ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

Συλλαλητήριο Π.Α.ΜΕ. 11 Ιουνίου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ εργαζομένων του  imagesΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!
Σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο»!

Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιουνίου.

Συγκέντρωση:  19:30 μμ στην Ομόνοια.

Οι μάσκες πέφτουν! Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των κόκκινων γραμμών βαδίζουν στο τέλος τους. Κανένας να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν «αδιέξοδα». Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί, συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αν το νέο «μνημόνιο» βαφτίζεται συμφωνία ή το ανάποδο, έχει μηδαμινή σημασία όταν όλοι οι νόμοι που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραμένουν ανέγγιχτοι, βρίσκονται σε ισχύ και συνεχίζουν να τσακίζουν τις ζωές μας.

Να μη δώσουμε άλλο χρόνο! Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για το λαό και κέρδος για τη συγκυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία. Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές.

Ο Γολγοθάς για τους εργαζόμενους θα συνεχιστεί με νέα βάρβαρα μέτρα μείωσης του λαϊκού εισοδήματος και ισοπέδωση των κλαδικών μισθών, με νέα μέτρα στις συντάξεις, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία. Αυτά απαιτούν ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσία και σε αυτή τη συζήτηση έχει μπει ήδη η κυβέρνηση. Δηλαδή στο παζάρι για την επιπλέον κατακρεούργηση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, για την παραπέρα καταλήστευση του μόχθου μας!

Να μην περάσει ο συμβιβασμός, η ηττοπάθεια, η απογοήτευση!

Είναι πλέον φανερό “που πάει το πράγμα”. Η επίκληση των δημοψηφισμάτων δεν αποτελεί δημοκρατική ευαισθησία αλλά μεθόδευση ώστε να νομιμοποιηθούν εκβιαστικά και με το μαχαίρι στο λαιμό, οι νέες συμφωνίες από το λαό. Αντίστοιχα, οι κοινωνικοί διάλογοι που στήνει η κυβέρνηση έχουν στόχο να παραπλανήσουν και να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Να έχει ο νέος σφαγιασμός την αποδοχή των εργαζόμενων. Να υπογράψουμε την καταδίκη μας!

Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης!

Όχι άλλη υποχώρηση! Με τη δύναμη μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε! Με σωματεία γερά, με κίνημα που να χτυπάει απευθείας  τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με σταθερό το μέτωπο απέναντι σε ΕΕ-ΔΝΤ και τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς και στους κλάδους.

Έχουν ευθύνη οι νεόκοποι κυβερνητικοί συνδικαλιστές στους χώρους μας, που καταψηφίζουν σταθερά τις προτάσεις του Π.Α.ΜΕ. για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δίνοντας χρόνο στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της. Έχουν θράσος οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όταν καλούν σε αγώνες στήριξης της κυβέρνησης, για να πιεστούν τάχα οι δανειστές, όταν σπέρνουν την αυταπάτη στους συναδέλφους μας ότι μπορεί αυτή η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί προς όφελος του λαού, αν πιεστεί σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που επιζητούν είναι ο συμβιβασμός του λαού με τις απώλειες που υπέστη για τη σωτηρία του κεφαλαίου, η συναίνεσή του σε όποιο αντιλαϊκό-αντεργατικό μέτρο ακολουθήσει, η αποδοχή της λογικής του «μικρότερου κακού», του «και μη χειρότερα».

Την ίδια στιγμή, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση στους χώρους μας φτάνουν σε οριακά σημεία. Δομές και υπηρεσίες καταργούνται με τη λήξη της χρηματοδότησης από τα ΕΣΠΑ και σαν λύση προβάλλονται προσωρινές παρατάσεις με περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και αόριστες  υποσχέσεις για το απώτερο μέλλον, πάντα εξαρτώμενες από την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και πάντα μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια του ευρωμονόδρομου, της μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της απεξάρτησης, της υγείας, της πρόνοιας.

Τόσο οι αθρόες εισαγωγές εξυπηρετούμενων χωρίς να υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές που προωθείται από τη Διοίκηση του Ο.ΚΑ.ΝΑ., όσο και το σταμάτημα των εισαγωγών στα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα του ΚΕ.ΘΕ.Α. για τα οποία επίκειται κλείσιμο στις 21 Ιουλίου, αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος που «αλέθει» τους εξαρτημένους και τις οικογένειες τους στις μυλόπετρες του καπιταλισμού για δεύτερη φορά: την πρώτη όσο βρίσκονται στη χρήση, τη δεύτερη όταν αναζητούν απεξάρτηση.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!

Ενιαία οι εργαζόμενοι στην πρόληψη και την απεξάρτηση μαζί με τους εργαζόμενους στους άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς να αποτρέψουμε τους νέους σχεδιασμούς. Όλοι μαζί, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας χωρίς εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας. Είναι αγώνας που άφορα τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία. Μαζί με τις αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων, (ΠΑΣΕΒΕ), των αγροτών (ΠΑΣΥ), της νεολαίας (ΜΑΣ) των γυναικών (ΟΓΕ), οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο, στην καθημερινή πάλη, στο δρόμο του ασυμβιβάστου αγώνα για νέες διεκδικήσεις, για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν, να διεκδικήσουμε συνολικά τον πλούτο που παράγουμε.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση όλων των εφαρμοστικών-μνημονιακών νόμων. Αποκατάσταση όλων των απωλειών που είχαμε με τα μνημόνια (μισθολογικές, εργασιακές, ασφαλιστικές). Ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού. Μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα.
  • Καμία απόλυση-λήξη σύμβασης.
  • Γενναία χρηματοδότηση των φορέων Πρόληψης και Απεξάρτησης.
  • Καμία πληρωμή για υπηρεσίες πρόληψης και απεξάρτησης. Καμία πληρωμή για φάρμακα και Υγεία.
  • Αποκατάσταση της ισχύος και της καθολικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πρόληψη-θεραπεία-κοινωνική επανένταξη με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
  • ΟΧΙ στο κλείσιμο και στις συγχωνεύσεις δομών, σχολείων, νοσοκομείων.
  • Μέτρα για τη στήριξη των ανέργων που βρίσκονται στη φάση της Επανένταξης. Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.