ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 11-03-2014, συζητήθηκε η εκτίμησή του Δ.Σ, όσον αφοράannouncementicon στο ΚΕΘΕΑ και τις εξελίξεις στο χώρο της Ψυχικής υγείας-απεξάρτησης(Εθνικό Σχέδιο Δράσης, Αξιολόγηση Οργανισμού, χρηματοδότηση, κ.α), όσο και τα συμπεράσματα που βγήκαν από τις επισκέψεις μελών του Δ.Σ.  Κατόπιν, έγινε επεξεργασία και ομαδοποίηση των ζητημάτων που προέκυψαν.

Στην συνάντηση με τον Διευθυντή ΚΕΘΕΑ, που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα, έγινε ενημέρωση στα παρακάτω θέματα που προέκυψαν από τις συναντήσεις του Δ.Σ με τους συναδέλφους και τα οποία τέθηκαν, ως οι τρείς βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο Σύλλογος το επόμενο χρονικό διάστημα:

1. ΚΕΘΕΑ και εξωτερικό περιβάλλον (Αξιολόγηση Οργανισμού, χρηματοδότηση, ιδιωτικοποίηση στο χώρο της υγείας, Εθνικό σχέδιο δράσης, κλπ):

Ενημέρωση από Διευθυντή:

Δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για την αξιολόγηση, προς το παρόν. Ο Διευθυντής θεωρεί πως το ΚΕΘΕΑ, έχει πολλά δυνατά σημεία ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει θετικά. Σχετικά, με την χρηματοδότηση, δεν υπάρχει ανησυχία έως τώρα και σύμφωνα με το τυπικό μέρος, θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση για το 2014 μέχρι τέλος Μαρτίου.  Για την ιδιωτικοποίηση, δεν έχει σαφείς ενδείξεις ότι θα επιχειρηθεί κάτι συγκεκριμένο στο ΚΕΘΕΑ ή συνολικά στην απεξάρτηση και δεν θέλει να κάνει υποθέσεις ή ερμηνείες. Όσον, αφορά στο Εθνικό Σχέδιο δράσης φαίνεται η κατεύθυνση να διατηρηθούν τα όρια μεταξύ των δομών με εστιασμένο συντονισμό.  

2. Συνθήκες εργασίας στον οργανισμό και ουσιαστική εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του Κανονισμού Εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα αυθαιρεσιών και ανισοτήτων. Προσλήψεις και επαγγελματική εξουθένωση προσωπικού λόγω της μείωσης του δυναμικού και της αύξησης των αρμοδιοτήτων:

Ενημέρωση από Διευθυντή:

Προσλήψεις βάσει του νόμου δεν μπορεί να γίνουν, ενώ το 1 προς 10 δεν ισχύει για κάθε Οργανισμό αλλά γενικά για τον δημόσιο τομέα. Σε κάθε περίπτωση το ΚΕΘΕΑ τονίζει διαρκώς ότι έχουν αυξηθεί οι ανάγκες του Οργανισμού, χωρίς να μπορεί να κάνει προσλήψεις. Αναγνωρίζει το ζήτημα της κούρασης του προσωπικού και υπάρχουν σε εξέλιξη διαδικασίες για την καταγραφή αναγκών των Μονάδων. Όσον αφορά πολλά ζητήματα συνθηκών εργασίας, δικαιωμάτων και συμβάσεων είπε πως η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι πάνω από οποιαδήποτε άλλη σύμβαση, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν να παίξουν η Επιτροπή Δεοντολογίας και Γνωμοδοτική Επιτροπή Υπηρεσιακών Θεμάτων.

3. Ενημέρωση για το Ασφαλιστικό Συμβόλαιο της Αγροτικής:

 Ενημέρωση από Διευθυντή:

Ο Διευθυντής ενημέρωσε πως το ζήτημα αυτό έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι και έχει τελειώσει πολιτικά για τον Οργανισμό, ενώ διευκόλυνε τη διαδικασία ώστε να παραλάβει ο Σύλλογος τη πράξη μεταβολής του συμβολαίου για νομική διερεύνηση, όπως ζητήθηκε από το ΔΣ.

Το ΔΣ του Συλλόγου δήλωσε πως όλα τα παραπάνω ζητήματα είναι ανοικτά και αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου δράσης και διεκδικήσεων, που θα επεξεργαστεί και θα θέσει στις  Γενικές Συνελεύσεις, τις επόμενες ημέρες.

Σε καμιά περίπτωση δεν εφησυχάζουμε γιατί οι εσωτερικές και οι εξωτερικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, ενώ οι διεκδικήσεις μας ή τα αιτήματά μας έχουν μέλημα τη διατήρηση του ΚΕΘΕΑ με τη δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών του και την προάσπιση των εργαζομένων.

Στο άμεσο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των Γενικών Συνελεύσεων των παραρτημάτων του Συλλόγου. 

O Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας

Τάκης Χαλδαίος                 Δημήτρης Γιαννάτος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.