Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης

αρχείο λήψης

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕ.Θ.Ε.Α.

(στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.)

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στο στόχαστρο κυβέρνησης-ΕΕ βρίσκεται το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Πιστοί στην στρατηγική εξυπηρέτησης του κεφαλαίου, θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων, κάνοντας ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη με το να κλέβουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και να απαλάσσουν κράτος και εργοδοσία από το «κόστος» των εισφορών τους.

Η επίθεσή τους, που αξιοποιεί τις προηγούμενες ανατροπές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχει στόχο αυτή η κυβέρνηση να βάλει την οριστική ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, να εξαφανίσει κάθε προστασία που με τους αγώνες της είχε κατακτήσει η εργατική τάξη ώστε να μην μένει κανείς απροστάτευτος σε περίπτωση ασθένειας, αναπηρίας, χηρείας, γήρατος, και να εξαρτάται το όποιο δίχτυ προστασίας από τις ατομικές εισφορές του. Σε συνδυασμό με την ανεργία, τις ελαστικές μορφές εργασίας, την αύξηση των ορίων ηλικίας και των όρων συνταξιοδότησης, καθώς  και με την ισοπεδωτική εξίσωση ανδρών-γυναικών, οι ανατροπές για τις νεότερες γενιές και ιδιαίτερα για τις γυναίκες οδηγούν σε μια βαρβαρότητα άνευ προηγουμένου. Ταυτόχρονα ανοίγονται νέα πεδία κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους στους τομείς της Ασφάλισης, της Υγείας και της Πρόνοιας, σπρώχνοντας τους εργαζόμενους να πληρώνουν πολλαπλάσια για να έχουν, αν έχουν, κάποια στοιχειώδη κάλυψη ανάλογα με την πορεία των κερδών της εταιρείας στην οποία επένδυσαν τις εισφορές τους.

Συνάδελφοι,

Τα νέα μέτρα είναι προαποφασισμένα για την κυβέρνηση και την ΕΕ: ασφαλιστικό, εργασιακά, φορολογία. Δεν είναι προαποφασισμένα για τους εργαζόμενους! Είναι στο χέρι του εργατικού κινήματος να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή τους! Με τη μαζικοποίηση και ισχυροποίησή του, με την άρνησή του να παζαρέψει πόσα και πώς θα τα χάσει, με το να θέσει στο επίκεντρο των αιτημάτων του τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και την ικανοποίησή τους ΤΩΡΑ και όχι στο απώτερο μέλλον της πιθανής ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, όπως του υπόσχονται.

Γίνεται ολοένα και περισσότερο κατανοητό ότι όλες οι προηγούμενες ανατροπές ήρθαν για να μείνουν, ότι είτε με ύφεση είτε με ανάπτυξη αποτελούν όρους για την κερδοφορία των μονοπωλίων. Πολύ περισσότερο να σκεφτούν οι εργαζόμενοι ότι δεν διαφαίνεται διεθνώς προοπτική ανάκαμψης για την καπιταλιστική οικονομία, αντιθέτως ένας κύκλος νέας συγχρονισμένης κρίσης είναι πιθανός, σε ένα περιβάλλον όπου οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και φουντώνουν οι εστίες πολέμου, εμπλέκοντας τους λαούς σε ξένους προς τα συμφέροντά τους ανταγωνισμούς, με καταστροφικές συνέπειες για τους ίδιους, αλλά λυτρωτικές για τα συσσωρευμένα κεφάλαια των μεταξύ τους ανταγωνιζόμενων καπιταλιστών που ψάχνουν εναγωνίως διεξόδους για να τα πολλαπλασιάσουν.

Η ευθύνη όλων μεγαλώνει!

