Ενημέρωση Διοικητικού Συμβουλίου 8/9/2016

  1. Ψυχοδιαγνωστικά.
  2. Ασφαλιστικό Συμβόλαιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  3. Επιτροπή για το σύστημα αξιολόγησης.
  4. Προετοιμασία Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Ψυχοδιαγνωστικά

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, τα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά κέντρα του ΚΕΘΕΑ δεν θα λειτουργήσουν.

Είναι γνωστό πως η παράταση λειτουργίας των Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του Οργανισμού φτάνει στο τέλος της στις 14/9/16. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί, απ’ όσο γνωρίζουμε, κάποιος τρόπος για τη συνέχιση της λειτουργίας τους και η όποια ένταξή τους σε νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα δεν είναι δυνατή σε αυτή τη χρονιά.

Είχαμε ήδη εκφράσει τη θέση μας ότι, ως σύλλογος εργαζομένων, οφείλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας με όλους αυτούς που θεωρούν ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες δεν μπορεί να διακόπτουν τη λειτουργία τους όχι μόνο εξαιτίας των θέσεων εργασίας που χάνονται αλλά πρωτίστως εξαιτίας των υπηρεσιών προς την κοινωνία που εξαλείφονται.

Ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα δεν μπορούν να υποκατασταθούν από άλλες μονάδες του ήδη οριακά λειτουργούντος Οργανισμού. Οι δε εξυπηρετούμενοι από τα Κέντρα δεν μπορούν επίσης να παραπεμφθούν σε άλλες δομές που να παρέχουν ίδιες ή έστω παρεμφερείς υπηρεσίες.

Για να υπογραμμίσουμε τις θέσεις  μας, αποφασίσαμε να προκηρύξουμε τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη και να δώσουμε συνέντευξη τύπου για το θέμα. Ζητάμε σταθερή υποστήριξη των ατόμων με διπλή διάγνωση. Συνεχή λειτουργία των Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ. Σεβασμό στο έργο των εργαζομένων.

Θα ακολουθήσει άμεσα ειδικότερη ανακοίνωση για το θέμα αυτό.

Συμβόλαιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Η προσπάθεια μας για εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τη συνέχιση της ασφαλιστικής κάλυψης του προσωπικού του ΚΕΘΕΑ έχει ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο καθώς έχουμε στα χέρια μας προσφορές από τέσσερις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Σε δεύτερη φάση, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια ευρεία επιτροπή αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και από συναδέλφους εκτός ΔΣ, οι οποίοι έχουν εμπειρία κύρος και διάθεση να βοηθήσουν. Έργο της επιτροπής θα είναι α) να διαπραγματευθεί με τις εταιρείες με βάση τις προσφορές που έχουν καταθέσει, β) να ομογενοποιήσει τις προσφορές των εταιρειών ώστε το τίμημα να είναι συγκρίσιμο καθώς θα αναφέρεται στις ίδιες καλύψεις και γ) να προκρίνει την καλύτερη προσφορά από οικονομικής άποψης που θα ανταποκρίνεται στις επιθυμητές καλύψεις. Στη συνέχεια, η καλύτερη αυτή προσφορά στη σχέση παροχών/κόστους θα τεθεί προς έγκριση από όλους τους εργαζόμενους μέσα από την προσφορότερη διαδικασία.

Οφείλουμε εδώ να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις.

Καταρχάς, η ομογενοποίηση των προσφορών κρίνεται απαραίτητη μιας και δεν ταυτίζονται όλες ως προς το σκέλος των καλύψεων, των προϋποθέσεων και, κατά συνέπεια, ως προς το κόστος. Για να μπορέσει να υπάρξει εύκολη και αντικειμενικά δυνατή σύγκριση ως προς το κόστος, χρειάζεται αυτό να ανταποκρίνεται στις ίδιες καλύψεις και προϋποθέσεις ασφάλισης.

Η πρόκριση εκ μέρους της Επιτροπής που θα δημιουργηθεί της καλύτερης προσφοράς, θα γίνει με διαφάνεια και το πόρισμα και το σκεπτικό της πρότασης θα δημοσιοποιηθούν.

Τέλος, η έγκριση ή απόρριψη της καλύτερης πρότασης που θα τεθεί υπόψη του συνόλου των εργαζομένων ενέχει και την υποχρέωση ασφάλισης με βάση τους όρους που θα τεθούν με την πρόταση. Η ανακοίνωση των ονομάτων που θα μετέχουν στην επιτροπή θα γίνει πολύ σύντομα.

Επιτροπή για το σύστημα αξιολόγησης

Σε συνέχεια της υπογραφής των Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενεργοποιείται η διαδικασία συγκρότησης επιτροπής μεταξύ του Συλλόγου και της Διεύθυνσης για το σύστημα αξιολόγησης προσωπικού του Οργανισμού. Η σύσταση της Επιτροπής προβλεπόταν και από την προηγούμενη Σύμβαση και οφείλει να παραδώσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ τις προτάσεις της για το σύστημα αξιολόγησης μέχρι την 31/12/16. Για την άμεση έναρξη της διαδικασίας, το ΔΣ αποφάσισε να ορίσει ως μέλη της επιτροπής τους Δημήτρη Κολοκάθη, Αλέξανδρο Τάντο και Θανάση Τζιούμπα. Θα αποσταλεί άμεσα και επίσημη επιστολή προς τον Διευθυντή ΚΕΘΕΑ με την ενημέρωση για τους εκπροσώπους του Συλλόγου ώστε να οριστούν τα μέλη από την πλευρά του Οργανισμού και να δρομολογηθούν οι εργασίες της Επιτροπής.

Προετοιμασία Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Επίσης, το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε να ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο η διαδικασία, μέσω Συνελεύσεων, από την οποία θα πρέπει να αποφασιστούν οι θέσεις των εργαζομένων σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τις νέες Συμβάσεις που θα ξεκινήσουν με τη νέα χρονιά.

Οι θέσεις αυτές θα αφορούν στη Συλλογική Σύμβαση αλλά και στον κανονισμό εργασίας. Αποφασίστηκε να δουλέψουν εντός του ΔΣ δυο διαφορετικές ομάδες, μία για τη Συλλογική Σύμβαση και μία για τον Κανονισμό Εργασίας, οι οποίες θα πρέπει να βρουν τους τρόπους εκείνους με τους οποίους θα εντάξουν τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των προτάσεων του Συλλόγου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.