ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – (της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ)

Οι συνάδελφοι της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ(στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.), έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: 

ü    Στις 9 Απρίλη συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! Παλεύουμε για την οργάνωση και την megaphoneεπιτυχία της! Να δοθεί ηχηρή απάντηση στα νέα μέτρα! Να μην περάσει η προσπάθεια εκφυλισμού που γίνεται από τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ με το πανό της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στην Πρόληψη και Απεξάρτηση στην Αθήνα πλατεία Κάνιγγος στις 9:30 π.μ.

Στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 10:30.

ü    Στις 14 Απρίλη στις 12 μ.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών, διαδηλώνουμε μαζικά για τα προβλήματά μας και διεκδικούμε με κοινό μέτωπο εργαζομένων, γονέων, φορέων, την άμεση υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης των Κέντρων Πρόληψης.

Καλούμε το Σύλλογο να πάρει απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η επίθεση στα δικαιώματά μας, στις ζωές μας και στις ζωές των ανθρώπων που έχουμε στα προγράμματά μας δεν θα έχει τελειωμό.

Το «μνημόνιο των μνημονίων», η μήτρα όλων των μέτρων που παίρνονται, είναι η ίδια η ΕΕ που από τη δεκαετία του ΄90 ακόμα, προήγαγε την ανταγωνιστικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, την «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις, την εμπορευματοποίηση των όποιων κοινωνικών κατακτήσεων είχαν κερδηθεί κάτω από την πίεση των εργατικών-λαϊκών κινητοποιήσεων και του φόβου που ασκούσε στα αστικά κράτη η επίδραση των επιτευγμάτων των σοσιαλιστικών χωρών στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας. Με ή χωρίς μνημόνιο, με ή χωρίς «πρωτογενή πλεονάσματα», με κρίση ή με ανάκαμψη της οικονομίας, το κεφάλαιο θα βγαίνει πάντα κερδισμένο και οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν για την κερδοφορία του.

Τη στρατηγική αυτή υπηρέτησαν, υπηρετούν και θα υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού, δεξιές και αριστερές. Ακόμα και οι δυνάμεις που ευαγγελίζονται την έξοδο της χώρας από την ΕΕ ή από το ευρώ, χωρίς αλλαγή τάξης στην εξουσία, χωρίς κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων ώστε να γίνουν λαϊκή περιουσία, υπηρετούν μερίδα των καπιταλιστών στον ανταγωνισμό τους με άλλους που έχουν συμφέρον από την έξοδο από την ΕΕ ή το Ευρώ.

Η πολιτική επιλογή υποβάθμισης του δημόσιου τομέα Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, το κλείσιμο νοσοκομείων, ιατρείων, σχολείων, η εμπορευματοποίηση των ίδιων των δημόσιων συστημάτων με την επιβολή πληρωμών κάθε είδους, συνιστούν μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, ρίχνουν ακόμα πιο κάτω τους ήδη κατακρεουργημένους μισθούς όσων ακόμα εργάζονται σταθερά. Επιπλέον, στέλνει πελάτες στους ιδιώτες επιχειρηματίες που βρίσκουν ευκαιρία να επενδύσουν τα λιμνάζοντα κεφάλαια τους σε αυτούς τους τομείς.

Η Απεξάρτηση δεν ξεφεύγει από αυτές τις επιλογές. Η απαξίωση των «στεγνών» προγραμμάτων, η προώθηση της υποκατάστασης ως «φάρμακο δια πάσα νόσον» και μάλιστα με προοπτική συρρίκνωσης ή και κατάργησης των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ με τη «λύση» της συνταγογράφησης των υποκατάστατων από τους γιατρούς και της πώλησής τους από τα φαρμακεία, η ανυπαρξία ουσιαστικής επένδυσης στην Πρόληψη (βλέπε: κατάσταση στα Κέντρα Πρόληψης διαχρονικά αλλά και σήμερα), ενώ παράλληλα η «αγορά» ανοίγει για τους επιχειρηματίες, προϊδεάζουν για το μέλλον της Απεξάρτησης.

