ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ

cropped-cropped-dscn169014.jpg

Την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν Συνελεύσεις του Συλλόγου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με μαζική συμμετοχή και με μόνο θέμα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

Ζητούμενο ήταν να διαμορφώσει ο Σύλλογος τη θέση του σχετικά με τα γεγονότα και να αποφασίσει τις κινήσεις του για το επόμενο διάστημα.

Οι Συνελεύσεις των εργαζομένων αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω:

 1. Οι εργαζόμενοι παραμένουμε απόλυτα δεσμευμένοι στο αυτοδιοίκητο του Οργανισμού όχι μόνο ως μορφή δημοκρατικής οργάνωσης δημόσιων φορέων, αλλά και ως αποκρυστάλλωση στο διοικητικό επίπεδο της αυτοδιαχειριστικής θεραπευτικής πρότασης του ΚΕΘΕΑ.
 2. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λογική της δημόσιας και δωρεάν φροντίδας των εξαρτημένων και των οικογενειών τους, ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής τάξης και εισοδήματος.
 3. Η Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ πρέπει να πραγματοποιηθεί, σε κάθε περίπτωση, όπως έχει ανακοινωθεί, χωρίς να εκλέξει νέο ΔΣ, και να πάρει τουλάχιστον δύο αποφάσεις:
  1. Να δηλώσει πως δεν αποδέχεται την ΠΝΠ και να δώσει εντολή στο ΔΣ να προσφύγει ενάντια στην Πράξη αλλά και στις Υπουργικές Αποφάσεις που θα θέτουν σε ισχύ όσα προβλέπει.
  2. Να παρατείνει τη θητεία του παρόντος ΔΣ μέχρι την εκδίκαση της αίτησης αναστολής των παραπάνω αποφάσεων.

Θεωρούμε πως πρόκειται για μια απόφαση πολιτικής, η οποία δεσμεύει οποιοδήποτε ΔΣ να την εκτελέσει, ως απόφαση του ανώτατου θεσμικού οργάνου του Οργανισμού.

 1. Σε οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την εφαρμογή της ΠΝΠ το ΔΣ του Συλλόγου θα εξαγγείλει άμεσα κινητοποιήσεις με απόφασή του.
 1. Τη διοργάνωση μιας μεγάλης συναυλίας υποστήριξης στην πλατεία Συντάγματος ως κινητοποίηση ενάντια στην κυβερνητική αυθαιρεσία απέναντι στο ΚΕΘΕΑ, για την οποία ήδη έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας.
 1. Τη διοργάνωση μιας ημερίδας σε συνεργασία με τους εργαζόμενους των υπόλοιπων φορέων στο πεδίο των εξαρτήσεων για την ανάδειξη των θεμάτων, από την οπτική των ανθρώπων του πεδίου.
 1. Κεντρική πολιτική στόχευση, στην οποία οφείλουν να συγκλίνουν όλες οι δράσεις, είναι η απόσυρση της ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ και η άμεση έναρξη διαλόγου για την επίλυση του προβλήματος που η ίδια προκάλεσε, με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του Οργανισμού.

Χρειάζονται να γίνουν πολλά στον Οργανισμό. Παρεμβάσεις στο θεσμικό επίπεδο, τη λειτουργία του και στην απτή φροντίδα των ανθρώπων του που θα έπρεπε να έχουν πολύ καιρό τώρα πραγματοποιηθεί και τα οποία είχαμε αναδείξει με τη δράση,  τους αγώνες του Συλλόγου μας και τις διεκδικήσεις μας για τον Κανονισμό Εργασίας και τη Συλλογική Σύμβαση.

Διατηρώντας στο ακέραιο τις θέσεις μας, θεωρούμε πως τα παραπάνω αποτελούν μια στέρεη βάση, αυτή την κρίσιμη στιγμή, για την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα του Οργανισμού, την εμβάθυνση της δημοκρατικής και αυτοδιαχειριστικής του οργάνωσης και τη μεγαλύτερη συμμετοχικότητα στη λειτουργία του για την επόμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.