ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ

Την Πέμπτη 28/2, σε συνέχεια της απεργίας που πραγματοποιήσαμε και της ενημέρωσης για τις θέσεις των εργαζομένων, λάβαμε πρόσκληση από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ να παραβρεθούμε στη συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου του ΔΣ του Οργανισμού, για τα θέματα του Οργανισμού που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Το ΔΣ του Συλλόγου ανταποκρίθηκε θετικά, εκτιμώντας ως εποικοδομητική οποιαδήποτε κίνηση θα μπορούσε να επανεκκινήσει τον διάλογο εντός του Οργανισμού, αποστέλλοντας την παρακάτω επιστολή στις 5/3/19:

«Στις 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε, με πολύ μεγάλη συμμετοχή, 24ωρη απεργία στον Οργανισμό, με την οποία οι εργαζόμενοι κατέδειξαν την θέλησή τους να αγωνιστούν για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Κανονισμού Εργασίας στη βάση των αιτημάτων που έχουν διατυπώσει από τον Δεκέμβριο του 2017.  

Η απεργία κρίθηκε αναγκαία, λόγω της άρνησης της επιτροπής της Διεύθυνσης, όπως προκύπτει και από το ενημερωτικό της σημείωμα προς τους εργαζόμενους, να συζητήσει τα αιτήματα των εργαζομένων στα οποία κατέληξαν ομόφωνα στις Συνελεύσεις τους.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων σας είχαμε εκθέσει, στην προηγούμενη συνάντησή μας,  την εκτίμησή μας  πως το ΚΕΘΕΑ βρίσκεται εδώ και καιρό σε κατάσταση κρίσης στο εσωτερικό του, ενώ ταυτόχρονα καλείται να αντιμετωπίσει ένα εξωτερικό περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς.

Φοβούμαστε πως η θέση της Διεύθυνσης ότι ο διάλογος εντός του Οργανισμού έχει εξαντληθεί, βαθαίνει την κρίση και δημιουργεί συνθήκες σύγκρουσης με τους εργαζόμενους. Πόσο μάλλον όταν είμαστε πεισμένοι πως τα αιτήματά μας ενδυναμώνουν το ΚΕΘΕΑ, καθιστώντας το έναν καλύτερο και αποτελεσματικότερο Οργανισμό.

Επειδή θεωρούμε, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, πως δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια διαλόγου και δεδομένου ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού έχει στην αρμοδιότητά του τα θέματα εσωτερικής λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, αποδεχόμαστε την πρόσκλησή σας και σας ενημερώνουμε ότι  το προεδρείο του Συλλόγου θα παραβρεθεί  στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ, στις 15 Μαρτίου, με στόχο την υπέρβαση του αδιεξόδου.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ, Αθήνα 6 Μαρτίου 2019

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.