ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ συναντήθηκε χθες, 4/11/19 στο Υπουργείο Υγεία με τον Υπουργό κ. Κικίλια μετά από πρόσκλησή του, για την κρίση που έχει ξεσπάσει στο ΚΕΘΕΑ.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε προσωπικά,

  1. Ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι άμισθο, συμπεριλαμβανομένων Προέδρου και Αντιπροέδρου.
  2. Ότι όλα τα υφιστάμενα όργανα διοίκησης του ΚΕΘΕΑ παραμένουν, συμπεριλαμβανομένου του Διευθυντή, του ΣΠΟΚ κλπ, με τις αρμοδιότητές τους.
  3. Ότι το Διοικητικό Συμβούλιο που διορίστηκε είναι μεταβατικό και αμέσως μετά θα αρχίσει διάλογος για τον τρόπο συγκρότησης του ΔΣ ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη λύση.
  4. Ότι η χρηματοδότηση, ο σκοπός και γενικά η λειτουργία του Οργανισμού και όλες οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες.

Από την πλευρά του Συλλόγου θέσαμε τη θέση των Συνελεύσεων, ότι θα πρέπει δηλαδή και την τελευταία στιγμή να υπάρξει παράθυρο διαλόγου για υπέρβαση της κρίσης με τρόπο που να σέβεται το αυτοδιοίκητο.

Ξεκαθαρίσαμε ότι θεωρούμε το ΔΣ που διορίστηκε ως ένα κομματικό ΔΣ που δεν μπορεί να έχει νομιμοποίηση στα μάτια των εργαζομένων και, όπως κάθε κομματικό ΔΣ, δεν διασφαλίζει τη χρηστή διοίκηση. Παραμένουμε στις θέσεις μας για την ανάγκη αυτοδιοίκητου, όχι μόνον του ΚΕΘΕΑ αλλά όλων των οργανισμών δημόσιας υγείας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΣ, Αθήνα 5 Νοεμβρίου 2019

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.