Συνάντηση ΔΣ με Διευθυντή

Ενημέρωση Διοικητικού Συμβουλίου, 12/4/2016

Την Παρασκευή 8/4/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων με τον Διευθυντή του Οργανισμού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τις δύο πλευρές και είναι ανοικτά και επιχειρήθηκε μια πρώτη προσέγγιση σχετικά με τη στάση των δύο μερών για γενικότερα θέματα στον Οργανισμό και το εξωτερικό περιβάλλον.

Για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε διαπραγμάτευση από τις αρχές του έτους, υπήρξε ταύτιση στο ότι πρέπει να ανανεωθεί τουλάχιστον με ότι ίσχυε, με την πρόβλεψη πως δεν θα αποκλείεται πλέον καμία κατηγορία προσωπικού αορίστου χρόνου από οτιδήποτε ρυθμίζει.

Συμφωνία απόψεων υπήρξε επίσης στην αναγκαιότητα να παραταθεί και ο Κανονισμός Εργασίας του Οργανισμού, ο οποίος αποτελεί επίσης προϊόν συλλογικής ρύθμισης, μέχρι να ετοιμαστούν οι δύο πλευρές να συζητήσουν για την επικαιροποίησή του.

Από την πλευρά του ΔΣ, τονίστηκε το ότι τόσο για τη σύμβαση όσο και για τον κανονισμό, θα πρέπει να υπάρξουν, σε κάθε περίπτωση, αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων. Ειδικά για τον Κανονισμό Εργασίας, θα πρέπει να ξεκινήσουν διαδικασίες από την πλευρά των εργαζομένων που θα καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις για τις αλλαγές που επιθυμεί ο Σύλλογος. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι εφικτό νωρίτερα από τον Οκτώβριο του 2016.

Για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας, το οποίο λήγει στις 31/5/2016, δεν βρίσκεται μέχρι τώρα κάποιος τρόπος για την ανανέωσή του, καθότι ο νόμος 4336 δεν επιτρέπει την ανανέωση τέτοιου είδους μη μισθολογικών παροχών. Το Υπουργείου Υγείας έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και δηλώνει ότι το αντιμετωπίζει με κατανόηση. Ο Σύλλογος Εργαζομένων θα συνεχίσει να πιέζει στην κατεύθυνση της ανανέωσης και στη συμπερίληψη των συναδέλφων μερικής απασχόλησης σε αυτό.

Σχετικά με τα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα, ο Διευθυντής μας ενημέρωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης από το ΚΕΘΕΑ και αναζητείται από κοινού με το Υπουργείο λύση για τη συνέχισή τους, ει δυνατόν χωρίς διακοπή.  Το ίδιο και για τις δομές που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Νιάρχος. Ενημερωθήκαμε πως ο Οργανισμός έχει ζητήσει τη συνέχισή τους με θετική καταρχήν ανταπόκριση και αναμένεται η συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος τον Ιούνιο.

Για την εκτός έδρας αποζημίωση, ο Διευθυντής μας ενημέρωσε πως θα καταβάλλεται με το ισχύον καθεστώς μέχρι το τέλος Απριλίου και μετά θα εφαρμοστεί ο νόμος που δυσχεραίνει σημαντικά τη λειτουργία του οργανισμού. Αναζητείται με το Υπουργείο η δυνατότητα εξαίρεσης του Οργανισμού χωρίς ωστόσο κάτι χειροπιαστό για το άμεσο μέλλον.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν σε ειδικότερα θέματα των συναδέλφων μερικής απασχόλησης όπως η αναγνώριση της προϋπηρεσίας από το Υπουργείο Παιδείας και η δυνατότητα συμμετοχής τους στις εσωτερικές προκηρύξεις θέσεων. Για το πρώτο δηλώθηκε αναρμοδιότητα ενώ η συμμετοχή στις προκηρύξεις επίκειται να κριθεί δικαστικά, ενώ αναφορά έγινε και στο καθεστώς της μαθητείας στις Παραγωγικές Μονάδες του ΚΕΘΕΑ.

Τέλος, καταβάλλονται προσπάθειες για την επιτάχυνση της διαδικασίας των 35 προσλήψεων προσωπικού θεραπείας που έχουν εγκριθεί στον Οργανισμό.

Θα θέλαμε να τονίσουμε πως η συνάντηση ήταν μια συνάντηση γνωριμίας, πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ του ΔΣ και της Διεύθυνσης και όχι μια διαδικασία διαπραγμάτευσης για οποιοδήποτε θέμα. Τις θέσεις του Συλλόγου και τη στρατηγική διαπραγμάτευσης θα τις καθορίσουμε όλοι μαζί στις επικείμενες συνελεύσεις.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.