ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΦΥΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Υγείας ολοκλήρωσε το θεσμικό πραξικόπημα στο ΚΕΘΕΑ με τον διορισμό ενός πλήρως ελεγχόμενου κομματικού Διοικητικού Συμβουλίου. Το διορισμένο διοικητικό συμβούλιο προσήλθε σήμερα στις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ, αλλά αποχώρησε άπραγο, καθώς το κτίριο είχε αδειάσει λόγω στάσης εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων.

Στη θέση των άμισθων και επιφανών που συγκροτούσαν για 33 χρόνια τις αιρετές διοικήσεις του ΚΕΘΕΑ, επέλεξε ανθρώπους άμεσα συνδεδεμένους με την παράταξή του, απολύτως ελεγχόμενους και ενίοτε με εξαιρετικά επιθετική ρητορική εναντίων αυτών που καλούνται να «διοικήσουν». Ταυτόχρονα επιχειρείται με εξαιρετικά μεγάλη επικοινωνιακή προσπάθεια να παρουσιαστεί η κατάληψη ως προστασία και το πραξικόπημα ως ενίσχυση του αυτοδιοίκητου!

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε το ΚΕΘΕΑ είναι ένα ακόμη λάφυρο που διανέμεται στο κομματικό κράτος, είτε η κατάληψή του είναι ένα πρώτο βήμα σε ανομολόγητους σχεδιασμούς για το χώρο της απεξάρτησης και της δημόσιας υγείας. Και τα δύο είναι εξαιρετικά ανησυχητικά όχι μόνο για μας αλλά για το σύνολο της κοινωνίας.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, παραμένουμε απόλυτα δεσμευμένοι στο αυτοδιοίκητο του Οργανισμού όχι μόνο ως μορφή δημοκρατικής οργάνωσης δημόσιων φορέων, αλλά και ως αποκρυστάλλωση στο διοικητικό επίπεδο της αυτοδιαχειριστικής θεραπευτικής πρότασης του ΚΕΘΕΑ. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λογική της δημόσιας και δωρεάν φροντίδας των εξαρτημένων και των οικογενειών τους, ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής τάξης και εισοδήματος. Και για αυτά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε το διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο ως ορισμένου χρόνου και ενδεχομένως ειδικού σκοπού, το οποίο δεν θα λογοδοτεί παρά μόνον σε αυτόν που το διόρισε. Η δική μας αντίληψη προτάσσει διοικήσεις που θα εκπροσωπούν και θα λογοδοτούν στην κοινωνία όχι μόνον για το ΚΕΘΕΑ αλλά για όλους τους Οργανισμούς δημόσιας υγείας, διασφαλίζοντας τη χρηστή διοίκηση.

Μέχρι τώρα, ο Υπουργός Υγείας δεν έχει ανταποκριθεί σε καμία πρωτοβουλία για ουσιαστικό διάλογο. Αντίθετα, το σύνολο σχεδόν των θεσμικών παραγόντων της χώρας, δεκάδες πρωτοβουλίες από το εξωτερικό και δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας το ζητούν. Οι εργαζόμενοι ζητούμε, για μια ακόμη φορά, την απόσυρση της ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ και την άμεση έναρξη διαλόγου για την επίλυση του προβλήματος που η ίδια προκάλεσε, με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.