Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

surrealism

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ που κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών πρόκειται να καταταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια που δικαιούνται. Επιτέλους! Στη διάθεση του Οργανισμού βρίσκεται απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο επιβεβαιώνει αυτό που διάβαζαν όλοι πλην ΚΕΘΕΑ.

Όπως γράφαμε στις 25/11/2017 σε ανακοίνωσή μας:

«Το νέο προσωπικό οφείλει να καταταχθεί σε μισθολογικά κλιμάκια όπως προβλέπεται από το Ενιαίο Μισθολόγιο, το οποίο εφαρμόζεται υποχρεωτικά στο ΚΕΘΕΑ. Κατά συνέπεια, θεωρούμε πως τα Μεταπτυχιακά και τα Διδακτορικά διπλώματα που κατέχει το νέο προσωπικό, εάν είναι συναφή με το αντικείμενο της θέσης εργασίας στην οποία τοποθετείται, οφείλουν να αναγνωρίζονται από τον Οργανισμό ανεξάρτητα εάν ζητούνταν ή όχι στην προκήρυξη ή αναφέρονται στην περιγραφή της θέσης εργασίας.»

Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τους παλαιότερους συναδέλφους που έχουν καταθέσει τίτλους σπουδών προς αναγνώριση.

Τώρα γιατί το ΚΕΘΕΑ επέλεξε άλλη μια φορά να ρωτήσει το Υπουργείο (και μάλιστα με καθυστέρηση έτους!) για το τί να κάνει ενώ οι νόμοι και οι εγκύκλιοι δεν θα μπορούσαν να διαβαστούν διαφορετικά,  είναι απορίας άξιο. Αναπάντητο παραμένει και το ερώτημα τί ακριβώς «ρώτησε» το ΚΕΘΕΑ σχετικά με το θέμα μιας και ουδέποτε ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι και ο Σύλλογος που τους εκπροσωπεί για το περιεχόμενο των επιστολών αυτών. Από τη μεριά μας έχουμε καταθέσει επισήμως αίτημα να μας κοινοποιηθούν τα έγγραφα σχετικά με το θέμα και αναμένουμε.

Τέλος καλό όλα καλά; Μάλλον όχι. Ο Σύλλογος αναμένει την αναδρομική καταβολή των μισθολογικών κλιμακίων από την στιγμή της πρόσληψης. Αναμένει επίσης και μιαν απάντηση για το εάν το ΚΕΘΕΑ θα αναγνωρίσει με κάποιον τρόπο ότι η μη καταβολή δικαιούμενων αποδοχών σε εργαζόμενους επί πολλούς μήνες, συνιστά οικονομική βλάβη για αυτούς. Ή μήπως το κάλιο αργά παρά ποτέ είναι κάτι που οι εργαζόμενοι οφείλουν να αποδέχονται ως πολιτική προσωπικού;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ, Αθήνα 6 Ιουνίου 2019

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.