Καλούμαστε να πάρουμε θέση απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε! Ή με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους σπουδαστές και όσους αγωνίζονται καθημερινά στους δρόμους, να κάνουμε πράξη το σύνθημα

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Ολους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Ή αδρανοποιημένοι παθητικοί θεατές της σφαγής των δικαιωμάτων μας: είτε στοιχιζόμενοι πίσω από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, είτε απέχοντας από τις συλλογικές διαδικασίες ως ένδειξη διαμαρτυρίας και καταδίκης του εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σκεφτείτε ποιον ευνοεί μια τέτοια στάση!

Αντίπαλός μας είναι το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Στην ενιαία επίθεση που εξαπολύουν χρειάζεται εξίσου ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους. Σε αυτή την αντιπαράθεση, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στηρίζουν την κυβερνητική προπαγάνδα για τους «κακούς δανειστές», για τις κινητοποιήσεις που ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης, για την καταστροφή που θα έρθει αν δεν γίνουν «μεταρρυθμίσεις», για την επίλυση των διαφορών μέσω των  «κοινωνικών διαλόγων» κ.ο.κ. Οι ηγεσίες αυτές αποτελούν εμπόδιο που πρέπει και μπορούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πολύ πιο άμεσα και αποτελεσματικά να το παραμερίσουν, να το ανατρέψουν. Με τη συμμετοχή στα σωματεία, τη συζήτηση και την οργάνωση της πάλης από τα κάτω μπαίνουν οι βάσεις της ισχυροποίησης και της ενιαιοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος, συνειδητοποιείται η κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο αγώνας για να έχει αποτελέσματα, ανατρέπεται στην πράξη η αδράνεια των πολλών και η ανάθεση στους «λίγους» να κάνουν ό,τι νομίζουν χωρίς έλεγχο από τις Γενικές Συνελεύσεις του σωματείου, χωρίς δυνατότητα ανατροπής της γραμμής που ακολουθείται, όταν αυτή αποδεικνύεται αναποτελεσματική και παύει να εκφράζει τα μέλη του σωματείου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στα δύο χρόνια -και πλέον!- της θητείας του Δ.Σ, στο οποίο συμμετείχαμε με βάση τη δύναμη που μας έδωσαν οι συνάδελφοι στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, προσπαθήσαμε και είχαμε σταθερό προσανατολισμό στο να γίνονται συχνά Γ.Σ., να συζητιούνται όλα τα ζητήματα που επηρεάζουν τις ζωές μας συνολικά και να παίρνονται αποφάσεις από τα κάτω για τις μορφές πάλης και την οργάνωση τους. Προσπαθήσαμε να έχουμε συχνή επαφή με τους συναδέλφους, να ενημερώνουμε και να συζητάμε για τις εξελίξεις και να καλούμε σε οργάνωση του αγώνα με συγκεκριμένες προτάσεις. Το αντι-Π.Α.ΜΕ.  μένος των άλλων δυνάμεων στο Δ.Σ. περίσσεψε όλο το προηγούμενο διάστημα, τώρα όμως είναι ώρα να βγουν συμπεράσματα για τη στάση και τη δράση τους.

Με κριτήριο το τι είδους κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα και σε τι σωματεία αυτό θα στηρίζεται, συμμετέχουμε μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις, κρίνουμε και κρινόμαστε για την έως τώρα πορεία του Συλλόγου. Καλούμε τους συναδέλφους να καταψηφίσουν τον απολογισμό του Δ.Σ. και να ενισχύσουν την Αγωνιστική Συσπείρωση στις επόμενες εκλογές με την ψήφο τους και με τη συμμετοχή τους.

Παίρνουμε αποφάσεις και οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια και στην απεργία στις 4 Φλεβάρη ενάντια στο έγκλημα απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Γιατί έχουμε τη δύναμη να το εμποδίσουμε!

Ο αντιασφαλιστικός νόμος με οποιαδήποτε μορφή αποκτήσει, να μη φτάσει στη Βουλή. Να αποσυρθεί! Δε διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις, δεν φτιασιδώνεται, δεν αλλάζει. Μόνο ανατρέπεται!

Ή τα κέρδη των μονοπωλίων ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.