AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

4434986188_b8b5e00a1e

Συνάδελφοι/ισσες,

την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, απεργούμε ενάντια στην ολοκληρωτική καταστροφή που φέρνει το τρίτο και ακόμη πιο βάρβαρο μνημόνιο, του αριστερού νεοφιλελευθερισμού. Η ψήφιση του προϋπολογισμού και οι ισοπεδωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό αυξάνουν την ανεργία, τη φτώχια και αφανίζουν τα ήδη ακρωτηριασμένα εργασιακά δικαιώματα. Δημιουργούν τη βάση για μια αποικιακού τύπου ανάπτυξη με όρους φαβέλας και υποδούλωσης.

Έτσι, μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την αδυναμία και την φτώχια μιας χώρας και ενός λαού, κάνοντας  τον να νιώθει ανήμπορος, παρακολουθώντας  τη υποταγή των κυβερνώντων τόσο στο κεφάλαιο, όσο και στα γεωπολιτικά παιγνίδια των ισχυρών, ξεπουλώντας όσο όσο την αξιοπρέπεια και το μόχθο του λαού μας μεγαλώνοντας την απελπισία του. Αντάλλαγμα, η παράταση της εξουσίας τους, με την υπηρέτηση των αδιέξοδων -για το λαό- πολιτικών, των «συμμάχων» τους.

Συμμετέχουμε στην απεργία. Τους δείχνουμε ότι δεν παραδινόμαστε και δεν τα παρατάμε, αντίθετα αναλαμβάνουμε εμείς οι ίδιοι τις τύχες και τις ευθύνες μας.

Καμιά διασυρμένη και ξεπουλημένη ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ δεν μας καλούν. Άλλωστε αποτελούν μέρος της ήττας και της συνθηκολόγησης.

Μας καλεί πάνω απ’ όλα η συνείδηση μας, η αξιοπρέπεια και το δίκιο μας.

Στεκόμαστε ενάντια στον παραλογισμό της κυβέρνησης που … «συμμετέχει» στις απεργίες μαζί με τα θύματά της πολιτικής της.

Ενάντια στις «δεξιές» και «αριστερές» πολιτικές που δημιουργούν στρατιές ανέργων, «αόρατους» και ελαστικούς εργαζόμενους, που εξαναγκάζουν το λαό σε φτώχεια, ταπείνωση και εξαθλίωση, χιλιάδες νέους σε φυγή στο εξωτερικό, διαλύουν την παιδεία και τη συλλογική μνήμη.

Ενάντια στους «ταξικιστικούς» εργατοπατέρες και τις πολιτικές τους, που από το ρόλο του ο καθένας, αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προοπτική μιας αυθεντικής κοινωνικής παρέμβασης και συντηρεί τη χρεοκοπημένη και αντιδραστική κοινοβουλευτική λειτουργία των μειοψηφιών και της αντιπροσώπευσης που καταστρέφει τις ζωές μας.

Είμαστε η πλειοψηφία και παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, χωρίς πατροναρίσματα και καθοδήγηση από τις κομματικές μαριονέττες και τους συντελεστές του εξαθλιωμένου πολιτικού συστήματος.

Διαδηλώνουμε την αντίσταση μας, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της ψήφισης του νόμου για το ασφαλιστικό

Ενάντια στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα

Ενάντια στην αντιπροσώπευση που οδηγεί στη χειραγώγηση των αγώνων

Μας δυναμώνει η αλληλεγγύη που χτίζεται με κοινούς αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς πολέμους και μετανάστευση

Διαδηλώνουμε την ανάγκη μας για αντίσταση, δημιουργία και όραμα

 

Προσυγκέντρωση: 10:30 στο Μουσείο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.