Συνεδρίαση του νέου ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ που προέκυψε μετά τις εκλογές της 18 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014. Στην συνάντηση αυτήν το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: Τάκης Χαλδαίος

Αντιπρόεδρος: Θανάσης Τζιούμπας

announcementicon

Γραμματέας: Δημήτρης Γιαννάτος

Ταμίας: Μανώλης Δασκαλάκης

Μέλη: 

Ανδρέας Κρεμμύδας

Εύη Μαλάμογλου

Ευαγγελία Νταφούλη

Δημήτρης Τσιγγάνης

Λεμονιά Φακάρου

Όσον αφορά στην ψηφοφορία της συγκρότησης του Δ.Σ. τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Για πρόεδρος : Τάκης Χαλδαίος : 8 ψήφοι υπέρ και 1 λευκό

Για γραμματέας: Δημήτρης Γιαννάτος: 8 ψήφους έναντι 1 της Λεμονιάς Φακάρου,

Για Αντιπρόεδρος: Θανάσης Τζιούμπας με 5 ψήφους έναντι 3 που πήρε ο Ανδρέας Κρεμμύδας. (σημ:  Υπήρξε δέσμευση από το Θανάση Τζιούμπα ότι σε ένα χρόνο θα παραιτηθεί, προκειμένου να υπάρξει εναλλαγή στη θέση του Αντιπροέδρου)

Για ταμίας: Μανώλης Δασκαλάκης:  8 ψήφοι υπέρ και 1 λευκό.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ, υπήρξε κοινή διαπίστωση όσον αφορά στην κρισιμότητα της συγκυρίας η οποία, δεν αφήνει εφησυχασμό για το μέλλον. Η συνολική επίθεση στον τομέα Υγείας – Ψυχικής Υγείας, θα συνεχιστεί και στο μέλλον, θέτοντας ως πρώτο μέτωπο δράσης του Συλλόγου Εργαζομένων, το ζήτημα της «αξιολόγησης» του Οργανισμού, με γνώμονα πολιτικές ενάντια στους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες δημόσιας απεξάρτησης

Ως βασικός στόχος απ’όλα τα μέλη του σώματος, τέθηκε η μαζικοποίηση και ισχυροποίηση του Σωματείου, με διαδικασίες που θα βοηθούν την έκφραση των αναγκών, των ανησυχιών και των διαφορετικών οπτικών και προτάσεων από τους εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ.

Το Δ.Σ του Συλλόγου, αποτελεί πάντα μια ομάδα, η οποία παρά τις διαφορετικές απόψεις και θέσεις που προκύπτουν ανάμεσα στα μέλη του, στηρίζεται στον σεβασμό και την σύνθεση. Στο πλαίσιο αυτό, το νέο δεδομένο των εκλογών (δυο ψηφοδέλτια), μπορεί να αποτελέσει ένα ξεκίνημα, που εμπλουτίζει την εκπροσώπηση των εργαζομένων, από τη στιγμή που η δυναμική του Συλλόγου, αξιοποιεί την προσωπική άποψη, την εμπειρία, το ήθος, τις προτάσεις, την προσήλωση στην συμμετοχή και την αγωνιστικότητα.

Στην πρώτη συνάντηση του νέου Δ.Σ. θίχτηκαν κάποια θέματα, από τα οποία μπορούν να διαφανούν ζητήματα προς συζήτηση και επεξεργασία, τα οποία σχηματικά παρουσιάζονται παρακάτω:

  1. Η καταγραφή αναγκών των εργαζομένων πρέπει να γίνει εκ νέου και άμεσα προκειμένου να δημιουργηθεί το πλαίσιο που θα κινηθεί το ΔΣ. Στην κατεύθυνση αυτή ξεκινούν άμεσα συναντήσεις ενημέρωσης στα Προγράμματα προκειμένου να καταγραφούν ανάγκες και αιτήματα για επεξεργασία.
  2. Η ολοκλήρωση της πλήρους εφαρμογής της ΕΣΣΕ που υπογράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο και η επιτροπή για την εσωτερική αξιολόγηση.
  3. Η συμμετοχή των μελών του συλλόγου στις εκλογές  και η διαπίστωση ότι η σχετικά σταθερή βάση συμμετοχής που έχει ο Σύλλογος Εργαζομένων, χρειάζεται να διευρυνθεί τόσο ποσοτικά όσο και σε ζητήματα έκφρασης και συμμετοχής.  Διαρκής στόχος παραμένει πάντα η πιο μαζική και πολύμορφη ενεργοποίηση  των εργαζομένων στις διαδικασίες του συλλόγου.
  4. Οι όροι πραγματοποίησης των νέων προσλήψεων( ΕΣΠΑ & Χορηγία Νιάρχου)  στο ΚΕΘΕΑ και η εξασφάλιση της ισότιμης ένταξής τους στον Οργανισμό.
  5. Η αξιολόγηση του ΚΕΘΕΑ και ο ρόλος του στο πλαίσιο του εθνικού συντονισμού για το σχέδιο δράσης της απεξάρτησης συνδεόμενα με την εφαρμογή του νόμου 4139/2013.
  6. Η αξιολόγηση της λειτουργίας των μέσων επικοινωνίας (blog, facebook, , email, ενημερώσεις στα Προγράμματα, κ.α) και το ενδεχόμενο αλλαγών,  όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Στην συνάντηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. Να προετοιμαστεί η επεξεργασία θεμάτων και εισηγήσεων, ώστε να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο συζήτησης, για την συνάντηση με τον Διευθυντή ΚΕΘΕΑ, στις αρχές του Φεβρουαρίου. Η επεξεργασία θεμάτων θα προκύψει τόσο από εισηγήσεις των μελών του ΔΣ, όσο και από τις διαδικασίες διερεύνησης θεμάτων από τους συναδέλφους.
  2. Να αξιοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη ως ευέλικτη διαδικασία που θα πολλαπλασιάσει την δυναμική επικοινωνία των μελών του Δ.Σ και θα αυξήσει την δυνατότητα έκτακτων Διοικητικών συμβούλιων. Κάθε δίμηνο θα πραγματοποιείται  Διοικητικό συμβούλιο με φυσική παρουσία των μελών του.

   

  O Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας

Τάκης Χαλδαίος                                                              Δημήτρης Γιαννάτος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.