ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

strike-1

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων, καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία που κηρύσσουν ο ένας μετά τον άλλο όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς της χώρας την Τρίτη 24/9.

Η απεργία πραγματοποιείται με αίτημα την απόσυρση ενός «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου που, εκτός των άλλων, επιχειρεί να συνθλίψει κυριολεκτικά την αυτο-οργάνωση των εργαζομένων σε σωματεία αφαιρώντας το δικαίωμα να ορίζουν οι ίδιοι τους κανόνες και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν.

Η κυβέρνηση θέλει να ορίσει η ίδια το πώς εγγράφονται οι εργαζόμενοι στους συλλόγους τους, το πώς θα τηρούνται τα αρχεία των μελών τους, το πώς θα αποφασίζουν για τις απεργίες τους.

Ακόμα παραπάνω, θεσπίζει τον υπουργό υπέρτατο άρχοντα που θα αποφασίζει να εξαιρεί επιχειρήσεις ή και ολόκληρες περιοχές από Συλλογικές Συμβάσεις, ενώ ταυτόχρονα δίνει και τη δυνατότητα στους εργοδότες να χρησιμοποιούν «ενώσεις ατόμων» για να αποδεχθούν μικρότερους μισθούς και λιγότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους μέσα από ελεύθερες κι αβίαστες προφανώς διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες τους. Και ως επιστέγασμα, καταργεί τη δυνατότητα για μονομερή προσφυγή στη Διαιτησία.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, βρισκόμαστε, ενάμιση χρόνο τώρα σε διαπραγματεύσεις για Συλλογική Σύμβαση και Κανονισμό Εργασίας. Από το καλοκαίρι, μετά από σκληρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις με έναν αμετακίνητο αρχικά Οργανισμό και μετά από δύο απεργιακές κινητοποιήσεις, πετύχαμε να αναγνωρίσει η Διεύθυνση την αναγκαιότητα να ρυθμιστούν με Συλλογική Σύμβαση, το σύνολο σχεδόν των αιτημάτων μας με συνέχιση των διαπραγματεύσεων στον ΟΜΕΔ.

Όμως ΟΜΕΔ δεν υπάρχει από τότε, γιατί δεν έχει διοίκηση, και δεν γίνονται μεσολαβήσεις. Όπως δεν έχει διοίκηση και το χρόνια σπαρασσόμενο και μονίμως ασθενές συνδικαλιστικό κίνημα επειδή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Και χωρίς διοίκηση της ΓΣΕΕ δεν υπάρχει Διοίκηση του ΟΜΕΔ. Ο ορισμός του φαύλου κύκλου.

Ως Σύλλογος, ουδέποτε νομιμοποιήσαμε με τη συμμετοχή μας τις συγκρούσεις εξουσίας γύρω και για τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος ούτε και θα το πράξουμε τώρα.

Υπάρχουν όμως στιγμές όπου οι διαχωριστικές γραμμές επιβάλλονται από μόνες τους. Η συμμετοχή μας στην απεργία είναι απαραίτητη και επιβάλλεται τόσο για την αντιδημοκρατική επίθεση στα σωματεία και τις εργασιακές σχέσεις της χώρας, όσο και για την πορεία των δικών μας θεμάτων, που με επιμονή και αγώνα φέραμε στο προσκήνιο μετά τις κινητοποιήσεις για τη Συλλογική μας Σύμβαση.

Σε κανέναν μας δεν ταιριάζει να μείνει απαθής. Ας βρεθούμε όλοι στο δρόμο απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αφοπλίσει, αφού πρώτα μας έχει ακρωτηριάσει.

Ανακοίνωση ΔΣ, Αθήνα 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.