» Δ.Σ. είναι τόσο νέο όσο και το παλιό. Επιπλέον, το επιχείρημα αυτό έδρασε αποπροσανατολιστικά ως προς το κύριο ζήτημα που ήταν και παραμένει το τι συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα, με ποιο πλαίσιο πάλης και με ποια γραμμή συσπείρωσης μπορούν οι αγώνες να έχουν αποτελέσματα.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση, με τη 1 έδρα που πήραμε, δεσμευόμαστε για την πλήρη ενημέρωση των συναδέλφων μας, έχοντας συνείδηση των περιορισμένων δυνατοτήτων που έχουμε ως προς τον καθορισμό των αποφάσεων στο επίπεδο του Δ.Σ., αλλά και απεριόριστη εμπιστοσύνη στη δυνατότητα ενός ισχυρού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στις συλλογικές αποφάσεις και τους αγώνες να φέρει τα πάνω-κάτω, να εμποδίσει νέα μέτρα να έρθουν, να έχει νίκες.

Παλεύουμε για:

  • Ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόληψης-θεραπείας-κοινωνικής επανένταξης, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Να μην περάσουν τα σχέδια για συγχώνευση ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ.
  • Χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ με βάση τις ανάγκες και με στόχο την κάλυψη όλου του πληθυσμού της χώρας.
  • Προσλήψεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο φορέα. Μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους. Άμεση απορρόφηση από το φορέα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου με μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
  • Επαναφορά των μισθών στα προ των περικοπών επίπεδα. Άμεση αποκατάσταση των μισθών όσων δεν διαθέτουν πτυχίο, εφόσον παρέχουν ίδια εργασία με τους πτυχιούχους συναδέλφους τους.
  • Να σταματήσουν οι πληρωμές των οικογενειών και των συλλόγων οικογένειας για τις ανάγκες των προγραμμάτων και των μελών σε θεραπεία.
  • Να σταματήσουν οι πληρωμές για φάρμακα και Υγεία. Δωρεάν πρόσβαση για όλους σε δημόσιες, υψηλού επιπέδου, υπηρεσίες υγείας.

Μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.