ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Αθήνα, 3 Απριλίου 2018

Στις Εκλογοαπολογιστικές Συνελεύσεις  του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο (27/3,) στην Αθήνα (28/3), στη Θεσσαλονίκη (29/3) στη Λάρισα (30/3) και στο Βόλο (30/3) αποφασίστηκε  το  χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής, αντιπροσώπων στα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και των εκπροσώπων των εργαζομένων στη Γνωμοδοτική Επιτροπή Υπηρεσιακών Θεμάτων (ΓΕΥΘ).

  1. Οι εκλογική διαδικασία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στο σύνολο των Παραρτημάτων του Συλλόγου.
  2. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί με κάλπες στην Αθήνα και την Καλαμάτα για το παράρτημα Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη για το παράρτημα Βόρειας Ελλάδας, τη Λάρισα, το Βόλο και τα Ιωάννινα για το παράρτημα Θεσσαλίας, το Ηράκλειο για το παράρτημα Κρήτης.
  3. Ψηφοφορία για τα εργατικά κέντρα θα πραγματοποιηθεί μόνον στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε ξεχωριστή κάλπη.
  4. Σε όλες τις πόλεις όπου θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία με κάλπη, θα εκλεγεί εφορευτική επιτροπή και θα παραστεί δικαστικός αντιπρόσωπος από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο, θα γίνει καταμέτρηση και θα συνταχθεί πρακτικό.
  5. Η εφορευτική επιτροπή της Αθήνας, ορίζεται ως η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών. Θα πραγματοποιήσει τις εκλογές στην Αθήνα και, επιπρόσθετα, θα παραλάβει τα πρακτικά που θα συνταχθούν στις υπόλοιπες πόλεις και θα συντάξει, με τον δικαστικό αντιπρόσωπο, το συγκεντρωτικό πρακτικό των εκλογών.
  6. Οι κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές που έχουν εκλεγεί θα καθορίσουν την ώρα έναρξης και λήξης της ψηφοφορίας.
  7. Η κατάθεση των ψηφοδελτίων θα γίνει στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 στο email του Συλλόγου ώστε να μπορέσουν έγκαιρα να τυπωθούν.
  8. Για τις πόλεις με αριθμό εργαζομένων κάτω των 10 ατόμων, θεσπίζεται η διαδικασία επιστολικής ψήφου. Κάθε ταμειακώς τακτοποιημένο μέλος του σωματείου στις πόλεις που πληρούν την παραπάνω προϋπόθεση και μόνο, μπορεί να ζητήσει από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, την αποστολή ψηφοδελτίου και φακέλου ώστε να ψηφίσει μέσω ταχυδρομείου. Η ψηφοφορία σ’ αυτή την περίπτωση γίνεται ως εξής:

Τα μέλη του Συλλόγου που δικαιούνται και επιλέξουν την επιστολική ψήφο, καταγράφονται σε ειδικό εκλογικό κατάλογο.  Ο φάκελος και το ψηφοδέλτιο με την προτίμηση του/της ψηφίσαντα/σας, καθώς και μια υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμεί να ψηφίσει με τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, τοποθετούνται σε μεγαλύτερο εξωτερικό φάκελο από τον/την ψηφίσαντα/σα και εξωτερικά αναγράφονται τα στοιχεία αποστολέα, παραλήπτη και η φράση «επιστολική ψήφος». Στη συνέχεια ο φάκελος παραδίδεται μέσω  courier στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στην Αθήνα, έως τις 20 Απριλίου 2018. Η εφορευτική επιτροπή, μετά την έναρξη της ψηφοφορίας και πριν την ολοκλήρωσή της, ανοίγει τον εξωτερικό φάκελο, αναγιγνώσκει την υπεύθυνη δήλωση, διαγράφει το όνομα του/της ψηφίσαντα/σας από τον εκλογικό κατάλογο και αφού διαπιστώσει ότι στον εσωτερικό φάκελο δεν υπάρχουν σημάδια παραβίασης της μυστικότητας της ψήφου, θέτει τη σφραγίδα του Σωματείου και τον τοποθετεί στην κάλπη.

Τα αιτήματα για επιστολική ψήφο πρέπει να κατατεθούν στο email του Συλλόγου μέχρι την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι,

α) Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου που είναι ταμειακώς τακτοποιημένα. Έσοδα του Συλλόγου είναι αποκλειστικά οι συνδρομές των μελών του. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι τα μέλη του Συλλόγου που οφείλουν συνδρομή του 2016 θα πρέπει να πληρώσουν 10 €, ενώ για την συνδρομή του 2017 θα πρέπει να πληρώσουν 12 €. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει καλυφθεί η συνδρομή του 2017.

β) Όσοι συνάδελφοι δεν είναι μέλη του Συλλόγου μπορεί να εγγραφούν μέχρι και την ημέρα των εκλογών 20/4/2018. Για την εγγραφή τους θα πρέπει να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση για παρακράτηση από τη μισθοδοσία του ΚΕΘΕΑ 1 ευρώ ανά μήνα (συνδρομή για το 2018) ή να καταβάλλουν το αντίστοιχο αντίτιμο (12 €).

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τον τόπο και τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.