ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ (στηρίζεται από το ΠΑ.Μ.Ε.)

Συνάδελφοι, από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ (στηρίζεται από το ΠΑ.Μ.Ε.), μας έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Σάββατο 22 Νοέμβρη, 12:30 στις Κ.Υ. στο Μετς, Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Πέμπτη 27 Νοέμβρη πανελλαδική πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ.

Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑ.Μ.Ε. 11:00π.μ. στην Ομόνοια.

Συνάδελφοι,

Η πολιτική που βρίσκεται στην υπηρεσία των μονοπωλίων, με όποια κυβέρνηση και αν εφαρμόζεται και όποια «συνταγή» διαχείρισης και αν αυτή ακολουθεί, από τη στιγμή που υπηρετεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, είναι αντίθετη στα συμφέροντα των εργαζομένων, άσχετα με το τι η ίδια ισχυρίζεται για τον εαυτό της. Απότοκα αυτής της πολιτικής που παίρνει από τους πολλούς για να τα δώσει στους λίγους, είναι τα προβλήματα που βιώνουμε σαν εργαζόμενοι αυτής της χώρας και σαν εργαζόμενοι του ΚΕ.Θ.Ε.Α. ειδικότερα.

Και όπως το ΚΕ.Θ.Ε.Α, σε ένα πλαίσιο ανάπτυξης προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου που ιδιωτικοποιεί ό,τι μπορεί να «πουληθεί» megaphoneκαι τσεκουρώνει μισθούς, παροχές και δικαιώματα για να μεγιστοποιήσει το κέρδος, δεν θα μπορούσε να αποτελεί μία νησίδα ανάπτυξης προς όφελος των εξαρτημένων, παρέχοντας δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με ένα επαρκές, καλά εκπαιδευμένο και ικανοποιητικά αμειβόμενο ανθρώπινο δυνάμικο, έτσι και η Διοίκησή του αποτελεί μέρος αυτού του συστήματος που ευθύνεται για το πάγωμα των προσλήψεων, την εντατικοποίηση της εργασίας, την πορεία εμπορευματοποίησης της απεξάρτησης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών.

Σε αυτή την πολιτική το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται να αντιπαραθέσει το δικό του δρόμο ανάπτυξης σε σύγκρουση και ρήξη με την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές οργανώσεις, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, με μονομερή διαγραφή του χρέους που έχουν φορτώσει στον ελληνικό λαό. Σε έναν τέτοιο δρόμο ανάπτυξης, ο Ενιαίος Δημόσιος και Δωρεάν Φορέας Πρόληψης-Θεραπείας-Απεξάρτησης, ενταγμένος σε ένα Ενιαίο Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς, μπορεί να εξασφαλίσει τόσο την ποσότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών που έχει ανάγκη ο πληθυσμός, όσο και την αποτελεσματικότητα τους, που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες διαβίωσης.

Συνάδελφοι,

Όλες και όλοι το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου! Να μην επιτρέψουμε να παίρνονται αποφάσεις για μας χωρίς τη συμμετοχή μας.

Η πλειοψηφούσα παράταξη στο Δ.Σ. υπέσκαψε και υποσκάπτει μεθοδικά τη δυνατότητά μας να συζητάμε οργανωμένα, να αποφασίζουμε ψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας όλες τις προτάσεις. Συστηματικά απέφυγε να πραγματοποιήσει Γ.Σ. στα τέλη του Σεπτέμβρη, παρά την απόφαση που και οι ίδιοι είχαν πάρει, και το ίδιο επιχειρήθηκε και τώρα. Οι προφάσεις; Να γίνει πρώτα συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΕ.Θ.Ε.Α., να προηγηθεί και δεύτερο Δ.Σ. του Συλλόγου πριν τη Γ.Σ. για να προετοιμάσει την «ατζέντα» της Γ.Σ, δεν θα έχει συμμετοχή, δεν κινητοποιούνται οι συνάδελφοι κ.ο.κ.

Αυτό το κίνημα θέλουν! Με αυτούς σαν «σωτήρες» να αποφασίζουν για τα άβουλα πρόβατα –τους συναδέλφους τους!- που θα τους χειροκροτούν για τους χειρισμούς τους στα γραφεία του Μετς και για τις επεξεργασμένες εισηγήσεις που θα κατεβάζουν έτοιμες προς ψήφιση στις συνελεύσεις!

