ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ :ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ –

apergia-poreia-1070

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ

Συνάδελφοι/ισσες,
Η υπογραφή του 3ου Μνημονίου από την κυβέρνηση, μέσω των εφαρμοστικών του νόμων, μετατρέπει ουσιαστικά την εθνική κοινωνική ασφάλιση σε προνοιακό φιλοδώρημα, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει την κρίση της εργασίας και της παραγωγής, στην αποικιοποιημένη Ελλάδα. Μια κρίση που περιλαμβάνει τεράστια ανεργία, απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων, επισφαλή και μαύρη εργασία, λουκέτο σε επιχειρήσεις, καταστροφή του αγροτικού τομέα, κ.α.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την διπλή οργουελιανή γλώσσα των προκατόχων της, από τη μια βαπτίζει με επικοινωνιακές ταχυδακτυλουργίες το «ασφαλιστικό μνημόνιο» ως …ταξικό υπέρ των αδυνάτων και από την άλλη κάνει γαργάρα ότι «συνεμορφώθην με τας υποδείξεις» του ευρωγερμανικού κουαρτέτου και των ντόπιων παρασιτικών και κλεπτοκρατικών μεγαλοαστικών ελίτ.

Βέβαια, η λεηλασία των κοινωνικών Ταμείων, είναι παλιά ιστορία που ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄50, όταν τα αποθεματικά τους έγιναν δανεικό και αγύριστο κεφάλαιο για τις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις του μετεμφυλιακού καθεστώτος. Οι πράξεις του έργου, συνεχίστηκαν με το σημιτικό τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, τα καραμανλικά δομημένα ομόλογα, το κούρεμά τους με το βενιζελικό PSI, αλλά και τη διαχρονική πολιτική για περικοπές, την εισφοροδιαφυγή, τις πελατειακές «εθελούσιες» εξόδους, τη νομιμοποίηση στρεβλώσεων και «συναινέσεων» από τις κομματικές και κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Τώρα το έργο, συνεχίζεται με αριστερό προφίλ. Στην ουσία, με τον τρόπο αυτό τελειώνει το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα με την μετατροπή του αναδιανεμητικού συστήματος στο ατομικό κεφαλαιοκρατικό νεοφιλελεύθερο. Έτσι, ένα συλλογικό κοινωνικό δικαίωμα μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση. Η μεγάλη αντικοινωνική «μεταρρύθμιση» του Ρηγκανισμού και του Θατσερισμού, των αρχών του ΄80, έμελλε και στην χώρα μας, να ολοκληρωθεί (αν βέβαια την αφήσουμε) από μια νεοφιλελεύθερη «αριστερά». Το κράτος, ουσιαστικά αποσύρεται από την αναδιανεμητική χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, κρατώντας μόνο την παροχή εισφορών για ανέργους, ασθενείς και άλλες πολύ ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας, αφενός γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και αφετέρου, για να τονίζει το «ταξικό» της άλλοθι.

Το σχέδιο του ασφαλιστικού, προωθεί κατώτατη βασική σύνταξη 348 ευρώ (100 ευρώ λιγότερα από την τωρινή κατώτατη σύνταξη του Ι.Κ.Α). Ο μισθός θα προκύπτει από τον υπολογισμό των μισθών όλου του εργάσιμου βίου και όχι μόνο της τελευταίας πενταετίας, το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι μικρότερο με αποτέλεσμα και η ανταποδοτική και η συνολική σύνταξη να είναι πολύ μικρότερες από σήμερα.

Με τον τρόπο αυτόν οι νεοαποικιοκράτες της Ε.Ε, συνεταιρικά με την πειθήνια μεγαλοαστική τάξη της χώρας και το πολυεθνικό κεφάλαιο, ξεμπερδεύουν οριστικά με μηδαμινά ποσά με το κόστος της ασφάλισης, οδηγώντας σε πολύ μικρές συντάξεις, σε εξαθλιωμένους συνταξιούχους, ελάχιστα δικαιώματα, σχεδόν ανύπαρκτες παροχές υγείας και περίθαλψης, δουλειά μέχρι τον θάνατο, περιπλανώμενους νέους εργαζόμενους, ειδικές οικονομικές ζώνες δουλείας, κ.α. Παράλληλα, η σταδιακή μετατόπιση του Ασφαλιστικού συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό (βασική σύνταξη, ατομικές μερίδες και επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης) σε συνδυασμό με την
διαχείριση με όρους αγοράς των αποθεματικών στο Νέο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής ασφάλισης στον οποίο υπάγονται από 1/1/2016 όλα τα ταμεία, βοηθάει στην επέκταση του ρόλου των ιδιωτικών ασφαλιστικών.

Κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα, μια χώρα με κατεστραμμένο παραγωγικό ιστό, απομονωμένους εργαζόμενους σε καθεστώς οικονομικής καταστολής, εκατομμύρια άνεργους, χιλιάδες πρόσφυγες «αποθηκευμένους» σε άθλιες συνθήκες και με ρημάδι τον συνεκτικό κοινωνικό της δεσμό, θα είναι αδύνατον να ανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία μέσα στους ιμπεριαλιστικούς μετασχηματισμούς της Ε.Ε και της Ανατολής και να κατευθυνθεί στη δημιουργία ενός κοινωνικού συστήματος που οι εργαζόμενοι ορίζουν τον κοινωνικό πλούτο που παράγουν.

• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο- αργός θάνατος.

•Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, εργαζόμενους και άνεργους.

• Αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση χρόνων εργασίας.

• Διατήρηση και ενίσχυση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, μέσα σε ένα κοινωνικό δημοκρατικό συμμετοχικό καθεστώς που θα αναγεννήσει την παραγωγική συγκρότηση της χώρας από τους ίδιους τους πολίτες της.

ΟΛΟΙ την Πέμπτη 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ είμαστε στο δρόμο, για να ακυρώσουμε τη θανατική καταδίκη του μέλλοντός μας.

Συγκέντρωση στο χώρο των πρωτοβάθμιων Σωματείων, στο Μουσείο, στις 10.30πμ

Εκ του Δ.Σ 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.