Ενημέρωση Διοικητικού Συμβουλίου 18/7/2016

 1. Υπογραφή της νέας ΣΣΕ.
 2. Ασφαλιστικό Συμβόλαιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 3. Ψυχοδιαγνωστικά.
 1. Συλλογικές διαπραγματεύσεις

Υπογράφηκαν σήμερα οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μεταξύ του Συλλόγου και της Διεύθυνσης του Οργανισμού. Όπως είχε αποφασιστεί και στις Συνελεύσεις, με τις νέες Συμβάσεις, παρατείνονται ουσιαστικά οι όροι των προηγούμενων Συμβάσεων, οι οποίες είχαν λήξει την 31/12/15, μέχρι την 31/12/16. Η παράταση αφορά τόσο στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όσο και στον Κανονισμό Εργασίας του Οργανισμού.

Με την υπογραφή των Συμβάσεων, ενεργοποιείται η διαδικασία συγκρότησης επιτροπής μεταξύ του Συλλόγου και της Διεύθυνσης για το σύστημα αξιολόγησης προσωπικού του Οργανισμού. Η σύσταση της Επιτροπής προβλεπόταν από την προηγούμενη Σύμβαση και οφείλει να παραδώσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ τις προτάσεις της για το σύστημα αξιολόγησης μέχρι την 31/12/16.

Με βάση τα παραπάνω, το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε να ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο η διαδικασία, μέσω Συνελεύσεων, μέσα από την οποία θα πρέπει να αποφασιστούν οι θέσεις των εργαζομένων σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τις νέες Συμβάσεις που θα ξεκινήσουν με τη νέα χρονιά. Οι θέσεις αυτές θα αφορούν στη Συλλογική Σύμβαση αλλά και στον κανονισμό εργασίας. Το ΔΣ θεωρεί ότι μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει να διασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων  και να είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης ως αναγκαία προϋπόθεση επιτυχίας.

Τα κείμενα των Συμβάσεων μπορείτε να τα διαβάσετε στη σελίδα του Συλλόγου sekethea.wordpress.com

 1. Συμβόλαιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Στην προσπάθειά μας για εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τη συνέχιση της ασφαλιστικής κάλυψης του προσωπικού του ΚΕΘΕΑ και προκειμένου να έχουμε ένα πρώτο στίγμα του κόστους μιας τέτοιας κάλυψης, έχουμε ήδη ζητήσει από τέσσερις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες την έκδοση προσφοράς με βάση τις παρακάτω επιθυμητές καλύψεις:

 1. ασφάλιση ζωής 20.000 ευρώ
 2. μόνιμη ολική ανικανότητα από ασθένεια 20.000 ευρώ
 3. ασφάλιση θανάτου & μόνιμης ολικής /μερικής ανικανότητας από ατύχημα η ασθένεια 20000 ευρώ
 4. ασφάλιση πρόσκαιρης ολικής ανικανότητας από ατύχημα 600 ευρώ /μήνα (από την 31η μέρα και μέχρι 6 μήνες )
 5. ασφάλιση πρόσκαιρης ολικής ανικανότητας από ασθένεια 600 ευρώ /μήνα (από την 31η μέρα και μέχρι 6 μήνες )
 6. ευρεία νοσοκομειακή περίθαλψη 10.000 ευρώ / περίπτωση
 7. εξωνοσοκομειακή περίθαλψη 1.500 ευρώ / έτος με δυνατότητα επιλογής ιατρού

Οι καλύψεις προέκυψαν ύστερα από έρευνα σε σχέση με τα συνήθη ομαδικά νοσοκομειακά συμβόλαια στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Οφείλουμε ωστόσο εδώ να επισημάνουμε δύο πράγματα.

Πρώτον, ότι το κόστος ανά άτομο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον αριθμό εργαζομένων που θα ασφαλιστούν. Όσο περισσότεροι, τόσο μικρότερο το κόστος.

Δεύτερον, οι παραπάνω καλύψεις είναι ενδεικτικές, ζητούνται ώστε να έχουμε ένα συγκρίσιμο μέγεθος και μπορεί να τροποποιηθούν στο τελικό συμβόλαιο, συναρτήσει και του κόστους.

Οι απαντήσεις αναμένονται εντός του Ιουλίου. Στη συνέχεια και μετά από περαιτέρω επεξεργασία, θα μπορέσουμε στις Συνελεύσεις του Σεπτεμβρίου να αποφασίσουμε στο αν και πως θα προχωρήσουμε στην υπογραφή συμβολαίου.

 1. Ψυχοδιαγνωστικά

Είναι γνωστό πως η παράταση λειτουργίας των Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του Οργανισμού φτάνει στο τέλος της στις 14/9/16. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί, απ’ όσο γνωρίζουμε, κάποιος τρόπος για τη συνέχιση της λειτουργίας τους και η όποια ένταξή τους σε νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα δεν είναι δυνατή σε αυτή τη χρονιά. Ως σύλλογος εργαζομένων οφείλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας με όλους αυτούς που θεωρούν ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες δεν μπορεί να διακόπτουν τη λειτουργία τους όχι μόνο εξαιτίας των θέσεων εργασίας που χάνονται αλλά πρωτίστως εξαιτίας των υπηρεσιών προς την κοινωνία που εξαλείφονται.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα δεν μπορούν να υποκατασταθούν από άλλες μονάδες του ήδη οριακά λειτουργούντος Οργανισμού. Οι δε εξυπηρετούμενοι από τα Κέντρα δεν μπορούν επίσης να παραπεμφθούν σε άλλες δομές που να παρέχουν ίδιες ή έστω παρεμφερείς υπηρεσίες.

Καλούμε τη Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ να εντείνουν τις προσπάθειες για τη χωρίς διακοπή συνέχιση της λειτουργίας των Ψυχοδιαγνωστικών και ταυτόχρονα θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να συμβάλλουμε από τη μεριά των εργαζομένων στην επίλυση του προβλήματος στην πάγια θέση του Συλλόγου: την ένταξη των μονάδων αυτών στο οργανόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ως πάγιες δομές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.