Εμείς έχουμε άλλη αντίληψη για το τι κίνημα χρειάζεται σήμερα. Θέλουμε σωματεία ζωντανά, με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές των εξελίξεων και όχι θεατές και αποδέκτες προειλημμένων αποφάσεων. Δεν υπάρχουν σωτήρες! Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωσή μας. Δεν φοβόμαστε την ανοιχτή συναδελφική συζήτηση και την αντιπαράθεση απόψεων, κι ας είμαστε μειοψηφία, κι ας καταψηφίζονται οι προτάσεις μας. Η συλλογική δράση και συμμετοχή είναι απαραίτητη διαδικασία ωρίμανσης του κινήματος. Ας αναρωτηθούν όμως οι εργαζόμενοι, αν τους ωφέλησε και αν ώθησε μπροστά το κίνημα η υποστήριξη απόψεων για το «μικρότερο κακό», για την ταξική συνεργασία, για την δια εκπροσώπων αντιπροσώπευσή τους με τους ίδιους στη γωνία. Μήπως τελικά έχουμε δίκιο, όταν λέμε ότι δενυπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν του ταξικού αγώνα, που μόνο σωματεία ισχυρά, απαλλαγμένα από τους «σωτήρες» μπορούν να διεξάγουν; Ότι το δίκιο κρίνεται στο δρόμο και όχι στα γραφεία και στις διαπραγματεύσεις;

Η ανταπόκριση που βρήκε το κάλεσμα του ΠΑ.Μ.Ε. από τις οργανώσεις των εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, σπουδαστών κ.λ.π. για το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, με πάνω από 1000 αποφάσεις συμμετοχής και 100.000 κόσμο στο Σύνταγμα, αλλά και όλη η δραστηριότητα του διμήνου που προηγήθηκε, κατά το οποίο χιλιάδες εργαζόμενοι και άνθρωποι από τα φτωχά λαϊκά στρώματα συζήτησαν την πρόταση του ΠΑ.Μ.Ε.,  αποφάσισαν και οργάνωσαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, προβάλλοντας τα ειδικότερα αιτήματα του κλάδου τους συνδυασμένα με τα γενικότερα της ανεργίας, των μισθών πείνας, της κοινωνικής ασφάλισης, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αυτή τη μαζική, από τα κάτω κίνηση τόσων εργαζομένων, παρέβλεψαν οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο σωματείο μας, πιστοί στις κομματικές τους ταυτότητες, χρησιμοποιώντας πανομοιότυπα επιχειρήματα με τους ομοϊδεάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα του τύπου «κομματικό συλλαλητήριο», «κινητοποίηση από τα πάνω, είτε Π.Α.ΜΕ είτε ΓΣΕΕ είναι το ίδιο», «διασπαστική τακτική του ΠΑ.Μ.Ε» κ.α, για να απορρίψουν την πρότασή μας.

Συνάδελφοι,

Συζητάμε και παίρνουμε απόφαση ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ για την απεργία! Κανένας απεργοσπάστης! Παίρνουμε μέτρα για την οργάνωση της επιτυχίας της, αναλογιζόμενοι με ποιο πλαίσιο πάλης θα δώσουμε τη μάχη. Δεν έχουμε αυταπάτες! Μια απεργία δεν θα λύσει όλα μας τα προβλήματα. Μπορεί όμως να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην οργάνωση του αγώνα μέχρι την τελική νίκη. Η μαζικότητα είναι σημαντική, αλλά χωρίς κατεύθυνση ΤΑΞΙΚΗ, σαν τάξη ενάντια σε τάξη, εργάτες ενάντια στο κεφάλαιο, χάνεται η προοπτική.

Διεκδικούμε:

  • Γενναία χρηματοδότηση του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Μαζικές προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στον Οργανισμό σε αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης.
  • Καμία απόλυση. Κάθε απόλυση για οποιονδήποτε λόγο αποτελεί την έναρξη ενός κύματος απολύσεων που θα ακολουθήσει. Λήξη σύμβασης=Απόλυση.
  • ΟΧΙ σε κάθε μορφής αξιολόγηση του Οργανισμού ή των εργαζομένων. Τα κριτήρια βάσει των οποίων γίνεται η αξιολόγηση στον καπιταλισμό είναι βασισμένα στη λογική του κέρδους και της εντατικοποίησης της εργασίας. Η απεξάρτηση δεν είναι εμπόρευμα ούτε οι εργαζόμενοι μηχανές.
  • Επαναφορά των μισθών στα προ των περικοπών επίπεδα. Αποκατάσταση της ισχύος και της καθολικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Μέτρα για τη στήριξη των ανέργων που βρίσκονται στη φάση της Επανένταξης.

 

 

Δε θα συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα, δεν θα αποδεχτούμε να ζούμε με μειωμένες απαιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.