ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕ.Θ.Ε.Α.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕ.Θ.Ε.Α.
(στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.)

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
την Παρασκευή 6 Νοέμβρη, 14:00μμ στο Μετς.

Η δύναμή μας είναι στην οργάνωση, στη συλλογική δράση, στον αγώνα!
Παίρνουμε ευθύνη, την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την Πέμπτη 12 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Γιατί:
• Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση ως τη μεγαλύτερη κατάκτηση του εργατικού κινήματος. Αντιστεκόμαστε στη συντριβή του κοινωνικού χαρακτήρα που έχει ακόμα απομείνει στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και στη μετατροπή της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και της σύνταξης σε ατομική υπόθεση που η παροχή τους θα εξαρτάται από τη δυνατότητα κάποιου να πληρώνει και από το πόσο θα πληρώνει!
• Αρνούμαστε τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών!
• Αντιδρούμε στη φοροληστεία!
• Απαιτούμε μέτρα προστασίας των ανέργων. Όχι στις ομαδικές απολύσεις!
• Δεν συμβιβαζόμαστε με τους μισθούς πείνας, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Κάλυψη των απωλειών τώρα! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων! Επαναφορά της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων!
• Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στην απεξάρτηση, την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, που αποσκοπούν στην απαλλαγή του κράτους από το κόστος με τη μετακύλισή του στις πλάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και που εξυπηρετούν την κερδοφορία των ιδιωτών. Όχι στη «συνέργεια»=συγχώνευση στεγνών προγραμμάτων με προγράμματα υποκατάστασης! Γενναία χρηματοδότηση για την Πρόληψη και την Απεξάρτηση! Μαζικές προσλήψεις εργαζομένων αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης με πλήρη εργασιακά δικαιώματα! Μετατροπή των «ευέλικτων» και ορισμένου χρόνου συμβάσεων των συναδέλφων μας σε αορίστου χρόνου με πλήρη απασχόληση και ένταξή τους στον Οργανισμό!
• Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου πλούτου, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας!
• Απαιτούμε τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που επιβιώνουν και φτάνουν στα σύνορά μας να τυγχάνουν ανθρώπινης μεταχείρισης και να μεταφέρονται άμεσα στον τόπο που επιθυμούν να μεταβούν. Όχι άλλοι πνιγμοί στις θάλασσές μας!

Κανένας να μην υποταχθεί στην απογοήτευση και στη μοιρολατρία, στη λογική του χαμένου μεροκάματου ή της αναποτελεσματικότητας των αγώνων. Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας και με συναίσθηση της επιμονής και της αντοχής που χρειάζεται να έχουμε, ώσπου οι αγώνες να γίνουν αντίστοιχοι των αναγκών, να συμμετάσχουμε στη Γενική μας Συνέλευση –το ανώτατο και αποφασιστικό συλλογικό όργανο του σωματείου μας- να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις με ευθύνη για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας.

Δεν αφήνουμε τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του Δ.Σ. να υποσκάψει τις αγωνιστικές διαθέσεις, τη δίκαιη οργή για τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος του λαού προκειμένου να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρήσεων. Η γραμμή τους στο κίνημα είναι γραμμή συμβιβασμού και προσαρμογής και σαν τέτοια οι εργαζόμενοι πρέπει να της γυρίσουν την πλάτη: πρόκειται για γραμμή που οδήγησε στην ήττα! Σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί κάτι –έστω και μικρό- να κατακτηθεί χωρίς αγώνα και συμμετοχή των εργαζομένων στη διεκδίκησή του. Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη επιλέγουν το μικρότερο κακό και συμβάλλουν στη μείωση των απαιτήσεων. Αποπροσανατολίζουν από το κύριο μέτωπο και τη βασική αντίθεση ανάμεσα στα συμφέροντα των εργαζομένων και τα συμφέροντα του κεφαλαίου και εξαντλούν τις προτάσεις τους και την αγωνιστικότητά τους σε επιμέρους ζητήματα που, ακόμα κι αν επιλυθούν, σε τίποτα δεν θα ανατρέψουν την κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων. Οι υπηρεσίες τους στην «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση σφραγίστηκαν με το τρίτο μνημόνιο και τα «προαπαιτούμενα», που τώρα γίνονται εφαρμοστικοί νόμοι! Δεν πιστεύουν στη δύναμη του κινήματος και γι’ αυτό υπονομεύουν τους αγώνες! Μην τους επιτρέψουμε για ακόμα μια φορά να στηρίξουν την όποια κυβέρνηση στην εφαρμογή της φιλομονοπωλιακής αντιλαϊκής πολιτικής της, στην υλοποίηση των σχεδιασμών της για την κοινωνική ασφάλιση, την απεξάρτηση, την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία!

Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ενιαία, πλήττει τα θεμελιακά μας δικαιώματα και δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο ή εργαζόμενο. Εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες, όλοι πλήττονται από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και κανένα «ισοδύναμο» δεν θα γλιτώσει κανέναν από τη θύελλα που έρχεται: ό,τι θα περισωθεί από τη μία τσέπη, θα του το πάρουν από την άλλη. Πολύ περισσότερο, αν τελικά ισχύσουν ΚΑΙ τα μέτρα ΚΑΙ τα ισοδύναμα!

Μόνη απάντηση σε αυτή την επίθεση μπορεί να δώσει ένα ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα, απαλλαγμένο από εξαρτήσεις από εργοδότες και κυβερνήσεις, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που θα βάζει απέναντι τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων, το κεφάλαιο και την κερδοφορία του, και όχι τη μία ή την άλλη μορφή διαχείρισης της εκάστοτε αστικής κυβέρνησης. Ένα κίνημα απεγκλωβισμένο από αυταπάτες για τη δυνατότητα άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής στα πλαίσια της ΕΕ, της καπιταλιστικής διαχείρισης, που δεν θα αρκείται στο να επιλέγει κυβέρνηση-σφαγέα των δικαιωμάτων του, που θα έχει τοποθετήσει στο περιθώριο τους «εργατοπατέρες» της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που το χειραγωγούν και το αποπροσανατολίζουν, που θα χαράζει το δρόμο για τη δική του εξουσία, τη δική του οικονομία η οποία θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Μαζί με το Π.Α.ΜΕ., μαζί με τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις
στις 10:30πμ στην Ομόνοια

Προσυγκέντρωση στις 10:00πμ στην πλατεία Κάνιγγος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.