ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 3/3/2017

  1. Ομαδικό Ασφαλιστήριο Υγείας

Έχει αρχίσει από 1 Μαρτίου η υλοποίηση του συμβολαίου για τους κύριους ασφαλιζόμενους και αυτό που απομένει είναι οι τελευταίες τυπικές διαδικασίες για την τελική υπογραφή με την εταιρεία καθώς και να ξεκινήσει από το ΚΕΘΕΑ η διαδικασία παρακράτησης της συμμετοχής των εργαζομένων για το συμβόλαιο.

Ο Σύλλογος θα οργανώσει ενημερωτικές συναντήσεις  στις οποίες η Interamerican θα ενημερώσει τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις τους συναδέλφους για τις λεπτομέρειες του Συμβολαίου.

Όσον αφορά στα εξαρτώμενα μέλη, η κάλυψή τους θα ισχύσει από 1 Απριλίου 2017.

  1. Οικονομικά του Συλλόγου

Ο Σύλλογος απέκτησε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, αναγκαίο για την υπογραφή του Συμβολαίου αλλά και για την διαφανή διαχείριση των οικονομικών του. Έγινε φορολογική τακτοποίηση για όλα τα χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου μέχρι και σήμερα και αποκτήθηκε ΑΦΜ. Δόθηκε, με απόφαση του ΔΣ, εξουσιοδότηση για διαχείριση των λογαριασμών του Συλλόγου στον Πρόεδρο και στον Ταμία.

Αποφασίσθηκε να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης της απόφασης των τελευταίων Γενικών Συνελεύσεων για παρακράτηση της εισφοράς προς τον Σύλλογο από την μισθοδοσία (1 ευρώ/μήνα) από τον Ιούνιο, δηλαδή για το Β΄ εξάμηνο του 2017. Μέχρι τότε και επειδή για την υπογραφή του συμβολαίου αλλά και για την φορολογική και τραπεζική τακτοποίηση του Συλλόγου υπήρξαν αρκετά έξοδα είναι αναγκαίο και επείγον να μαζευτούν οι εισφορές του 2016 και των πρώτων μηνών του 2017. Αποφασίσθηκε επίσης για λόγους διαφάνειας  η είσπραξη αυτών των εισφορών να γίνει με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό του Συλλόγου στην Εθνική Τράπεζα. Θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες αναλυτική ανακοίνωση για τη διαδικασία.

  1. Νέα Συλλογική Σύμβαση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες τις θέσεις μας για τις αλλαγές στον κανονισμό εργασίας καθώς και τις προτάσεις για την νέα Συλλογική Σύμβαση. Οι θέσεις αυτές θα δοθούν για διαβούλευση και κατόπιν θα συζητηθούν και θα παρθούν τελικές αποφάσεις σε Γενικές Συνελεύσεις. Μετά από αυτή την διαδικασία θα προσκαλέσουμε την Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ για την έναρξη της διαπραγμάτευσης για την Νέα Συλλογική Σύμβαση.

  1. Επιμορφωτές μερικής απασχόλησης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συζήτησε και αποφάσισε κατά πλειοψηφία για τους  συναδέλφους επιμορφωτές μερικής απασχόλησης τα εξής:

α) Θεωρεί ότι όπου απαιτείται και τεκμηριώνεται από το ΚΕΘΕΑ ανάγκη πλήρους απασχόλησης θα πρέπει να ανοίξουν τέτοιες θέσεις και να πραγματοποιούνται προσλήψεις στις οποίες αυξημένη μοριοδότιση θα έχουν οι συνάδελφοι επιμορφωτές μερικής απασχόλησης που θα θελήσουν να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις.

β) Θεωρεί  ότι οι ώρες που αναφέρονται στις συμβάσεις μερικής απασχόλησης είναι, κυριολεκτικά, ώρες απασχόλησης και σε καμία περίπτωση διδακτικές. Υπό αυτή την έννοια η αναγωγή στο πλήρες ωράριο θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις 30 ώρες ανά εβδομάδα που αποτελεί και το γενικώς αποδεκτό ωράριο απασχόλησης στην εκπαίδευση.

γ) Αμφισβητεί την ορθότητα  της πρακτικής του ΚΕΘΕΑ να αποκλείει τους συναδέλφους μερικής απασχόλησης από την συμμετοχή σε εσωτερικές προκηρύξεις που αφορούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης εξαιτίας και μόνο του είδους της σύμβασής τους.

δ) Τέλος θεωρεί ότι οι συνάδελφοι μερικής απασχόλησης πρέπει να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση σε θέματα παροχής εκπαίδευσης εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ.

  1. Συνάντηση με το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ

Την  Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας του ΔΣ του Συλλόγου με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ, μετά από πρόσκληση του τελευταίου. Από την μεριά του Συλλόγου εργαζομένων αυτό που τονίστηκε είναι ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων θεωρεί ως  κυριότερο θέμα την ανάπτυξη μιας συνεκτικής πολιτικής για το προσωπικό εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ που θα στηρίζεται στη σωστή λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Οργανισμού, στην τήρηση των διαδικασιών, στη θεσμοθέτηση δευτεροβάθμιων οργάνων, στη διαφάνεια, στην αντιμετώπιση αυταρχικών συμπεριφορών  και στην έμπρακτη υποστήριξη του προσωπικού, το οποίο συνεχίζει να εργάζεται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με πολιτικές ενδυνάμωσης. Όλα αυτά τα ζητήματα θα τεθούν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για τη νέα Συλλογική Σύμβαση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.