ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΟ ΝΕΟ LOCKDOWN ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η διασπορά του κορονοϊού και η προστασία των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων

Οι αναποτελεσματικές πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας οδήγησαν δυστυχώς σε νέα οριζόντια περιοριστικά μέτρα τα οποία πλήττουν περισσότερο από όλους τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και έχουν έντονα ταξικά χαρακτηριστικά.

Οι εξυπηρετούμενοι και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ανήκουν στους πληθυσμούς που πλήττονται διπλά καθώς αποτελούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που η αποκοπή τους από την παροχή υπηρεσιών πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης και απεξάρτησης επιβαρύνει την ψυχοκοινωνική τους κατάσταση. Ταυτόχρονα, το ΚΕΘΕΑ οφείλει, και πρέπει, να εφαρμόσει τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας προς όφελος των εξυπηρετούμενων, των εργαζομένων και της κοινωνίας συνολικά.

Με αυτά τα δεδομένα καλούμε τη διοίκηση του οργανισμού να κρατήσει ανοιχτές τις δομές του ΚΕΘΕΑ και να διασφαλίσει με τον προσφορότερο τρόπο τις λειτουργίες του που έχουν βασική κατεύθυνση την παροχή υπηρεσιών προς τους εξυπηρετούμενους. Θα πρέπει, διασφαλίζοντας την προστασία όλων από την πανδημία, να δοθούν κεντρικές κατευθυντήριες οδηγίες και να εκπονηθούν ανάλογα με τη φύση των υπηρεσιών και τις ιδιαίτερες συνθήκες των Μονάδων, εξειδικευμένα και ευέλικτα σχέδια λειτουργίας στις έκτακτες συνθήκες που θα διασφαλίζουν την καλύτερη υποστήριξη των εξυπηρετούμενων.

 Το νέο τοπίο για τα εργασιακά με βάση το νόμο Βρούτση

Η κυβερνητική επιλογή να προσπαθήσει να περάσει, εν μέσω πανδημίας, την γενική απορρύθμιση των σχέσεων εργασίας και να επιβάλλει κανόνες λειτουργίας των σωματείων και πρωτόγνωρα εμπόδια στην άσκηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων όπως αυτό της απεργίας, συνιστά μετωπική επίθεση στον κόσμο της εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζουμε ήδη την άρνηση της διοίκησης του οργανισμού να συμμετάσχει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την πρόθεσή της να ρυθμίσει μονομερώς τις σχέσεις εργασίας. Δώσαμε ήδη μια μάχη στον ΟΜΕΔ και τώρα βρισκόμαστε στα δικαστήρια ζητώντας αυτό που μέχρι τώρα ήταν αυτονόητο, το δικαίωμά μας να διαπραγματευόμαστε συλλογικές συμβάσεις.

Στη μάχη αυτή θα ζητήσουμε τη συμπαράσταση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και έχουμε αποφασίσει κινητοποίηση όταν εκδικάζεται η προσφυγή μας. Απόφασή μας είναι να αντισταθούμε με όλους τους τρόπους στη μετωπική επίθεση της κυβέρνησης στη μισθωτή εργασία, τα σωματεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων και να συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις που θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα από τις οργανώσεις των εργαζομένων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ, 10 Νοεμβρίου 2020

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.