ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανακοίνωση – ενημέρωση 

Σχετικά με το ζήτημα που δημοσιεύτηκε, και αφορά στην επιχορήγηση του ΚΕΘΕΑ για το έτος 2014, σας announcementiconενημερώνουμε τα παρακάτω:

Σε επερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου Ζαχαριά, που κατατέθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2014, ο Υπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν έχουν εκταμιευθεί ποσά για το ΚΕΘΕΑ το 2014.

Σε Ολομέλεια της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2014, ο Υπουργός Υγείας, απάντησε  ότι από το ΚΕΘΕΑ εκκρεμεί η αποστολή κάποιων εγγράφων και γι’ αυτό δεν έχει προχωρήσει εκταμίευση χρημάτων.

Σε ερώτησή μας, ο διευθυντής ΚΕΘΕΑ, έδωσε την παρακάτω ενημέρωση ως σχόλιο στην απάντηση του υπουργού:

Το ΚΕΘΕΑ απέστειλε στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναλυτικό απολογισμό για το 2013 και σχέδιο δράσης με προϋπολογισμό για το 2014, εγκεκριμένο από το ΔΣ του, στις 31/1/2014. Ωστόσο, με τις καινούριες διατάξεις που ισχύουν, το ΚΕΘΕΑ και οι άλλοι Οργανισμοί έπρεπε να στείλουν μέχρι τις 28/2/2014 Ειδική Έκθεση Απολογισμού Επιχορήγησης 2013.

Το ΚΕΘΕΑ έστειλε αυτό το έγγραφο σήμερα, 26/2/2014. Προφανώς, λόγω εισροών και μικρού ταμειακού υπολοίπου δεν υπήρξε ανησυχία για τις καταβολές πάσης φύσης υποχρεώσεων (μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών κλπ.) και επομένως το ΚΕΘΕΑ είχε το απαραίτητο περιθώριο χρόνου για την σύνταξη της Έκθεσης Απολογισμού. Μετά την αποστολή του συγκεκριμένου εγγράφου με βάση τις εκτιμήσεις αναμένεται σε ένα δεκαήμερο περίπου να ξεκινήσει η εκταμίευση της πρώτης δόσης.  

(Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της Ολομέλειας της Βουλής στις 24/02/2014)

  O Πρόεδρος                                                          Ο Γραμματέας

Τάκης Χαλδαίος                                                   Δημήτρης Γιαννάτος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.