Από την άλλη, τα μέτρα που παίρνονται για τα εργασιακά δεν έχουν τελειωμό. Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή 30 Μάρτη 2014 στη Βουλή προβλέπονται νέες περικοπές στους μισθούς. Μείωση των μισθών των μακροχρόνια ανέργων πάνω από 25 ετών, μέσα από το χτύπημα των τριετιών. Νέες μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών της εργοδοσίας σε ποσοστό 2,9%. Αυτό θα οδηγήσει σε νέες περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα , στα επιδόματα μητρότητας του ΟΑΕΔ, σε νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Όλα τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν. Δεν αποσκοπούν στην εξόφληση του χρέους, αλλά είναι αντικειμενική ανάγκη για τα μονοπώλια το να γίνεται ολοένα πιο φτηνή η εργατική δύναμη, ώστε να ενισχύεται η κερδοφορία τους.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που στηρίζει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Κέρδη για την πλουτοκρατία, εξαθλίωση για το λαό. Γυρίστε τους τη πλάτη! Προχωράμε σταθερά στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος! Χτίζουμε παντού κίνημα σύγκρουσης με την ΕΕ, τη κυβέρνηση, τα μονοπώλια! Ενισχύουμε τη λαϊκή συμμαχία. Εδώ βρίσκεται η λύση! Εδώ η προοπτική!

Παίρνουμε οι εργαζόμενοι την υπόθεση της υπεράσπισης των συμφερόντων μας στα δικά μας χέρια. Ανατρέπουμε τους συσχετισμούς που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση το συνδικαλιστικό κίνημα. Χτίζουμε μέτωπο ενάντια στα ναρκωτικά μέσα στην κοινωνία, κόντρα στο ρεύμα του συμβιβασμού με το πρόβλημα και της ναρκωκουλτούρας.

Στηριζόμαστε στους πραγματικούς μας συμμάχους, τα ταξικά εργατικά συνδικάτα, τους αγωνιστικούς ριζοσπαστικούς φορείς του λαϊκού κινήματος. Πρώτα απ’ όλα στους συλλόγους γονέων, στους απεξαρτημένους και στα μέλη των προγραμμάτων.

Αποφασίζουμε σύσκεψη σε κάθε περιοχή  που υπάρχουν μονάδες του ΚΕΘΕΑ,  με λαϊκές επιτροπές και άλλους μαζικούς φορείς, συντονισμό με ταξικά εργατικά σωματεία, που θα καταλήγει σε πλατειά σύσκεψη εργαζομένων, συλλόγων γονέων, απεξαρτημένων, λαϊκών επιτροπών και μαζικών φορέων.

Αναδεικνύουμε τα προβλήματα, την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, τον κίνδυνο να μας καταργήσουν-συγχωνεύσουν-απολύσουν, την διάλυση της δημόσιας απεξάρτησης.

Κλιμάκωση της δραστηριότητας του Συλλόγου με μεγάλη κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας με τη στήριξη του κοινωνικού μετώπου ενάντια στα ναρκωτικά που θα ενισχυθεί από την προηγούμενη δράση μας.

Οι αποτυχημένες Γενικές Συνελεύσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντανακλούν την κατάσταση που επικρατεί συνολικά στο συνδικαλιστικό κίνημα και την απογοήτευση των εργαζομένων. Είναι ευθύνη όλων μας να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα. Στις επαναληπτικές Γ.Σ. να συμμετέχουμε μαζικά, να αποφασίσουμε για τον προγραμματισμό δράσης του Συλλόγου, να συμβάλουμε στο να γίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων το αποκούμπι, το «σπίτι» όλων μας.

Στόχοι πάλης:

  • Προσλήψεις με βάση τις ανάγκες του Οργανισμού με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα. Επαναφορά των μισθών στα προ των περικοπών επίπεδα με αυξήσεις στους βασικούς μισθούς. Άμεση αποκατάσταση των μισθών όσων δεν διαθέτουν πτυχίο, εφόσον παρέχουν ίδια εργασία με τους πτυχιούχους συναδέλφους τους.
  • Απορρόφηση όλων των συμβασιούχων από το ΚΕΘΕΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μετατροπή των συμβάσεων μερικής και ορισμένου χρόνου απασχόλησης σε αορίστου.
  • Να σταματήσουν οι πληρωμές των οικογενειών και των συλλόγων οικογένειας για τις ανάγκες των προγραμμάτων και των μελών σε θεραπεία.
  • Να σταματήσουν οι πληρωμές για φάρμακα και Υγεία. Δωρεάν πρόσβαση για όλους σε δημόσιες, υψηλού επιπέδου, υπηρεσίες υγείας.
  • Ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόληψης-θεραπείας-κοινωνικής επανένταξης, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης. Όχι στα σχέδια συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.