ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την καταγγελία για σεξουαλική επίθεση που έλαβε χώρα σε δομή του ΚΕΘΕΑ, η οποία δημοσιεύθηκε από την οργάνωση «Το Μωβ», υπενθυμίζουμε ότι πάγια και αυτονόητη θέση του Συλλόγου Εργαζομένων είναι η άμεση διερεύνηση κάθε καταγγελίας σεξιστικής συμπεριφοράς και έμφυλης βίας. Με πρωταρχικό μέλημα την προστασία και ασφάλεια των ανθρώπων και και τη λειτουργία της θεραπευτικής διαδικασίας, αλλά και όλων των θεσμικών επιπέδων που συντελούν στην λειτουργία του Οργανισμού. Όταν καταγγέλλεται ότι υπήρξε τέτοιο περιστατικό στον χώρο δουλειάς μας, δεν μπορούμε παρά να ζητήσουμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης με όλα τα μέσα που διαθέτει ο οργανισμός.

Το ΚΕΘΕΑ είναι ο μόνος οργανισμός που διαθέτει Κώδικα Δεοντολογίας και αιρετή Επιτροπή Δεοντολογίας που έχει την αρμοδιότητα και θα έπρεπε να διερευνήσει την καταγγελία. Δυστυχώς, με ευθύνη της Διοίκησης του οργανισμού, η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν λειτουργεί εδώ και μήνες λόγω μη σύγκλησης του συλλογικού οργάνου που την εκλέγει. Ως εργαζόμενοι ζητάμε με τη σειρά μας από τη Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ να προβεί σε ό,τι απαιτείται, συμπεριλαμβανομένης της  άμεσης εκλογής της Επιτροπής Δεοντολογίας, για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.    

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.