ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ εργαζομένων του ΠΑΜΕ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

[Συνάδελφοι από την Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων του ΠΑΜΕ, στην Πρόληψη και την Απεξάρτηση, μας 
κοινοποίησαν την παρακάτω ανακοίνωση]

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς και συλλόγους του λαϊκού και εργατικού κινήματος να imagesσυμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση των Κέντρων Πρόληψης στις 8 Μάη, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας.

Αντιδρούμε μαζικά, δηλώνοντας τη συμπαράσταση μας στην ανάγκη υποστήριξης της αξίας της Πρόληψης έναντι της βίαιης αδιαφορίας της κρατικής καταστολής, ενάντια στην απαξίωση των δομών Πρόληψης των Εξαρτήσεων, στους απλήρωτους για μήνες εργαζομένους τους.

Αποδέκτες των υπηρεσιών των δομών, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, επαγγελματίες υγείας, στρατεύσιμοι, ενίσχυσαν τις δεξιότητες τους στην άρνηση υιοθέτησης οποιουδήποτε εξαρτητικού τύπου συμπεριφοράς, ενδυνάμωσαν την ποιοτική επικοινωνία, τη συλλογικότητα, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα τους, την ικανότητα λήψης αποφάσεων και δημιουργικής επίλυσης των συγκρούσεων, βελτίωσαν την αυτοεικόνα τους, την αυτοεκτίμηση και αυτογνωσία τους, συνειδητοποίησαν ότι Πρόληψη σημαίνει ενεργός πολίτης, που να διεκδικεί τη ποιότητα στη ζωή του, αυτή που του στερούν οι κατασταλτικές καπιταλιστικές πολιτικές και οι ψυχότροπες ουσίες που τις πλαισιώνουν.

Η συγκρότηση ενήλικης ταυτότητας του εφήβου, η ωριμότητα στις επιλογές και τους στόχους ζωής του, εξαρτάται και από την προοπτική που (δεν) του προσφέρει το παρόν καπιταλιστικό πολιτικό σύστημα. Οι έφηβοι είναι απελπισμένοι, απευθύνονται στους επαγγελματίες της Πρόληψης, εκφράζοντας την απουσία προοπτικής που γενναιόδωρα το παρόν κοινωνικοοικονομικό σύστημα τους προσφέρει. Η Πρόληψη ενισχύει τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες του εφήβου και τον κάνει να συνειδητοποιεί ότι υπάρχει εναλλακτική εκεί που υπάρχει συλλογική ευθύνη, δράση που αλλάζει προς το καλύτερο τους όρους διαβίωσης όταν ανατρέπεται  και το σύστημα κοινωνικών σχέσεων που εκτρέφει το καπιταλιστικό σύστημα.  Η φυγή και η παραίτηση είναι η εναλλακτική αυτών που με τις πολιτικές τους ώθησαν το λαό στις ψυχότροπες ουσίες και στην αποστέρηση της ίδιας της ζωής τους.

Στη Πρόληψη μαχόμαστε για ένα σύστημα αξιών που θα συγκροτήσει μια ενεργή, αγωνιστική νεολαία. Μια νεολαία που θα μάχεται απέναντι σε κάθε είδους εξάρτηση. Γι’ αυτό και απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, γονέα, εκπαιδευτικό, νέο να στηρίξει τις δομές μας.

  Διεκδικούμε:

Άμεση και γενναία χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης και υπογραφή της προγραμματικής τους σύμβασης με ισχύ από 1/1/2014

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στα Κέντρα Πρόληψης.

Χρηματοδότηση όλων των φορέων στο ύψος των πραγματικών αναγκών που έχει ανάγκη ο λαός. Μαζικές προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Καμία πληρωμή για υπηρεσίες πρόληψης και απεξάρτησης. Καμία πληρωμή για φάρμακα και Υγεία.

Πρόσληψη με ευθύνη του κράτους όλων των ανθρώπων που ολοκληρώνουν τη φάση της θεραπείας τους και προχωρούν στην επανένταξη. Επίδομα ανεργίας και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους.

Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόληψης-θεραπείας-επανένταξης, με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματική δράση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.