ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ – 2/7/2014

  1. Το ΚΕΘΕΑ βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Οι συνεχόμενες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό cropped-cropped-cropped-dscn169014.jpg(περίπου 80 άνθρωποι από το 2009) που δεν συνοδεύτηκαν από καμία αναπλήρωση και καμία μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημιουργούν ολοένα και περισσότερα προβλήματα. Άμεση προτεραιότητα η διεκδίκηση προσλήψεων προσωπικού πλήρους και αορίστου χρόνου. Επίσης, η διερεύνηση τρόπων για την απορρόφηση συναδέλφων που δουλεύουν στο ΚΕΘΕΑ σε προγράμματα ΕΣΠΑ και σε προγράμματα με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος.
  2. Για την διεκδίκηση της πρώτης απόφασης, προχωρούμε σε επαφές με πολιτικούς φορείς και σωματεία/συλλόγους, οργανώνουμε συνελεύσεις/συνεντεύξεις τύπου τον Σεπτέμβριο όπου αποφασίζουμε για μορφές κινητοποιήσεων.
  3. Συγκροτείται επιτροπή για την δημιουργία εισήγησης σχετικά με τις προδιαγραφές εργασίας του θεραπευτικού προσωπικού και την επαναλειτουργία τμήματος ανθρώπινου δυναμικού με ουσιαστικό πλαίσιο για την υποστήριξη και αξιοποίηση του προσωπικού ΚΕΘΕΑ.
  4. Κατάθεση υπομνήματος και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση και το ΔΣ ΚΕΘΕΑ σχετικά με προβλήματα συναδέλφων εργαζομένων σε Ψυχοδιαγνωστικές Μονάδες.
  5. Άμεση καταβολή δεδουλευμένων σε συναδέλφου στα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα.
  6. Αντίθεση σε οποιαδήποτε περικοπή δικαιωμάτων και αποδοχών. Καμία αποδοχή σεναρίων που τελευταία σερβίρονται σε δελτία ειδήσεων για περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ συναδέλφων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.  

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- 2/7/2014

Η γενική συνέλευση του παραρτήματος Θεσσαλονίκης συζήτησε το μείζον πρόβλημα των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, που είναι η έλλειψη προσωπικού. Η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε από την απαγόρευση των προσλήψεων, τις αποχωρήσεις  και την εμμονή σε μια πολιτική δημιουργίας νέων μονάδων χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις στελέχωσης τους χωρίς σοβαρή αφαίμαξη των υπαρχουσών μονάδων.

Η υποστελέχωση των δομών σε συνδυασμό με την όλο και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα των συνεπειών της εξάρτησης, (συνεπειών που παροξύνουν οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων), έχουν φέρει τους εργαζόμενους στο όριο της επαγγελματικής και προσωπικής εξουθένωσης και  δημιουργούν σοβαρά ποσοτικά και ποιοτικά προβλήματα στην πραγμάτωση του έργου της απεξάρτησης .

Κι όλα αυτά σε ένα τοπίο όπου το κοινωνικό κράτος στραγγαλίζεται, η δημόσια υγεία υφίσταται ευθανασία και η πολιτεία αποχωρεί από τον αγώνα για  απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων.

Ως εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ δεν μπορούμε πια να ανεχόμαστε τον αργό θάνατο των θεραπευτικών κοινοτήτων. Η σημερινή στάση εργασίας είναι μια προειδοποίηση σε κάθε κατεύθυνση ώστε να ανατραπεί η κατάσταση αυτή:

Καλούμε την Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ να θέσει προ των ευθυνών της την πολιτική ηγεσία για τις συνέπειες της πολιτικής της, να συνειδητοποιήσει ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με αόριστες υποσχέσεις και καλά λόγια και να διεκδικήσει μαζί με τους εργαζόμενους και τα θεραπευόμενα μέλη την άμεση επίλυση του θέματος της υποστελέχωσης, την αντικατάσταση των συναδέλφων που αποχώρησαν με νέους συναδέλφους σε ένα ενιαίο καθεστώς εργασίας, και την χρηματοδότηση του κόστους μισθοδοσίας τους. Την καλούμε επίσης να αναθεωρήσει την στρατηγική της  δημιουργίας νέων δομών, εφ’ όσον δεν έχουν διασφαλιστεί οι προϋποθέσεις να λειτουργήσουν.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να συνειδητοποιήσει ότι κάθε προσπάθεια απαξίωσης του αιτήματος για επαρκείς δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες απεξάρτησης, θα βρει απέναντι της όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο καθώς το πρόβλημα είναι βαθιά κοινωνικό.

Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ του Συλλόγου να θέσει επιτακτικά το ζήτημα στην Δ/ση ΚΕΘΕΑ, ζητώντας να υπάρξουν ουσιαστικές ενέργειες προς το Υπουργείο, και μέχρι να υπάρξουν νέα δεδομένα, να επανεξετάσει την πολιτική ανάπτυξης του ΚΕΘΕΑ.

Στην περίπτωση που οι ενέργειες και οι πιέσεις δεν αποδώσουν, είμαστε έτοιμοι και έτοιμες να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τάκης Χαλαίος                            Δημήτρης Γιαννάτος

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.