ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2018

Η τρέχουσα θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου ολοκληρώνεται στις 18 Μαρτίου και ο Σύλλογος Εργαζομένων πρέπει να προχωρήσει στις διαδικασίες εκλογής που προβλέπονται από το καταστατικό του.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 14/3, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία  το παρακάτω χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση των διαδικασιών εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής, αντιπροσώπων στα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και των εκπροσώπων των εργαζομένων στη Γνωμοδοτική Επιτροπή Υπηρεσιακών Θεμάτων (ΓΕΥΘ).

Α. Την περίοδο μεταξύ 26 και 30 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις στα παραρτήματα του Συλλόγου οι οποίες θα κληθούν να εγκρίνουν τον απολογισμό του ΔΣ, να εκλέξουν εφορευτικές επιτροπές και να προσδιορίσουν την εκλογική διαδικασία.

Β. Οι εκλογική διαδικασία θα λάβει χώρα την περίοδο μεταξύ 16 και 21 Απριλίου, λόγω και της παρεμβολής του Πάσχα.

Γ. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί με κάλπες στην Αθήνα και την Καλαμάτα για το παράρτημα Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη για το παράρτημα Βόρειας Ελλάδας, τη Λάρισα, το Βόλο και τα Ιωάννινα για το παράρτημα Θεσσαλίας, το Ηράκλειο για το παράρτημα Κρήτης.

Δ. Ψηφοφορία για τα εργατικά κέντρα θα πραγματοποιηθεί μόνον στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε ξεχωριστή κάλπη.

Για τις πόλεις με πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων, θα κατατεθεί στις συνελεύσεις πρόταση για τη θέσπιση διαδικασίας επιστολικής ψήφου εάν είναι δυνατό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα κινήσει επίσης τις διαδικασίες στους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους για τον ορισμό Δικαστικών αντιπροσώπων.

Θα ακολουθήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες το κείμενο απολογισμού του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και οι ακριβείς ημερομηνίες των συνελεύσεων.

Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν στην εφορευτική επιτροπή της Αθήνας, η οποία θα είναι και η κεντρική εφορευτική επιτροπή της εκλογικής διαδικασίας.

Στο μεταξύ, παρακαλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, να την καταθέσουν στο e mail του Συλλόγου: unionkethea@gmail.com.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.